推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[灌水] 我的紀律部隊 uncles

引用:
原帖由 老何 於 2009-11-16 22:32 發表
1961年ROYAL POLICE爆左單8.5級地震事件, 改變了很多人命運。

大家估一估, 冇獎!
咁你知唔知佢(主角)伯爺係邊個?

引用:
原帖由 suewong 於 2009-11-17 21:31 發表

D uncles 話 "娶左從事最古老行業 / 黑社會 o女女 ", 兩個人, 如果唔係娶 d 咁既女人, 做左處長啦...
...
你都講左出黎,仲使乜估?

引用:
原帖由 suewong 於 2009-11-18 16:40 發表

唔知. 快 d 講, 快 d 講
老何怕會知。如果佢唔知,我聽日開估。而家要瞓 o勒。

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-1 17:17 發表

你又知,

你死喇. 話比水嫂聽...

去到哩d 位, 就知我唔似黃兄, 我唔係正人君子

因為好多官太, 真係董太上身咁, 唔抵幫....

有一次, 1 個 uncle , 佢太太 同我, 一齊去旅行.  佢太 ...
好耐冇上貴帖,原來俾人擺上檯都唔知。

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-2 00:11 發表

choihung 您好

我知道你, 哩度 d 人好鍾意/ 掛住 你家....

小朋友讀書 / 身體 點呀 ? 而家做人父母甚艱難...

介紹你睇黃兄既, 必看...
剪報--健康資訊(為家人健康,快看!)
多謝你咁抬舉小弟,為之汗顏不已。.......但...信中醫既....

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-2 16:59 發表

咁你真係正人君子嗎. 我成日形住你 好似 張活游, 反而唔多似 吳楚帆, 佢有時都會做奸角. 而且張活游斯文 D...

p.s. 唔只你, 有人 都俾我擺左上檯  
80%都有既。起碼負責任、有信用、夠朋友、有義氣、唔呃人、有同情憐憫心、。。。。。。
你既形住唔啱噃。我後生果陣有80%似曾江,但我比佢高did did。我幾時都咁斯文(唔打交果陣)。

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-2 17:23 發表

咁真係好有用嗎...

而且人到中年, 身體開始會出現問題, 知多 d, 係好事...
至於那個帖,我冇諗住會繼續,只係把剪報貼上,然後由得佢鎖上就算。但係性格令我發左一輪牢騷,笑到老何死,亦有些人回下,到你黎左,個帖又上番去。你咁睇得起,我繼續係啦!
真係要寫,可說寫之不盡。之前在某報寫左差不多十年,都只係寫左我想寫的不及一半。

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-1 19:49 發表

好有男子氣慨.

不過 "一哭, 二罵, 三上吊" 原來係 work 既, 唔好比 "Law" 太知呀 ...

其實我都想學. 學唔到...
對我黎講,因人而異咋,唔一定work㗎!如果係楚楚可憐既弱質女流就一定 work; 若然係惡屎能登既潑婦,大哭大吵大鬧,多數唔work 勒。

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-3 16:01 發表

呀哥, c6 都話男人怕女人煩, 所以 work o家.  

我覺得黃太唔會咁做...
佢知道我受軟唔受硬,所以冇咁做。

從呢個帖由你口中知道好多秘辛,真係長見聞,多謝!

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-3 16:52 發表

c6 軟硬都受, hehe...
咁你真係有福!
我就要睇下道理在那一邊,如果自己冇道理,硬都會受。不過女人D道理又特別D,經常會打橫黎,為之吹脹。

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-3 20:40 發表

男女大不同, "law" 兄 / 黃兄, 你地試下答以下既 case (真人真事), 然後問家中既賢妻.

一個總警司,  每月 pension 有 > 5 萬. 但因為有 2 奶, 一個 剛剛讀小學既仔, 退左休, 仲要做.

人走茶涼, 警隊唔配合 ...
睇你呢個帖,心裡即時彈出:青竹蛇兒口,黃蜂尾後針;
                                       兩般未為毒,最毒婦人心。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-4 16:20 發表

係未男女大不同哩...我覺得小朋友係無辜既,

你試下問下黃太丫...

p.s. 黃太應該同我差唔多...
我問過老妻,佢真係同你估的好接近。
佢話人都唔係度咯,仲計較黎做乜?何必做得咁絕?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。