推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

屋企舊野專區如舊書....舊物品....請貼上吧 !

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-15 00:26 發表
我信你西兄
在網我到資料,及video供參考 !

用「艾草」薰房子可減低細菌嗎?

艾草燃燒之後的刺激味道頂多只能夠驅除蚊虫之類而已,
並無法有殺菌的功效!

本草備要中記載:

艾【 ...
謝謝你的資料

相關搜索目錄: Video

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-1-15 00:31 發表
B哥你邊度買到?味度如何?
價錢呢?
落後的中藥店  6至10元不等

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-15 00:31 發表
西兄
房間入便睇到件外套深色個件好正喎
你識洁I我現在很忙  混亂中  明天拍照來研究欣賞。

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-15 11:25 發表
答西兄
叫老婆去山草藥鋪,買了...星期日試驗
多謝甘好介紹
知道味道似大麻立刻買

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-15 18:16 發表

笑 c.

因為佢地鋪地氈, 牆紙. 所以冬天都開行冷氣. 我試過環保, 唔開冷氣機, 結果....

咁好, 真係要試下...
我怕6哥以為你吸食XX

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-15 18:24 發表

d 衫好靚 / 型, 打理得好好.
謝謝讚美那東西叫艾條  快去購買。

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-1-15 01:35 發表
吓!!咁會唔會聞到HIGH HIGH地架
唔知呀!

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-15 23:10 發表

請問邊度有得買家?
引用:
原帖由 大隻西 於 2010-1-15 01:33 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=9578289&ptid=316983][/url]

落後的中藥店  6至10元不等
...............

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-15 23:33 發表
明天去銅鑼灣白沙道睇平價書
大家有無興趣會去呀
睇書 ..............明天打麻雀。

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-15 23:54 發表

艾條, 唔係艾葉窩...
咁e!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-15 23:55 發表
睇書 ..............明天打麻雀
呀對不起,,祝君嬴多D,心想事成,,,,,,
謝謝  贏錢請吃東西

引用:
原帖由 dirtyoldman 於 2010-1-16 14:13 發表
收納呢絨毛衣我家秘訣:

冬後乾/濕洗完用紗布包五六十粒原粒白胡椒放在衣袋或密實袋內,防蟲無味,天然環保。白胡椒粒可用三五年,效用不減。當年呢絨店只用白胡椒粒不會用臭丸和樟腦,因為顧客不喜歡其氣味。
...
謝謝指導天然方法  已證實臭丸和樟腦昇華出的氣體致癌  K哥勿再用。

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-18 00:05 發表
西兄
收到了
今天試驗........陣味好似中醫煲藥苦茶味
薰了艾草半把,入屋房間等地方...有效紀內呀
一年四季,,每三個月薰一次得嗎 ?
心急人.............呀祺

第一次燒得勁個頭,,,我老婆以為我瘋癲在屋 ...

心急人好!我點著火便閉門  烤完整支才開窗  立刻聽到樓上有女子叫聲。天氣乾燥半年 潮濕三個月一次便可殺虫。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-18 00:40 發表
多謝你見意
我又買了後面那塊鐵板。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-18 00:52 發表
ne 的乜傢伙離架??
上兩支是箭  後面那是護心  遼代東西。

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-18 22:22 發表
西兄
買了許多古箭,,,你有無買弓,弩,等
射鵰英雄傳...用弓箭射日,,型到爆
有個小弩机  沒有弓  那大箱鐵器還沒寄到  速遞公司都是壞蛋。因沉迷打機顯卡壞了 操作很慢  無法上傳

相關搜索目錄: 速遞公司

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-18 22:19 發表
第一次 試下喇 包你好hi
D味好似麻麻 不過薰半把就夠
薰后衣帽間艾草味....味散
這氣味可保持幾天  穿著上街散發出天然香氣  可吸引女孩來搭訕

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-18 17:15 發表

以為係大麻, 所以驚喜交集 / 喜出望外 / 驚嘆不已.
不是這樣!是大叫火燭!

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-19 18:20 發表

b 哥晤使咁,都可吸引女孩來搭訕
是校長好心腸給我的美語 我自知是沒奇蹟的!

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-20 00:44 發表
乜你唔知B哥是型男?
我站著只到你肩膊  那就知了 型不!

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-20 19:09 發表
ha, 唔係瓜,你到我肩膊

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-21 00:03 發表
在前2天收到E-MAIL 說,,,,,,,你在此網絡.........貼就貼喇,,,,不要寫太多....由其.....某朋友N !
霧裡看花 你玩自拍比不上15歲的女孩  太落後了  快從新上圖

我早已在這裡上過我照片了。

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-21 00:03 發表
在前2天收到E-MAIL 說,,,,,,,你在此網絡.........貼就貼喇,,,,不要寫太多....由其.....某朋友N !
什麼壞朋友惡搞  快去收拾他

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-21 23:16 發表
多謝你 !

今天放工買你對鞋 新版 dr martens 大家覺得好睇嗎 !
橘红色很美  恭喜K哥獲寶我以前有對英國本土制的  穿到鞋底斜了也不捨掉  最近也買了對紫色送小囡。馬汀大夫

蕩街穿的

上學穿的

我的

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-22 00:57 發表

好有小公主 feel...

好彩我爸爸都好錫我...
那我是父王了!  羨慕校長生於幸福家庭  我小時家中赤貧。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。