推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[灌水] Tomytec (N-gauge) 專區

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-3-28 16:13 發表
福X 巴士套裝A: 590
建設機械2 280/270
今個月入了很多野,又近糧尾 ,明天先入走行巴士,遲下再補回建機2,kimsin兄見到隱藏版嗎?

食白果,據老闆提及,走行巴士及建機2今次只有少量返貨,先給已落訂的師兄........

新的櫃車及建物產品入手,這批貨貨源好像沒有受影響,但仍然未見「走行巴士」的補貨,奇怪!

日本網上商店透露Tomytec會於7月推出消防署B及消防員人形,但現在還未發表圖片,希望是現代風!

此外新品尚有小型碼頭

炒冷飯則包括:步道橋2及狹小住宅A3、B3

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-4-3 17:53 發表
又是舊式消防局......

小型碼頭有小船,仲有遊覽船 .....連同消防員,期待中!

乜狹小住宅B顏色咁「前衛」??

引用:
原帖由 lic 於 2011-4-6 13:08 發表
我玩佐N scale 4年, 但屋企超多塵 ,
請問各位你地平時係點樣收藏D玩具 !
製作中的情景平時就搵布蓋住,但大多是玩完影完相就收入大膠箱裡!

相關搜索目錄: 玩具 收藏

本月新攪作:
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-4-6 17:36
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-4-6 17:36
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-4-6 17:36

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-4-6 15:33 發表

魚師兄你比人放左上檯了

(唔關我事)
Kimsin兄你都有份討論...

話時話Kimsin兄你都update下個blog

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-4-6 17:27 發表

禁忌黎嫁唔可以開名嫁,唔該魚兄千萬要delete

我都想,但真係無乜時間,過AL之後就會猛烈更新

*你好像很不滿意被放上去呢..
沒有所謂,多d人睇多d人知多d人玩咪仲好,多d地方有得賣!

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-4-6 15:33 發表

魚師兄你比人放左上檯了

(唔關我事)
下次kimsin兄你pm我算啦......扣左20分

今晚真係奇怪,有兩架Trailer 1長罐運油車晚上結標,居然於最後5分鐘Yahoo系統出錯,不能進入 ,令到最後投標者於沒有「競爭」對手的情況下結標,結標後Yahoo拍賣網「神奇」地恢復無事 ,時間o岩o岩好!!! 恭喜那一位得標者!!!

引用:
原帖由 JRFANS 於 2011-4-8 00:03 發表
是火車男兄的所有珍藏,還是只是剛入手的新品?

引用:
原帖由 reeves 於 2011-4-10 23:15 發表

琴日去了, 入咗以下舊車~
?ib_____D_08iN7bhhttp://a367.yahoofs.com/hkblog/zb0rcXSZERlx_mABSIniCCW__DOT_ ...
魚也有入手,東京之旅時搵唔到紅色,最後入了橙色!

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-4-18 18:11 發表
考完AL,開始諗下用邊個Blog發文先
恭喜kimsin兄脫離地獄,黎緊4個半月會有咩攪作呀?

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-4-18 21:20 發表
事實上可能只有兩個半月呢,30/6放榜後好成績再打算吧
魚師兄的blog還有沒有受到灌水客"光臨"?
平時很少,但有的時候會出很多(試過一次20+)

引用:
原帖由 utopia13hk 於 2011-4-21 00:03 發表
有冇人知邊度有個SET新既建造中房屋賣?
正常價格的都應該去得七七八八,「不正常」價格的可以去信和、洗衣街及各大旗脆天地睇睇!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-4-22 00:33
  • 冰河 威望 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-4-22 00:33
  • 冰河 金錢 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-4-22 00:33

回復 1637# 的帖子

Car 14 ,雖然起櫃車貴了一點,但質素應該較其他品牌的好!

最後致Tomytec,繼彩虹戰隊後,魚不會再中招(四季彩)

魚都有見新貨返,但現在掙扎緊入唔入手,魚將來的layout比新幹線行會很怪,咁細圈同埋會入市街......

走行巴士入手,試行影片,產品功能研究中!

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-4-23 22:55
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-4-23 22:55
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-4-23 22:55

引用:
原帖由 Justice2002 於 2011-4-23 23:06 發表

邊到買到ar
Y拍,預定夏季先至有貨返
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-4-24 21:18
  • 冰河 威望 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-4-24 21:18
  • 冰河 體力 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-4-24 21:18

Tomytec 走行巴士變速、不停站及停站10秒再動影片:

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-4-25 19:50
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-4-25 19:50
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-4-25 19:50

4月22日Tomytec販賣店向商品說明會

只轉貼新品,還有其他炒冷飯產品並未轉貼,想看全部推廣產品請到這裡
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 精品文章 2011-4-24 21:21
  • 冰河 威望 +5 精品文章 2011-4-24 21:21
  • 冰河 金錢 +5 精品文章 2011-4-24 21:21

引用:
原帖由 K-tsukasa 於 2011-4-27 20:30 發表

好吸引呀!追隨入魔都願啦~~~

希望唔係乜鬼事業者特注品啦,唔係又追到傻~~
唔理係咩版,一盒中只要有一架想入就要乖乖俾錢,就好似上面咁,8月速速磅......

Tomytec 4月27日主頁更新:

除了kimsin兄上述提過的商品,還有商品發售日變更:

工場set

2011年5月 --> 6月

鐵道四季彩

2011年5月 --> 7月

有興趣入手上述物品的師兄可以有更多時間去「集資」!

另外,Tomytec特別地將給予販賣店的宣傳小冊子上載到網站,似乎Tomytec開始想向海外玩家落毒

下載網址:http://www.tomytec.co.jp/diocolle/download/index.html

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +10 精品文章 2011-4-28 23:14
  • 冰河 威望 +10 精品文章 2011-4-28 23:14
  • 冰河 體力 +10 精品文章 2011-4-28 23:14

引用:
原帖由 K-tsukasa 於 2011-4-29 11:37 發表

Packing咁靚,會唔捨得拆喎~~

看來11年該是Open Package嘅世界~~h:" />
正確來說11年應該是翻炒年,舊模改少少、配新車花就可以上架,毫無新意

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。