推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

[桑拿浴室] 薀莎水療 (Windsor Spa)

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 carmanlamlam 於 2010-1-29 08:42 發表
finally tried Windsor
as old Windsor clients for years some of them recognise me by name
bath roow improved a lot
but waiting room get much smaller than before
rooms decorated but not very high cl ...
waiting room much smaller because of the six VIP rooms (which charge an hourly rate. )

I only post the photo of Rm 51 (spa) and Room 38. And I have numbered them clearly.
Of course you don't expect every room to be like them. Also I have mentioned
in particular Rm 23 which has a sofa and is comfy. You could have asked for rooms such as this.
Yes, I agree artificial friendliness is not that pleasant and comfortable.
當中有一主任態度欠自然, 但不開名了, 因他/她本是出於善意.
還有, 不是個個PR 都知你是以前多年舊客, 他/她們心想熱情箍客,
我去惯左維港, 一樣覺得果邊down-to-earth.

相關搜索目錄: SPA

琴晚上去, d客開始多D. 呢次Eva介紹左^!比我, 無獨有偶都係細細粒, 佢係屬於按得好温柔的類形, 如果呢類形係你杯茶, 就真係值得一試。佢應該係早中更, 收大約九至十點。
呢次做完後有時間坐底吹下水, 同BoMan, Shirley講間知道佢地年初一, 二, 三都要開工。 真可憐!

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 yellow40 於 2010-1-29 09:19 發表
琴晚上去, d客開始多D. 呢次Eva介紹左^!比我, 無獨有偶都係細細粒, 佢係屬於按得好酮X的類形, 如果呢類形係你杯茶, 就真係值得一試。佢應該係早中更, 收大約九至十點。
呢次做完後有時間坐底吹下水, 同BoMa ...
嘻, 相信阿水哥(志榮)都知你是誰. 佢早已在維港招呼過你.

相關搜索目錄:

[quote]原帖由 yellow40 於 2010-1-29 09:19 發表
如你聽到有一個客有點勞「嘈」 , 就 是我

引用:
原帖由 asia.miles 於 2010-1-29 08:45 發表
昨天忍不住又上去,今次的技師是由lotto轉過來。基本上滿意。今次不同的是已被V抄牌及記下曾做過的技師以便日後安排。昨天還有紅酒牛肉飯,可惜要回家吃飯,惟有下次再試。
我昨晚剛到, Eva說你已再來.

相關搜索目錄: 紅酒

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-29 09:36 發表

那麼61樣子如何?
尋晚我945pm dup完出來坐在最後排近司令台那邊角位,
歡迎點相.
61樣子(應該)屬於順眼la, 但先聲明我近視頗深, 所以只係入房n出房時望真一d。(另Eva還提到你第一次dup嗰Number, 眼大大, 靚女!, 可惜佢有mark單, 未能一試。)
琴晚走時剛好有睇鐘, 是942, 呵呵, 只差三分鐘。
另外我冇去過維港wor. TST East 對我來講吾多就腳。

引用:
原帖由 yellow40 於 2010-1-29 09:52 發表

另Eva還提到你第一次dup顠umber, 眼大大, 靚女!, 可惜佢有mark單, 未能一試。)
佢被我mark了嘛, 86.
那麼下次就請Eva 幫我們相認.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-29 09:36 發表
[quote]原帖由 yellow40 於 2010-1-29 09:19 發表
總結vibabe兄在「水療美容體驗」题上連日的質疑:
「地面知客已報機我正上去, 電梯門打開, 企o左十幾秒都冇人理, 兩個收銀姐姐低頭傾偈, 偶然有一個抬頭望一望我又冇反應, 我惟有面懵懵自己入更衣室, 一踏入去, 個髮型師係第一個俾反應我, 但係就好似好愕然咁問我點, 即場我真係唔知點俾反應佢, 好在只係 dead air 幾秒, 就拿拿淋call 人招呼我更衣.」

「其實除了地面一個,樓上有冇所謂知客呢?「第二次去, 結果一樣, 今次我就等都唔等, 直入更衣室」

「未習慣電梯門打開之後冇人理」

vibabe兄, 我昨晚上去時终於體驗到一點接近你的情G, 即使我由Day 1幫襯至今 . 情G不詳述了.總之迎賓部當中, 包括知客加鐘房,
有人說話輕佻, 殊不知自己先前已禮貌不足, 不知改正,
有人冷淡如你所言, 先前電話上亦試過語氣硬跡近惡, 已被我及其他客投訴過,管理提醒過.
所謂鐘房'supervisor'辦事不力.
我入去}, 見到lockers说「你們得她們(除Suki外 )唔得」,在水池見到寶文總, 我第一時間反映,寶文總說會去訓示, 換好袍入休息室, 見到經理Maggie及Eva主任,我又提, Maggie也说會去訓示,
dup完出房走廊見到老闆娘A, 我又提, 她說會處理,
在休息室見到輝哥, 阿水, Vicky, Shirley, 我又提.

我看不過眼, 有人人工和水吧侍應相若,
工作較輕鬆, 但態度如此 (其實還有些事我聽翻尼不是我親眼見),
我質疑有人是否穿了鰤酉o, 有免死金牌?
我提議不如將她們和水吧侍應崗位對調,
直接在休息室在管理的注目下以作「培訓」.

倾談中, 其中一主任向我說.
迎賓部剛已被「整顿」
當然立時全體整顿無可能, 會影響運作.

我不是老闆, 只能表達意見, 實際人事我不能太過問,
不過希望整顿後餘下的受各級管理輪流訓示後,
會真正改善.
難道要寶文總或Maggie經理在接待大堂天天督師?

相關搜索目錄: 美容 水療

引用:
原帖由 jc123 於 2010-1-21 21:43 發表
Dear Whitekitty sir,

I just visit there at noon and do spa.

When I leave, Day shift reception PR is Jojo, Jojo in violet blue suit sent payment to me, my cup of tea!

Is there BG look like her ...
日更知客Jojo 已離職.

相關搜索目錄: SPA

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-29 09:12 發表

bro ctyoung, I also wish I had somehow been arranged on the spot to meet and identify you.
I would recommed mid to night shift 31, 66, 23, 108 (31 and 108 have been mentioned in previous posts ...
Bro WK,  many thanks for your recommendations,  I look forward a chance to chat with you in Windsor.   BTW, I was also impressed to be aranged in Room 23, very nice indeed.   Overall, the facilities in above average, and of course need to improve la....  Sometimes, it all depends on your luck when visiting.  Perhaps, I'm not so picky and just want a good place to relax, have fun with good massage...etc.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-29 10:50 發表

總結vibabe兄在「水療美容體驗」题上連日的質疑:
有勞師兄費心, 去得一兩次習慣打開電梯門冇人理, 識得自動波入更衣室, 咁其實就冇乜影響

相關搜索目錄: 美容 水療

回復 282# 的帖子

Oic........
有緣會見la.

今晚都想去試一試新場,睇下會唔會撞到貓兄~~~

引用:
原帖由 vibabe 於 2010-1-29 13:47 發表

有勞師兄費心, 去得一兩次習慣打開電梯門冇人理, 識得自動波入更衣室, 咁其實就冇乜影響
你化左耶?

引用:
原帖由 ctyoung 於 2010-1-29 11:57 發表

Bro WK,  many thanks for your recommendations,  I look forward a chance to chat with you in Windsor.   BTW, I was also impressed to be aranged in Room 23, very nice indeed.   Overall, the facili ...
對, 反而你唔奄尖 , 有時會好好彩, 如你第一次被安排23房(未有相架), Newman 兄第一次就用水療房.

相關搜索目錄: 水療

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2010-1-29 16:16 發表
今晚都想去試一試新場,睇下會唔會撞到貓兄~~~
我尋晚講左blacklist 一晚
聽晚喇, 聽晚再去.

Welcome back, all brotherly sauna lovers, to the sauna forum.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-29 17:08 發表

你化左耶?
係習慣o左自出自入

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-29 17:16 發表

我尋晚講左blacklist 一晚
聽晚喇, 聽晚再去.

Welcome back, all brotherly sauna lovers, to the sauna forum.
okok,有緣一定會見到既~~~

引用:
原帖由 extensive123 於 2010-1-30 09:07 發表

Jojo is fired???
Yes.

This was the management's decision.
In my opinion, whether her faults merited dismissal was for them to decide.
But her faults were more than those have been implied in this thread discussion.
So I wish her good luck in her future endeavours. After all, she is good-looking and young, and I hope she has learned a lesson.

引用:
原帖由 extensive123 於 2010-1-30 09:15 發表

上次見佢招呼都0K啦...兼且真係幾靚女.
難道要數哂o的錯出尼嗎? 我幾乎日日落去, 我知是洧,
所以過左去就算了吧. 其實你自己睇開條thread上文都睇到部份,
有些我一直無書.

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2010-1-29 17:27 發表

okok,有緣一定會見到既~~~
Dr 兄終於昨晚去左未? 我話唔去, 卒之又去左.

Suki在大堂, 夜晚亦調了一侍應到地下當知客,
情G有所改善了.

找次我會在「不響」的情G下上去「突襲」,
看看如何.

昨晚紅酒牛肉飯一早沽清, 但老闆娘b 監製了雞肉串和雞批. 我只吃了肉串.

相關搜索目錄: 紅酒

引用:
原帖由 derrick328 於 2010-1-28 16:57 發表

REALLY @.@
pls report after u try
這位是夜更66, 又是先前維港出師.
後生靓女, 同六啤半一樣有心機學,
我也教多了手法和練髀筋. 她鐘意笑, 幾可愛.
我臨走時請她把髮圈除了, 本來少少娘的她
立時日本Kawaii feel, 正! 難怪水哥話「夕樹舞子」(取四字諧音).

暫時夜更以年青貌美, 首推66, 六啤半, 其次綠茶.

中夜更還有一個選擇, 新來技師.連日來聽過不同主任評分, 票數三比一,
下次試試.

相關搜索目錄:

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。