推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[灌水] 若有徒如此, 此生無憾!!!

引用:
原帖由 老何 於 2009-12-29 19:55 發表
(2)

父............去左bin!..........冇表情地問
母............雙眼紅得咁交關, 滴d眼藥水先la........往十字箱取藥
哥............細佬, 你手背損左wor.........走近看
父............成12點半先番歸, 去打 ...
有冇續集?

係咪因為咁, 要你去美國?

引用:
原帖由 老何 於 2009-12-31 21:01 發表
(3)

父..............你舖話法, 坐監當睇大戲wor, d做頭ge的左去流花橋打靶架!
哥..............Daddy, ne度係香港, ng係國民黨, 共產黨ge廣州. 再者要加價d人, 都ng知
                  每次過海加斗零, 次次咁比, 蝻あncome計, 跟住巴士又加, 問d窮ge點算.

...
哥 - 說得好, 我都會咁諗 / 講.

父 - 我 2nd though 既反應.

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-12-31 02:04 發表
鋼之鍊金術師
好 in o窩

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-2 01:23 發表
咁你都G係乜、即是你都in埋一份lor
教書時, 因為要同學生 speak in same language, 個個星期買 "一本便利" / "face".

D 雜誌都唔好睇既...

相關搜索目錄: 雜誌

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-3 00:43 發表
為班學生仔女、咁鮦o taste magazine 都要硬食,真是辛苦左校長啦、又壹証明你是好校長。
引用:
原帖由 大隻西 於 2010-1-3 01:58 發表

好校長
係鬼. 教書時, 如果唔用佢地有興趣既話題, 去解釋 / 舉例 / 比喻, 真係冇乜人 so 我 o家.

so far, 只係得一個舊同事, 上堂全英文, 再用中文解一次. 其他人, (包括 Ah Sue), 除左 d terms, 全中文. 真係誤人子弟.

個舊同事, 結果個個學期都 poor rating, 要寫悔過書..

表面佢若無其事, 但見親我, 都講. 所以都係做女人好 d, 唔開心, 可以嘈...

引用:
原帖由 老何 於 2010-1-8 21:30 發表
方從立法會回來, 好happy。香港是我家----是年青人感情所在。好!
老何, 你都好...

香港是我家 - 100% 同意...

up till now, 劉慧卿 主持會議, 非常理性漂亮. 一改平時既表現.

萬人 big 爆立法會, 希望沒有不愉快場面. 到時, 睇下建制派仲可以賴乜...

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-9 00:16 發表
我都係個度、不過碰唔見你、不論支持或反對、都是和平的、香港人好洁C
你都好

引用:
原帖由 老何 於 2010-1-16 11:26 發表
高鐵今日撥款程序完結。
8,90後的年青人打下推動的基礎, 他/她們將建造一更合乎人性的制度。
立法會外, 我看到曙光。 ...
明知撥款一定通過, 反對徒勞無功.

但做人, 尤其是年青人, 不應逆來順受. 唔公道, 要發聲.

只要是理性表達, 無人命傷亡, 我 十 卜...

引用:
原帖由 老何 於 2010-1-19 12:28 發表 高鐵..........港府一個說不出口的主因素。香港是我家是80後的基本動力, 從而引申出種種要求和行動。4,50後把香港視作暫居地,移民了的和沒有移民的,都沒有動力作出80後的訴求, 因他們是既得利益者。6,70後更是 ...
起高鐵純粹是大陸主權既宣示,西九總站, (中國皇帝喜歡在位時建築大型建築),全為好大喜功。

不過好像老何 gathering 曾說,希望買到香港不被邊緣化。。。

相關搜索目錄: 建築

引用:
原帖由 comm 於 2010-1-19 17:37 發表
香港唔止深圳化
選民有民建m化(民主黨近年又唔漅藆~)
近幾年大陸及民建m工m會左派人士大力宣傳香港己經無利用價值,比上海深圳代替,香港後生仔無竸爭能力不及大陸後生,當香港人係 ...
馮檢基話過, 佢幫人申請左個仔落香港, 個選民都冇投佢 1 票. 因為民建聯, 應承幫 個選民上樓...

有時諗, 1 人 1 票, 係香港, 會選 d 咩人出來 ?

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-20 00:52 發表
希望衹為銷路、不是政治抹黑、否則好可悲、不買這 週 、也是對它的制裁、無人睇、無な告、死硬。
點會冇人睇 ?

我都唔知, 乜係因, 乜係果...

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-21 18:13 發表
最新出版的第632期《東方新地》,以「80後女神 陳巧文晒籮示威」為題,在封面及內文分別刊登多幅偷拍陳巧文在長洲
家中穿著內衣的照片。陳巧文昨表示,報道內容有多處失實,如雜誌指其屋向著大街,又有街坊著她多穿 ...
我唔會好似佢咁打扮, 但覺得《東方新地》,好過份.
1. 陳巧文係屋企著乜, 佢有自由.
2. 長洲華洋雜處, 咁著, 無乜特別. 大把鬼婆都係咁...
3. 國際學校 d 女生, 都著得好 sexy. 陳巧文自小去英國...

問心, 我覺得好養眼 (c6 唔敢搭口)

相關搜索目錄: 雜誌

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-21 18:55 發表
答又C,唔答都可能C,係唔係? 佢都係做左正常男仕做的事..........
唔係播. 見到 d 養眼照片 (e.g. 咁鬼悶,睇下以前既大美人先!), 我都會比佢睇.

不過, so far, 佢未試過比番我睇

引用:
原帖由 老何 於 2010-1-22 10:47 發表
5區公投, 全民起義。

反中亂港 ! 係積極表態時候了, 想投資項目多d著數令阿公批快d, 仲ng開聲!!
估o下bin個第一個出聲, ne個最ng掂, 各大老細, 千祈ng好借錢比佢。
horizontal thinking...

得到 亞爺歡心, 好易反敗為勝者...

相關搜索目錄: 投資

引用:
原帖由 老何 於 2010-1-22 19:03 發表
97前有個王什牯葵, 我一見佢就從心笑出來, 至今無人能及, BIN 個記得佢全名,
我估今次佢會浦頭, TOP OF LIST.
王紹爾...

我同 c6 講, 我既訓練, 內在化左我好對事不對人; 理智上亦唔比我以貌取人. 但係佢 / 中指黃/ 曾老先生/ 劉光華/ 曾局長, 講乜我都覺得唔 arm 聽.

唔係逢中必反, 幾鍾意嫻姐...

引用:
原帖由 老何 於 2010-1-22 19:05 發表

好多有名無實,還要貼出來
我蠢, 唔明...

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-22 23:58 發表
對嫻姐解釋六七年暴亂的咀臉、我對佢有保留。
佢肯退落黎, 扶持後輩...

中國人, 幾老都要退而不休 (e.g. 鄧 / 江). 民主黨 d 2 / 3 線梯隊

引用:
原帖由 老何 於 2010-1-23 09:05 發表

此君是什麼中小商會掌舵06年時順風順水, 事業投資自我谷漲, 慷慨捐輸, 後, ng洗問........
有 1 次 同 民建聯 / 親中派開會. 佢地話我聽, 愛國歌手張明x, 未埋堆時, 係工廠工人. 初期搭巴士黎開會; 而家坐 Benz, 司機載佢出入...

不過張生開會時, 淨係識贊成, 真係好攪笑 ...

相關搜索目錄: 投資

引用:
原帖由 老何 於 2010-1-27 12:00 發表
下午一於去食碗牛肉麵, 捧鴾肉麵踱出ne條深層次絕蹻 : 變相公投,全民起義。
ne兩句, 發梗夢ge都被嘈醒, 幾日來, 人人都up, ng up的都要被強聽, 我個美人仲up得多過我。
各色人等up過ge無謂講, 只講一樣 : 鄧派力 ...
美人識 up, 好難得.

我覺得何兄, 屋企冇藍綠之分. 穩定壓倒 1 切...

九龍城個間?  唔叫埋我...

引用:
原帖由 36D 於 2010-1-27 14:30 發表
牛肉麵呢招以小博大,高招也!唔記得bin個講過:

中央政府唔介意直選,間選,點選都得。不過有一個條件要遵守----------就係結果耍由中央政府貝w。
所以 10 年又 10 年 囉...

引用:
原帖由 老何 於 2010-1-27 17:00 發表

叫埋你勒 , 水哥贏左, 今晚請老何去中央食飯, 等我帶埋你去, 一齊食佢
今晚唔得, 要做煮飯婆...(祝 c6 好運)

引用:
原帖由 老何 於 2010-1-27 17:24 發表

M晚約埋Ah B同B嫂, 大家見ha面。
好呀. 預埋 水哥 佢地丫...

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-27 18:20 發表
我上次都話你是一家之煮,你又唔認
我只係煮飯婆. 點做到一家之煮.

美人, 靚靚牛排 (美國), 都係 un 既?

引用:
原帖由 老何 於 2010-1-29 09:29 發表
黎年昨批評港官冷處理資訊公開守則........有香港是我家此信念者...........應留意這些消息。
四眼妹何秀蘭說檔案法........................................ditto....................................ditto..... ...
講到資訊公開, 唔知有冇留意, 發水樓諮詢期完左, 政府先公開報告, 有 d 發展商, 發水 200%, 謀取暴利...

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-29 22:58 發表
HK全球獨有的計算方法。
d 小輩結婚, 買新屋, 300 幾萬, 500幾尺. 實用面積...

相關搜索目錄: 結婚

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。