推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

44 12
發新話題

[原創] 小心金三角深圳大巴站的幾個sun疆仔!

引用:
原帖由 bambooman 於 2010-1-13 22:08 發表

之前幾次我唔知有無睇錯,見到班新疆仔響奧力陽光網吧上網..........
唔係掛,咁得人驚? ....我成日去果度上網啵。

引用:
原帖由 ms2000 於 2010-1-14 14:43 發表
題外話
師兄, 知不知道大巴站附近沐足店是正或邪足呢?
是正場。
技師穿運動服,房間不多。
睇大廈外牆,成棟危樓咁,怕怕。

師兄諗住在回程前執一劑正足回氣?

相關搜索目錄: 運動
[img=247,181][/img]

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-1-16 23:40 發表

咩个班新疆pk咁早出黎搵食?!

ca d 治安好似愈來愈無王管.........睇黎暫時要休雀......or 去其他地方搵食.....
果班 sun 疆仔,已經將佢地盤生意企業化,組織與策劃分分鐘好過大公司管理。

曾經同骨場妹講過有關 sun 疆仔橫行的問題,佢地話連供 on 都唔敢惹佢地。

引用:
原帖由 jjchan218 於 2010-1-19 23:46 發表

They are so close.  Just take a walk la!
It depends, very high risk after evening.

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-1-21 19:46 發表

我反而去ca都係過夜多......

想問下各位, 年關將至, 有無人已經進入休雀期而唔去ca玩?

最新消息,這一班 pk 仔已犯眾怒,被"有關當局" 整治,見一個打一個,呢班杏加橙已被逐出 CA!

不過.............呢班打靶仔.................竟然去了深圳!

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-2-7 01:01 發表

ca重光了.......

請問佢地係sz邊度搵食?
線人冇講,我問佢亦都唔肯講,不過我諗都係分散去幾個地區,例如鄉格你拉,向西穿,果一頭。果一帶有佢地既同鄉搵食。

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-2-7 01:31 發表

都好.....唔怪得上2星期上ca, 一條pk都唔見, ca酒店附近少左好多人行...........原來比ko收左佢地檔.....
佢地個集團有 50 幾人。一下了小左咁多人,自然會冷清清。

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 3luvund36 於 2010-2-7 20:38 發表
公安對新疆人都冇乜符
佢地好似襦敯芊A無處不在,趕之不盡,一出來就令人心裡發毛。

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-2-8 15:29 發表

尋晚聽到个消息, ca當局幕後找d黑道中人出手, 踢走班pk仔.........唔知係咪真.....
小道消息,係 black/white 兩道聯手整治果班友。

上星期,一個沐足場高層管理人員對我說了一個故事:

某一天,烈日當胸,在我地大門口,有一個港客離開我地間場,出到門口被 sun 疆仔搶袋子,果班sun 疆仔簡直係毛髮毛天,完全當我地冇到,搶完袋,將財物拿走之後,竟然將個吉袋好大力咁"撻"在我地門口,當時好多人都見到,豬客、服務員、部長見狀嘩然! .....保安仔即時走出去,班打壞一陣風咁走哂。。。。。

我去佢地成日聚腳既地方睇下咩環境,就係其中一間拉面館,問佢地搞乜,但佢地都冇理我。。。

跟住,過了幾天,捉住果幾條sun 疆仔,打到佢地痴線,係 xx 捉住佢地,在我地後門打的,又在果間超市門口打,好多人都見到的,佢地都食得禾米多囉,而家全部都走哂了,50 幾人啊,去哂 SZ 了....而家長 on 安全好多了,你地上黎都唔洗咁驚。

引用:
原帖由 bambooman 於 2010-2-8 22:11 發表

小弟好耐無上過去CA了,不過最近上去真係唔見班PK.........
就係因為你呢 d 有錢佬好耐都冇上去,班 pk 冇生意,冇$$$ 開飯,焗住走去第二個鎮撈正行,賣獸皮為生。

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-2-9 01:00 發表

你講開係超市出面打........某女女報稱早2星期的下午, 10幾人追住班6-7pk仔, 拎住木棒係度打, 在場的民眾有好多拍手掌, 之後有班ko黎左(其實派出所係附近), 睇住幾个血流披面pk仔幾眼, 就走開左....:appla ...
有好多囡囡都比果班 pk 搶過血汗錢,對佢地恨之入骨。班 pk 就算比人打到痴肺,都唔會有人幫拖,反而贏得群眾熱烈掌聲。

班 pk 仔,因為已犯眾怒,所以不能再在長安立足。

引用:
原帖由 ms2000 於 2010-2-9 16:11 發表
即是晚上去龍島都較為安全了!
咁又唔一定既,你估長安只得果一批 pk 出黎搵食?

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-2-9 23:21 發表

我呢幾次都係晚上先去龍島.....無咩異狀.....

而且人流少左好多...可能同過年有關.......記得上年差不多時間ca都係咁
舊年新年我都有去 CA,街上非常熱鬧,長青路好多小販擺賣,但龍島在新年期間非常冷清,要到初七之後,先至回復正常。

引用:
原帖由 vincenty48 於 2010-2-19 14:54 發表
Dear C Hing, this is read from other forum.

各羅湖區出入既兄弟小心D啦~! 有好多新疆賊呀!
尋晚6-7點, 我o係東門條隧道行去向西再行去春風華潤萬佳,
最少見到4班新疆賊
有年輕一男一女組合
有年輕二男組 ...
大家小心!CA 金三角仲有出黎搵食既 pk sun 疆仔!

星期六上午 11:45am,我搭深圳大巴到達 CA 臨時車站,諗住步行去聾賭會,一條友落車後行去近長 on 酒店果條路,行到溫州城果個位置,迎面而來兩條黑黑實實唇上有鬍鬚之 pk sun 疆 仔,我認得佢地係以前經常在聾賭會街口打躉與扒野之其中兩條打靶仔,佢兩條死鏟眼神釘住我一個小袋仔 (size細過一本八卦週刊之斜咩袋,不是背囊),佢地從我身邊擦過之後,行左幾步,隨即回頭吊住我尾,一左一右想埋我身扒野,我 d 警覺性咁高,佢地冇可能得呈,我一發力就拋離佢地,佢地只跟左我幾步就冇再跟住黎,然後我急急腳走到聾賭前面果個斑馬線。

唔好以為佢地班 pk 已經完全撤離 CA !不能掉以輕心!

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-3-15 20:18 發表

小弟上星期5去ca出差, 落車時(大巴站)見到班新疆仔(唔知係咪robert兄指个2件pk)係不遠處的去廣州車站出現. 我第一時間衝上的士去我的目的地.........

星期六下午去龍賭時, 見到班新疆仔係最繁忙的十字路 ...
會唔會佢地在深圳企唔住腳,比人打到 1 pook 1 look,所以要番 CA ?

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-3-15 23:07 發表

呢D野春風吹又生.....死左一輪又番生的

原來呢班PK之前去左寶安西鄉搵食, 之後而家回歸CA.....SHIT
星期六中午比果兩條 pk 圍,同日三點幾我行去奧力陽光網吧,途經果間拉面館,見到幾條 sun 疆仔在裡面打牙較,睇黎佢地已經回歸 CA,就算唔係全部,都會係一部份。

過幾日發個 sms 比聾賭既 CEO,話佢知.....我地唔上來玩了,唔係怕嚴打,而係怕 sun 疆仔,因為佢地已回歸長 on!

引用:
原帖由 hkmgt 於 2010-3-15 23:52 發表

好主意.LTW行去CA酒店,經過+字路口斑馬線,係高危地点.
果條係亡命斑馬線,重型長途大巴玩飄移,交通 signal 亂哂大籠,單車與 motor car 左穿右插,間唔中又有小販木頭車推埋黎碌你隻腳,行人又鬥攝位,又要睇住個袋,又要目乃住有冇扒手與 sun 彊仔........

引用:
原帖由 Oldman 於 2010-3-16 19:19 發表

robert, 玩得咁驚 , ( 仲未-計東莞嚴打個 part ) , 值咩?

不如回歸把啦!
今年年初,我已回歸 SZ 了!

去得最多的是粥店與皇 Ma

要看報告嗎?

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-3-16 21:13 發表

你个sms最好愈早愈好, 運用你的影響力, 拯救下我地班窮港燦仲好......

btw, 我最近去少左ca(公事除外), 一來玩得含蓄左(嚴打+便服+高清影響心情), 二來始終對ca浪漫式情有獨鍾, 而家d相熟推拿女女叫我暫 ...
去 SZ 避一避啦,SZ 正邪骨,我熟到爛。....以前在 xx 街的日子,我都出過唔小骨場報告。

44 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。