推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[已解決] 上 傳 xocat 的 附 件,怎 樣 做 到 回 覆 後 才 可 瀏 覽?

上 傳 xocat 的 附 件,怎 樣 做 到 回 覆 後 才 可 瀏 覽?

[圖片回覆後才可瀏覽的問題]

我知道若需連結其它網站的圖片,或一般文字的內容,
只要將連結[hide][/hide] 就可以了。

但我想問:
如果想將已上傳到 xocat 的圖片,如下圖所示,
要回覆後才可瀏覽,可以怎樣做呢?

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

再用編輯加:
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

1173756 = 你上傳圖案個 file 名。 

謝謝金巴兄解答!
有問題定必再請教各位。

引用:
原帖由 負離子烏蠅 於 2009-11-15 14:02 發表
謝謝金巴兄解答!
有問題定必再請教各位。
唔係個 file 名稱,係系統出一組數字比你。 

試下試下...............

[hide][/hide]

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

例子: 

[hide][/hide]

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2009-11-15 14:11 發表

唔係個 file 名稱,係系統出一組數字比你。 
明白了,剛剛開了一個新戶口(testing-1),在試驗區回覆來作試驗
好像己成功了,謝謝你!

回復 1# 負離子烏蠅的帖子

之前個帖子,你仲未得,試多次啦。 

之後我幫你編輯左,成功了。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2009-11-15 14:26 發表
之前個帖子,你仲未得,試多次啦。 

之後我幫你編輯左,成功了。 
謝謝你

回復 9# 的帖子

都係唔掂喎。   你試下打字落去,唔好用 copy : [attach]1173765[/attach]

謝謝你的幫忙 ,我的電腦技術真係好水,

我現在要外出了,今晚回家後再試。

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2009-11-15 14:36 發表
都係唔掂喎。   你試下打字落去,唔好用 copy : 1173765
我用新登記的賬戶睇過,好似無問題!

請問咁樣打正確嗎?

引用:
原帖由 負離子烏蠅 於 2009-11-15 21:10 發表

我用新登記的賬戶睇過,好似無問題!

請問咁樣打正確嗎?
正確。

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2009-11-16 09:44 發表

正確。
問題已解決,多謝閣下之熱心幫忙!

另有一問題想請教:

如果有兩幅或以上的圖片,想做回覆後才可瀏覽的動作,
是否要如下圖所示,一圖打一行字呢?

有沒有其它方法會簡單點呢?

回復 15# 的帖子

唔需要,只要開頭同尾打code就ok

引用:
原帖由 鐵血將軍巴頓 於 2009-11-17 08:13 發表
唔需要,只要開頭同尾打code就ok
已成功了,謝謝你!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。