推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

[灌水] Tomytec (N-gauge) 專區

引用:
原帖由 kimsin 於 2010-4-22 21:12 發表
星光行都無埋之後,就得翻紅髮有 TOMIX ,或者比多二舊水搵重施故技搵信和
就算計埋果200蚊,入得多幾件野,分分鐘仲平過係紅髮or星星行用街價買

引用:
原帖由 版屹場佃戥11 於 2010-4-30 21:31 發表
HH有新輕鐵
http://ngi.blog.eonet.jp/photos/20100415_tomytec/005.jpg" border="0">
我就買左下圖果架
...
依個星期都唔得閒過海
咁就真係睇佢好彩(賺到我錢)定我好彩(佢賺唔到我錢)喇

引用:
原帖由 taken 於 2010-5-8 21:24 發表
的士 22.5   小巴各 32.5    police同救護車 36.5   消防車49.9   

好貴!     但好老實講Tomytec 真係無乜機會出HK 的交通工具,,,h:" />h:" />

我買因為我係香港人、一份情意。
今日睇依度....實在俾我太多驚喜了,
香港車終於有出
仲要見到個貨櫃狂人 $_$

引用:
原帖由 MoeSzyslak 於 2010-5-13 00:17 發表

終於買了 mini bus同 taxi了!!真開心
不過架的士都有 logo寫住 "TAXI"渦,係無車入面個圓形燈,我以為係太細做唔到添h:" />
係冇部車o既牌子呀...taxi並不是logo
警車消防車都係...得警察2字..冇logo...而且警車應該係benz...都冇benz個星星logo

今日星星行終於到左貨櫃4
長屋,富山電鐵個動力,
以上全部有標價9折
我就手入左個貨櫃4o既收藏盒喇
有少少心郁買個動力俾7色富山
不過成300蚊,好大心理+生理壓力

相關搜索目錄: 收藏

新建物十分吸引
有2~3幢就算4000日元都應該必入
不過真係到時係"太空"見到實物先決定
終於見到貨櫃娘(電車娘)個收藏box喇,8月出
幾正咁喎,不過都成2200日元
得16格40尺櫃位or 32格20尺櫃or 48格12尺櫃,
放唔哂成套 Part 1+SP

不過tomy最近好缺錢?? Part 3又來喇

■鉄道むすめコンテナコレクションvol.3
【価格 】¥420(税込み)
【種類数 】全12種(+?)
【発売時期 】10'8月発売予定
【内容 】
・1/150スケール彩色塗装済みコンテナ模型。
・025∼030:40フィートは1個、031∼036:12フィートは3個セットです。
※当製品は『コンテナのみ』の製品です。車輌、台車などは封入されておりません。予めご了承くださいませ。

相關搜索目錄: 收藏 模型
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 精品文章 2010-5-17 03:17
  • 冰河 威望 +5 精品文章 2010-5-17 03:17
  • 冰河 體力 +5 精品文章 2010-5-17 03:17

引用:
原帖由 reeves 於 2010-5-15 14:40 發表

Kato一架車要七百幾, 只不過貴Tomytec一倍左右, 但質素就 ...貴啲都值架.
買一個底俾7部車o者
反正都中左計買左7色
都唔爭果300蚊喇
係過唔到生理果關o者

買左o既貨櫃車4收藏盒,去片

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 精品文章 2010-5-17 03:18
  • 冰河 威望 +5 精品文章 2010-5-17 03:18
  • 冰河 金錢 +5 精品文章 2010-5-17 03:18

引用:
原帖由 taken 於 2010-5-17 01:20 發表
clear ver good item
個box得11個窿
車就有12部
10+SP+Clear Ver
又要將個box DIY喇

引用:
原帖由 reeves 於 2010-5-17 09:45 發表

"反正都中左計買左7色", 不如買齊七個底, 震撼出車啦
依樣野一定唔會係星星行發生
自己去日本時見到平o既話,可以考慮一下

引用:
原帖由 暴走之魚 於 2010-5-17 20:56 發表

原來師兄就係其中一個訂購戶,魚去遲左,已經停止預訂......
香港得返星星行訂得到,除非直接日本bid回來
香港玩家真係慘

DIY完,12 car收錄!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2010-5-18 01:51
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2010-5-18 01:51
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2010-5-18 01:51

引用:
原帖由 JRFANS 於 2010-5-18 22:00 發表

唔怕啦
我又唔係賣.....
一個box放齊144部車仔,
成副麻雀一樣

引用:
原帖由 暴走之魚 於 2010-5-23 20:46 發表
Car 10入手,是日荷包大出血 ,幸好今個月沒甚麼其他東西需要入手!

http://lh6.ggpht.com/_1wd4s4Tpm1A/S_ki1-xtTMI/A ...
日本治安咁差嗎?
實在太多警車了!
多謝魚師兄以身試車

如果有睇我個blog o既師兄都知道
我點只玩玩具咁簡單
我自己諗返都覺得玩太多野,玩到自己冇哂時間

相關搜索目錄: 玩具

引用:
原帖由 版屹場佃戥11 於 2010-5-30 13:13 發表
琴日去左抽car10
好貴丫!!$39
?ib_____DN8fqCjXa
開盒一睇 值番曬
又係新車又係警車XD
http://f20.yahoof ...
本身已經一頸血,依家係一頸血+100日元 =.="

微型玩具展覽~

真係正到震~

雖然唔係N系,不過都值得一睇架!

我地合共展出50多件作品,有時間過嚟睇下呀.

2010年6月28日 2010年7月11日

大有商場

[灣仔莊士敦道181號]

相關搜索目錄: 玩具
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 精品文章 2010-6-25 00:08
  • 冰河 威望 +5 精品文章 2010-6-25 00:08
  • 冰河 體力 +5 精品文章 2010-6-25 00:08

引用:
原帖由 JRFANS 於 2010-6-28 22:03 發表
睇黎我應該入唔到富山輕鐵....
我都係...追唔切,仲要度度冇得賣

幫個fd賣個廣告先
今日去大有睇左個微型展,
大家鍾意微型o既一定要去睇睇,真係好正!

相關搜索目錄: 廣告
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2010-7-2 14:43
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2010-7-2 14:43
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2010-7-2 14:43

引用:
原帖由 reeves 於 2010-7-2 08:54 發表
好正呀, 仲有埋燈
請問比例係幾多呢?
和昌就1:50 同1:150都有
其他好多都係1:50 同冇比例
依個就係1:150 o既和昌喇
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2010-7-2 14:44
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2010-7-2 14:44
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2010-7-2 14:44

引用:
原帖由 JRFANS 於 2010-8-5 23:47 發表
正就係幾正,不過價太貴...又要難搵個收藏盒
(今日見全瘋 $**)
依照慣例.......SKIP!
荷包寬鬆~心情輕鬆~~

引用:
原帖由 版屹場佃戥11 於 2010-8-10 14:40 發表

不怒有果set
不過唔g 80m 搞咩做半價
半價??即刻好有性趣添

引用:
原帖由 PanzerJimmy 於 2010-8-30 14:42 發表
係ssp福記.....七隻長櫃一次過入.....不過都好貴......"#%)"
之前對第二彈sp都冇興趣....但係li隻就好想要......
最慘而家好少人返li隻貨.
俾T記屈完我第一彈之後,
我已經對依套野產生左抗體
真係好在好在
見到套第1彈都有o的眼冤
遲早俾我放X左佢

依排玩結婚,冇錢買車買樓...連N系都冇錢玩
得個睇字,好在貨櫃車5 12月先出
去果度訂定個收藏盒先

冇錢買野玩,搞下之前度左好耐果個layout先

相關搜索目錄: 結婚 收藏

引用:
原帖由 kimsin 於 2010-9-4 10:53 發表

預定: Nov
官網話12月喎
睇來可以用來做自己o既X'mas gift

【商品名】ザ・トレーラーコレクション第5弾
【発売開始日】2010年12月予定
【価格】 各735円(税込)

トレーラーコレクション第5弾専用ケースも同時発売!
トレーラーコレ5弾専用ケースです。おまけとして無塗装トレーラーが1台付属しています。
【商品名】ザ・トレーラーコレクション第5弾専用ケース
【発売開始日】2010年12月予定
【価格】 2,100円(税込)

P.S. 又加價,第4彈630円的說

唔想同TW訂,又唔想過海可以點算=.="
係唔係應該去搵福脷姐姐幫幫手

上網訂左4個半月o既貨,今日終於到手
都算叫做了左件心事
依個月底左右會去東京走一轉,
唔知會執到o的乜荀野呢
不過o的YEN真係貴到冇朋友

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2010-10-10 20:50
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2010-10-10 20:50
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2010-10-10 20:50

引用:
原帖由 reeves 於 2010-10-10 22:10 發表
?ib_____DC6z_o9zy
? ...
依個貨櫃起重架我都買左,
不過見到佢o的顏色之後,
就放埋左一邊,單係噴色都有排搞

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。