推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[灌水] Tomytec (N-gauge) 專區

引用:
原帖由 JRFANS 於 2010-4-6 23:45 發表
建物ヵяヱЁъ⑦ 昭和ソжю
大量收購
火車男兄,唔駛大量收購﹐你睇下富山輕鐵,受歡迎的產品,一模會出多十幾款 ,遲下又會有A2, A3 ..... A+n 出現!

引用:
原帖由 JRFANS 於 2010-4-6 23:46 發表
上次批車仲欠藍色
今次又黎......
今集已經是富山輕鐵第三彈啦,第二彈將會今個月見街.....

因為祖國沒有漏出藍色車,所以除了高價從星光行入手,或自日本購入外,大部分香港玩家的「彩虹」都會欠藍色,收藏盒「吉」左一個位!

相關搜索目錄: 收藏

引用:
原帖由 版屹場佃戥11 於 2010-4-9 19:49 發表
好耐冇上o黎LA
死人nevigator成load日到一半就hang機
搞到要上td
而家上番呢到點解會出現呢段野既:
警告︰此區只適合十八歲或以上人士觀看。此區內容可能令人反感;不可將此區的內容派發、傳閱、出售、出租、交給 ...
魚上這討論區時間中也會遇到這個hang機問題,通常在晚上繁忙時間..... load flash banner時hang 住左,魚用和記

相關搜索目錄: 出租

Car 10可以入一Box,今次有三架警車、一架履面,而且大部份都是現代車,江湖又一番腥風血雨......假如SP是消防汽車的話會炒得更勁

相關搜索目錄: 汽車

有師兄知道HH社團復活了嗎 / 會復活嗎?

引用:
原帖由 xsaix 於 2010-4-13 17:20 發表
新消息:
今日去左星光行訂個貨櫃車4box
佢果度就未返任何貨櫃車4o既貨,可能月尾返
但係佢地5月尾就會結束門市生意
轉返做工廠社字樓,地址係葵涌
各位師兄敬請留意
在那裡營業不重要,最重要是否仍然繼續接受零售先......或者其他分店會否「頂」左佢個tomix入貨位先

引用:
原帖由 reeves 於 2010-4-16 09:32 發表
請問有冇C兄除左玩Tomytec外, 都有玩Kato同Tomix嘅建物呢?
魚也有收集Kato及Tomix建物、人形及小物

引用:
原帖由 reeves 於 2010-4-17 11:33 發表

我都有在你個Blog留言呀, 哈哈, 不過搵唔到Kato及Tomix建物、人形及小物?
仲未寫到,而家主要都係出返舊聞先.....遲下再update新入手收藏

引用:
原帖由 reeves 於 2010-4-17 11:35 發表

咁豐富? 有冇Blog可以參觀呀? 而家Tomytec電鐵都有動力, 咁仲使玩Kato&Tomix?
當師兄你擁有過Kato, Tomix 及Tomytec 的電鐵的話,你就會知道甚麼是「一分錢、一分貨」!

引用:
原帖由 reeves 於 2010-4-17 11:38 發表

請問用呢個的話, 係咪架車改底盤就得呢? 唔知可唔可以在Kato or Tomix啲軌上行呢
路軌只係一個供電媒介,一個有電的路軌可以給各種品牌的火車行走!

魚blog講過的桃太郎電鐵加了tomytec的動力組件後,可以起kato的供電路軌上行走!

有位師兄起現時點三樓扶手電梯兩點鐘方向的格仔舖,用Kato富山輕鐵的專用道路板放置了一個簡單場景,有興趣的師兄就要去睇下,唔知這位師兄係咪放售成個場景?

引用:
原帖由 reeves 於 2010-4-22 09:18 發表
魚兄, 你通常在哪兒購買Kato/Tomix的建物呢?
Tomix  --> 星星行
Kato --> 太空商場

引用:
原帖由 版屹場佃戥11 於 2010-4-30 21:31 發表
HH有新輕鐵
http://ngi.blog.eonet.jp/photos/20100415_tomytec/005.jpg" border="0">
我就買左下圖果架
...
唔追新輕鐵,有彩虹部隊就夠

taken大哥 show hand ~~~~

歡迎馬士基大帝君臨!

暴走之魚Blog更新,今次主要更新N規建物:

Tomytec復刻街並5,建物錢湯、消防署及銀行

Tomix 4026 住宅

Tomix 4048 弧型大廈

Tomix 4062 7-11便利店

得閒入來看看  <<< 暴走之魚Blog >>>

相關搜索目錄: 銀行
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2010-5-9 20:14
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2010-5-9 20:14
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2010-5-9 20:14

引用:
原帖由 reeves 於 2010-5-14 23:47 發表

唔知架電動車係咪可以行指定路線呢?
這個行車系統有很多疑團,但相信可以肯定它的身價一定.......

回復 634# 的帖子

kato 的新樓很正,但要4,000yen 一幢

引用:
原帖由 xsaix 於 2010-5-17 00:22 發表
買左o既貨櫃車4收藏盒,去片
原來師兄就係其中一個訂購戶,魚去遲左,已經停止預訂......

引用:
原帖由 reeves 於 2010-5-17 09:45 發表

"反正都中左計買左7色", 不如買齊七個底, 震撼出車啦
係荷包會「震撼出血」

引用:
原帖由 reeves 於 2010-5-17 09:43 發表

係呀, 放啲寫字樓用具, 人呀咁樣, 似樣好多嘛, 不過唔知有冇寫字樓用具呢類配套呢
Kato的大廈大多是逐層設計的,如果有N規傢俱,真的可以作內部裝修,不過暫時只有HO Scale的傢俱......

相關搜索目錄: 裝修

引用:
原帖由 bassyoyo 於 2010-5-18 03:35 發表

我有一個多~要收嗎
不需要了,謝謝!留給其他有需要的師兄弟!

另外,希望師兄入手多個的原因不是用作炒賣用途......

引用:
原帖由 reeves 於 2010-5-18 09:21 發表

J兄啲車仔咁擺唔怕刮花車面嗎?
好一個「廢車場」的場景.......哈哈

放在盒底的車不會壓花壓爛嗎?

暴走之魚Blog繼續新舊Tomytec建物的開盒介紹:

建售住宅

中古車屋

建機出租屋

得閒入來指教指教 <<暴走之魚 Blog>>

相關搜索目錄: 出租
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2010-5-19 00:03
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2010-5-19 00:03
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2010-5-19 00:03

引用:
原帖由 JRFANS 於 2010-5-19 21:59 發表
遲下你咪知囉....
得閒影埋其他車先
師兄你緊係咪見識過火車男兄的五戶市,真係會擺得晒!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。