推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[灌水] Tomytec (N-gauge) 專區

Tomytec 10月商品發售預定:

情景小物083:自動販賣機B 昭和風

寺院地面板 (不包括寺院建物)

這產品令魚有入手寺院建物的衝動!

其他翻炒產品不貼圖了:

人間:溫泉街之人
建物:寺A2、B2、C2
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 精品文章 2011-7-3 18:09
  • 冰河 威望 +5 精品文章 2011-7-3 18:09
  • 冰河 體力 +5 精品文章 2011-7-3 18:09

都營巴士 Set A 覆你入手   !@)

經上次消防車事件,今次每人限買一盒,福姑好野!

那些被點了相的炒家便不能為所欲為

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-7-3 18:34
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-7-3 18:34
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-7-3 18:34

引用:
原帖由 NG144 於 2011-7-4 13:49 發表

鳴謝kimsin兄富士急行
原來ng144兄也是對旅遊巴士有興趣的嗎?

相關搜索目錄: 旅遊巴士 旅遊

暴走之魚blog 瀏覽人次突破一萬,多謝各位支持

魚也多謝kimsin兄的京濱急行!(上圖筆劃中最後一輛 )

暴走之魚blog 6月更新:

建物「小學校」及人間「小學生及老師」

建物「建築中之建物B」及「建售住宅D」

Bandai Working Vehicle 3

Bandai Working Vehicle 6

Bandai Working Vehicle 8

Tomytec Trailer 3

Tomytec Trailer 4

Tomytec 路面電車「京都市交通局2000形」及「熊本市交通局9700型3次車」

以後還請多多指教,有空請入來逛逛!

相關搜索目錄: 建築
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-7-4 22:30
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-7-4 22:30
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-7-4 22:30

引用:
原帖由 NG144 於 2011-7-4 18:07 發表

係呀魚兄!所以我只有巴士8/10/14!
還有秋季的bus 17

引用:
原帖由 babuwa 於 2011-7-5 11:51 發表

Too expensive la!!
成千銀的只係套裝,當中有些是double上,其實有興趣但嫌貴的師兄可以單件入手,自己砌出工廠會平少少,但會沒有了特典,仲嫌貴可以選擇入手Greenmax的工廠套件,不過要自己上色!

套件:

單品:

或者Greenmax:

魚就已經訂了Tomytec,下星期到貨,但要等長假期才有開盒報告了,請留意更新!

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 精品文章 2011-7-5 14:04
  • 冰河 威望 +5 精品文章 2011-7-5 14:04
  • 冰河 體力 +5 精品文章 2011-7-5 14:04

引用:
原帖由 Justice2002 於 2011-7-5 14:14 發表

自己訂都係13xx 到
自己訂唔只這個價錢,會係同市價14xx差不多(已經係計用SAL寄),因為有其他野想訂,順道一鑊熟(要用EMS ),好彩跟住7、8月無咩大野出,可以抖下氣

引用:
原帖由 Justice2002 於 2011-7-5 21:42 發表

但係我揾果間計埋用SAL寄都係大約13xx
我一直都係訂開這間,不過今次可能大家都驚賣唔出,所以無炒價。

既然都已經訂左,所以都無乜所謂,繼續等。

引用:
原帖由 psw123 於 2011-7-5 23:56 發表

我嘅原則就喺炒起唔追
所以啲師兄收集齊早期車仔,我只有替佢地開心
炒早期貨屬正常,因為唔會翻出,但炒家連新出的都炒咁先至離譜!

引用:
原帖由 NG144 於 2011-7-7 18:56 發表

無咩特別嘅SP
...
魚也覺得奇怪,香港不是有太多玩家可以做到SP全齊,原來是TD的SP王韋基利兄!

魚現在還欠Car 13及Car 14的SP,看來又要準備大出血了!

引用:
原帖由 NG144 於 2011-7-7 20:50 發表

魚兄日本呀苦有幾件CAR14SP¥1000∼¥8000
8000 yen 一對一定係炒價,等第一輪的有錢玩家追完後就會平d,魚又不是急住儲齊,魚也是出Car 13 時才入手Car 11 SP。

魚的敗家記錄

架架都有血有淚!

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-7-8 21:27
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-7-8 21:27
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-7-8 21:27

引用:
原帖由 fhx 於 2011-7-9 23:32 發表
tomytec 可以儲得齊, 不過唔計 好特別 好特別那些別注, 好似天皇御用車, 或tomytec 5周年抽獎品.係有可能儲齊的, 等我整理一下, 如果呢度可以比post 1:64, 有機會的話可以post出來
其實有錢好少玩具會係儲唔齊,反而好睇你捨唔捨得,同埋有冇耐性等或搵

相關搜索目錄: 玩具

引用:
原帖由 fhx 於 2011-7-10 00:23 發表
我估唔係太關錢事, 因為呢d 都係玩具, 唔會用得好多錢 =) 而係因為有d 真係太少有, 就算你有錢, 人地都未必會賣比你, 因為人地可能更有錢 =)
但當真的有玩家肯割愛放售,到時就係睇邊個「肯捨得駛最多錢」,才能成為新物主

引用:
原帖由 fhx 於 2011-7-10 09:19 發表
所以我寧可買多d 貨車玩, 而無儲cars SP =) 1738337
師兄的圖令魚想起另一位著名的網拍炒家,他的相片又是大堆頭製作,顯示了他陣容強大的存貨量,不過他每部show了十盒!

引用:
原帖由 fhx 於 2011-7-10 10:46 發表
哈哈, 我唔係炒家, 要搵錢唔洗係玩具度搵啦, 係因為d 炒家先令到我把心一橫, 去日本yahoo 網拍, 太約7000 yen 8架1個bid,  但係個賣家係show 中古, 而我又覺得好奇, 因為點會一出買返屋企就賣出去, 仲要賣咁多.  我一 ...
魚不是指師兄係炒家,師兄都有show你的貨車及櫃車「珍藏」,反而魚覺得Tomytec一定會不斷出新車,所以每款入手一至兩盒,留返d錢繼續買落去,而且再大規模入手,家裡的土地主權就會有爭議,釀成內政風波......

引用:
原帖由 huicmmat 於 2011-7-10 13:02 發表
請問魚兄走行巴士係唔係須要另買個變壓器(110w > 220 w )?
不是用濕電,是用乾電:

LR44電池兩枚,需另外購買!

暴走之魚Blog:Tomytec 巴士走行系統A

相關搜索目錄: 電池
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-7-10 21:23
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-7-10 21:23
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-7-10 21:23

魚的隱藏版收藏,截至2010年7月

暴走之魚Blog:頭文字S

未於圖片中出現:Car 11、Car 12、Bus 16、Truck 7、Trailer 5、建機2的隱藏版
未入手:Car 13、Car 14

希望下次東京之旅可以完成全入手!

相關搜索目錄: 收藏
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-7-10 21:23
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-7-10 21:23
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-7-10 21:23

引用:
原帖由 babuwa 於 2011-7-10 13:23 發表

香港家裡地方永遠是最難解決的問題h:" /> h:" />
魚現在正為於家中進行鈎地作短期N城市發展作初部規劃,並準備向最大反對黨提出動議

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-7-10 16:37 發表

tomytec唔同其他N-scale..只要你肯出錢都有人會賣比你

不過都仲要視乎你的運氣同埋個排既市場
真係睇運氣,魚都要走遍東京秋葉原、中野、千葉、埼玉及橫濱等去找齊剩下的隱藏版,而且多數起格仔舖找到,鐵路模型店基本上無
引用:
原帖由 fhx 於 2011-7-10 16:45 發表

請問可否提供東京要係邊度買呢?
秋葉原、中野的格仔舖,不過都係睇師兄運氣,因為日日都唔同!

相關搜索目錄: 模型
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-7-10 21:28
  • 冰河 威望 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-7-10 21:28
  • 冰河 體力 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-7-10 21:28

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-7-10 16:40 發表

儲左咁耐都得個幾架隱藏版.真沒用
kimsin兄係你不捨得駛錢,想慢慢儲,雖然魚於東京無需以炒價入手部份隱藏版,但東京的機票住宿都要錢啦,行晒咁多地方都要腳骨力!

相關搜索目錄: 機票

引用:
原帖由 fhx 於 2011-7-10 16:53 發表

其實係日本買都好貴, 次次見到都買唔落手...
但魚見到不是平,但也不是炒價......fhx兄在那兒見到?

引用:
原帖由 fhx 於 2011-7-10 16:52 發表
期待新城市誕生, 小弟就係高樓價之下, 唯有默默等待 =)有機會好似可以做到 JR Fans HK 兄一半己經唔錯. 而家只買唔玩  =)
JR Fans HK朋友的家不是一般香港市民家般大,魚家的廳去到盡只可以放到2m x 3m 大的layout,但已經有可能會導致家變......

引用:
原帖由 fhx 於 2011-7-10 17:05 發表

如果係東京, 好多地方都會有

中野, 秋葉原, 銀座

以下呢條link, under 東京都, 我都去過, 因為我都有儲tomytec limited vintage, 所以有時會見到有得賣架.
但係太遠就唔好去, 好似呢間  ナカ& ...
謝謝分享,魚就跟住Kato這個名冊,再在網上search,跟住覺得值得去或就腳就編入行程

http://www.katomodels.com/shop/index.shtml
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 精品文章 2011-7-10 21:34
  • 冰河 威望 +5 精品文章 2011-7-10 21:34
  • 冰河 體力 +5 精品文章 2011-7-10 21:34

引用:
原帖由 fhx 於 2011-7-10 17:15 發表

因為相比起其他玩意, tomytec n guage 玩具 算是價錢合理, 所以我都係叫人用包書膠包起佢, 疊起佢...

Great!!! Tomytec砌成的牆,魚沒有地方放,大盒只有壓平收藏,而部份入手時沒有大盒就沒有了!

fhx兄又與韋基利師兄一樣只入手Bus 8、10、14

相關搜索目錄: 玩具 收藏

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。