推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[原創] 小心金三角深圳大巴站的幾個sun疆仔!

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-12-26 14:37 發表
前兩日在 CA聽沐足妹講,在金三角打躉果班pk sun  彊仔,而家每天早上都會聚在一起,在長安酒店對開果個公園仔附近開 morning meeting,睇下當日點步署,賊頭做完 briefing 之後就散開,各自搵食,晚上又再 meet 一  ...
早幾晚係龍島出黎時(差唔多12:00am), 見好多新彊仔企係路口.....即時打起12分精神......立即上的士去目的地

其實好多沐足妹都係受害者, 好多時都聽到佢地被偷竊的經驗......

仲有, 龍島行去ca車站時都要好小心, 無論係長中路or 358國道行去都好多新彊仔虎視眈眈........所以而家都直接行去ca酒店搭車去黃崗就算.....

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 def_lo 於 2009-12-29 10:05 發表

咁又係,阿張大教授當年都係走去年宵賣桔黎引證經濟學理論!
"賣桔者言"..........好書, 好書....

引用:
原帖由 def_lo 於 2009-12-30 10:09 發表

其實佢嘅田農理論真係實踐經濟學嘅典範,好值得攞NOBEL架!!
佢就蚊水d, 你知nobel prize好鬼黑暗, 而且近呢幾年都係傾向比d tool worker (statistics) 的人而唔係張教授呢類理論家......

佢老人家係深圳享緊清福, 有無獎都無所謂.....

引用:
原帖由 141china 於 2010-1-16 22:22 發表
今日我在新興街的車站一落車時都成為左D 新疆仔的目標呀

當時車上大部分乘客都轉乘的士離開個站,但由於我係一個窮鬼,所以同本地人咁行路去目的地,點知我一落車行左廿步就見到有個仁加橙新疆仔"招呼 ...
睇黎而家最好的方法都係落車之後立即上的士, 呢$10真係無得慳

如果你夜晚去ca, d 大巴師傅多數係長青路口, 即舊活力旺出面放人走, 相對會安全d

引用:
原帖由 141china 於 2010-1-16 23:29 發表
我好少溜夜上去CA 的,不過真係估唔到中午十二點D 杏加橙都出沒 ,好彩昨日睇左呢個POST 加倍留意姐
咩个班新疆pk咁早出黎搵食?!

ca d 治安好似愈來愈無王管.........睇黎暫時要休雀......or 去其他地方搵食.....

引用:
原帖由 ESTIMAV6 於 2010-1-19 18:26 發表
I USED TO GO TO NEW RAINBOW REGULARLY AND THE MM & MANAGER ALWAYS TELL US IT IS NOT SAFE TO WALK IN THE STREET EVEN IN DAY TIME !!!!!

SO WE ALWAYS TAKE TAXI SPOT-TO-SPOT !!!

PLAY HARD & PLAY SA ...
好多技師都同我講同一番說話, 就算佢地上班落班, 都係打的.......

安全第一, 上得去玩無謂為左慳10-20蚊而博ga...

引用:
原帖由 S-Machine 於 2010-1-18 14:25 發表
睇黎我下次再去聾賭都係要好似ching你地咁坐的士去車站喇!!

其實你可以去ca其他地方玩先, 唔一定第一站梗左係龍島.....而且ca仲有其他場玩

你從車站出發去龍島,王甘, 天地, 太平洋, even嘉年華城都係10-15蚊, 點解唔去遠d呢?

引用:
原帖由 jjchan218 於 2010-1-21 00:24 發表

Up to now, I have never tried ON at CA.
我反而去ca都係過夜多......

想問下各位, 年關將至, 有無人已經進入休雀期而唔去ca玩?

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-2-7 00:58 發表
最新消息,這一班 pk 仔已犯眾怒,被"有關當局" 整治,見一個打一個,呢班杏加橙已被逐出 CA!

不過.............呢班打靶仔.................竟然去了深圳!  
ca重光了.......

請問佢地係sz邊度搵食?

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-2-7 01:23 發表

線人冇講,我問佢亦都唔肯講,不過我諗都係分散去幾個地區,例如鄉格你拉,向西穿,果一頭。果一帶有佢地既同鄉搵食。
都好.....唔怪得上2星期上ca, 一條pk都唔見, ca酒店附近少左好多人行...........原來比ko收左佢地檔.....

引用:
原帖由 3luvund36 於 2010-2-7 20:38 發表
公安對新疆人都冇乜符
尋晚聽到个消息, ca當局幕後找d黑道中人出手, 踢走班pk仔.........唔知係咪真.....

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-2-8 18:54 發表

小道消息,係 black/white 兩道聯手整治果班友。

上星期,一個沐足場高層管理人員對我說了一個故事:

某一天,烈日當胸,在我地大門口,有一個港客離開我地間場,出 ...
你講開係超市出面打........某女女報稱早2星期的下午, 10幾人追住班6-7pk仔, 拎住木棒係度打, 在場的民眾有好多拍手掌, 之後有班ko黎左(其實派出所係附近), 睇住幾个血流披面pk仔幾眼, 就走開左....

引用:
原帖由 ms2000 於 2010-2-9 16:11 發表
即是晚上去龍島都較為安全了!
我呢幾次都係晚上先去龍島.....無咩異狀.....

而且人流少左好多...可能同過年有關.......記得上年差不多時間ca都係咁

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-3-15 11:26 發表

大家小心!CA 金三角仲有出黎搵食既 pk sun 疆仔!

星期六上午 11:45am,我搭深圳大巴到達 CA 臨時車站,諗住步行去聾賭會,一條友落車後行去近長 on 酒店果條路,行到溫州城果個位置, ...
小弟上星期5去ca出差, 落車時(大巴站)見到班新疆仔(唔知係咪robert兄指个2件pk)係不遠處的去廣州車站出現. 我第一時間衝上的士去我的目的地.........

星期六下午去龍賭時, 見到班新疆仔係最繁忙的十字路口出現, 起碼有5-6个...........

各兄弟.....又要小心了

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-3-15 20:23 發表

會唔會佢地在深圳企唔住腳,比人打到 1 pook 1 look,所以要番 CA ?
呢D野春風吹又生.....死左一輪又番生的

原來呢班PK之前去左寶安西鄉搵食, 之後而家回歸CA.....SHIT

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-3-15 23:46 發表

星期六中午比果兩條 pk 圍,同日三點幾我行去奧力陽光網吧,途經果間拉面館,見到幾條 sun 疆仔在裡面打牙較,睇黎佢地已經回歸 CA,就算唔係全部,都會係一部份。

過幾日發個 sms 比聾賭既 CEO,話佢知. ...
你个sms最好愈早愈好, 運用你的影響力, 拯救下我地班窮港燦仲好......

btw, 我最近去少左ca(公事除外), 一來玩得含蓄左(嚴打+便服+高清影響心情), 二來始終對ca浪漫式情有獨鍾, 而家d相熟推拿女女叫我暫時唔好上去住, 當堂無哂mood.

係時候轉下其他地方玩.......

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。