推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[灌水] Tomytec (N-gauge) 專區

大家好!小弟新來報到、經版友介紹空降此區,請大家多多指教~~

剛買了本成美堂出版的鐵道layout書,是自己首本layout書,見圖畫及現代風的情景夠多所以買下了,
希望能給有興趣買此書的大大做個參考

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-4-23 00:14
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-4-23 00:14
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-4-23 00:14

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-4-27 20:09 發表
TOMYTEC 走火入魔的作品:
ザ・バスコレクション JR東北バス2台セットA (みずうみ号/& ...
好吸引呀!追隨入魔都願啦~~~

希望唔係乜鬼事業者特注品啦,唔係又追到傻~~

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-4-28 21:38 發表

8月予定, 1470 Yen
Packing咁靚,會唔捨得拆喎~~

看來11年該是Open Package嘅世界~~

引用:
原帖由 暴走之魚 於 2011-5-4 17:21 發表
再上傳幾張:

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/226837_158958990834986_1000 ...
魚大的layout非常壯觀,且毒性強烈~~

路面電車的新行人路好靚,一般道路板都renew成咁就好喇~~~

引用:
原帖由 暴走之魚 於 2011-5-5 17:25 發表

魚中的毒一定向友好「分享」

魚現在就係煩緊點樣將舊板(尤其是駅前道路)同新板一齊用......
如果scan塊新板、電腦執吓再print做大貼紙唔知得唔得呢~~

等睇實驗結果~~

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 babuwa 於 2011-5-6 01:57 發表
Intel x 少女時代廣告
梳絲~~

我遲啲都想整返架KARA嘅日本宣傳truck~

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-5-11 19:51 發表
Rietze 2011 Catalog - N scale (1:160)

http://i602.photobucket.com/al ...
見到不少香港紀律部隊、乜局物局潛力車噃~~

不過要整又要油餐死~~

引用:
原帖由 crazy_toyman 於 2011-5-12 22:56 發表
HATO BUS終於來了~~

廣島電鐵的好像也不錯呢~~

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-5-14 00:23 發表

洗錢如果係出血,咁我應該叫噴血
累積多月嘅血一次過噴吧~~

Car12嘅的士是抽的嗎?如果係嘅話真係好手氣喎~~

引用:
原帖由 暴走之魚 於 2011-5-17 13:26 發表

這裡指的是「前為你」,現在的「拳記」,不過依家越來越多人追,有買好趁手。其實如果唔介意價錢,Y 拍都有v3同v5
同意好似多人留意了, 但只覺有售的零售舖在不斷地減少, 無奈中~~

引用:
原帖由 reeves 於 2011-6-23 13:42 發表
昨天放假入回舊品
Kato系列
?ib_____DQ3E_RfrO
http://a367.yahoofs.com/hkblog/zb0rcXSZERlx_mABSIniCCW__DOT___1 ...
大批戰利品喎~~~
幾時追埋增結車兩呢~~

請問建築中建物A喺邊度入手呢?出嘅時候錯過咗...

相關搜索目錄: 建築

引用:
原帖由 reeves 於 2011-6-23 18:14 發表

追埋增結車兩...嗚嗚嗚...我都好想
我昨日係去了葵涌為你, 所以全部都在那裡買呢, 個度仲有好多TomyTec產品賣
THANKS C-hing~

果然點都係要去一次葵涌朝聖~~

引用:
原帖由 NG144 於 2011-6-28 20:08 發表
今天入手
Honda Today的警車好正呀~
大發架覆面警VAN就有啲夾硬嚟嘅感覺,整做公司LOGO車仲好啦~~

羨慕大大成功入手

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-7-5 23:04 發表
**** 本內容被作者隱藏 *****
師兄請hide起佢到某個分數

**** 本內容被作者隱藏 *****
根據兩位師兄的情報,於上址追回建築中建物A與起櫃車一對,萬分感謝~

更開心唔駛低頭幫襯奸商&炒家~~

相關搜索目錄: 建築

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-7-7 12:33 發表
Blog 更新: 台北 模型行
Nice share!!

下次去台灣時要去愛瑜踩吓場先~~

相關搜索目錄: 模型

引用:
原帖由 暴走之魚 於 2011-8-4 21:33 發表
覆你首度開賣tomix產品,會不會改變香港現有「一市獨大(貴)」的局面?

http://a2.sphotos.ak.fb ...
Good news~~

即係嚟緊新嘅便利店同油站都有機啦~~~~

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-8-10 22:10 發表
有無師兄睇過停車場返左貨未?
簡單報告:

11/8  19:00到過洗衣街,唔見有。

其他舖有待其他師兄報料。
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-8-11 23:16
  • 冰河 威望 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-8-11 23:16
  • 冰河 體力 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-8-11 23:16

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-8-17 10:06 發表
又問一問有無人見過青島(浪漫堂)個停車場?
洗衣街17/8(三)12:00PM現況:未見

其他舖頭待其他師兄匯報。
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-8-17 21:18
  • 冰河 威望 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-8-17 21:18
  • 冰河 體力 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-8-17 21:18

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-8-17 16:42 發表
多謝師兄係我問既兩次都有去睇

我今日2pm都到左洗衣街,問左店小二,佢話唔知道有無返貨
估計都唔想查

但我根據上次公團住宅的銷量諗佢應該會返貨的說...
小意思,現時工作地點都在那邊,買lunch時都會鼠過去巡吓舖~

無錯佢哋啲嚫店員真係店小二嚟,早已估到佢哋嘅標準答案、所以只靠肉眼確認。

再交換情報啦,謝謝~

The Car Collection 第15彈 SP

15彈香港好似未見街

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +10 精品文章 2013-3-27 19:18
  • 冰河 威望 +10 精品文章 2013-3-27 19:18
  • 冰河 體力 +10 精品文章 2013-3-27 19:18

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。