推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

[建議] 組團參觀「昔日香江藏品展」

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-1-6 21:57 發表
感謝jey兄的邀請 時間上沒特別事故我必出現
me too...

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-7 02:06 發表
Sunday Afternoon
me too...

Hope Mr. Ho and Mr. Tang (from Sydney, now in Hong Kong) can also turn up...

引用:
原帖由 tangkennis 於 2010-1-8 11:45 發表

Thanks for the invitation . Count me in. Sunday afternoon is great !
It's great.

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-8 19:26 發表
開幕儀式: 1月9日(星期六)下午2時至2時30分
地點: 香港銅鑼灣高士威道66 號香港中央圖書館3號展覽館 (免費入場)
明天下午走去睇睇先,如能拍照者,到時付上
祺哥, 不如 同我地一齊去丫. 我想見下你 個 80 條牛仔褲, 其中之一...

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-9 16:51 發表
全場沒有靚女,,得一個順眼
聽日 "全場都係靚女,,得一個豬扒."

跟住係 Ah Sue 張相.

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-9 18:50 發表
紀得帶相機及叉足電,,唔好學我溜帶相機 !
用男人直覺一定是靚女..寄得影團體相比論壇我地呀
故事時間:

有一個 70 後既舊同事, 以釣金龜作終身事業 (e.g. 成日去蘭桂坊, 名人講座), 佢自己話, 嫁左仲要捱, 不如唔嫁.

屢戰屢敗後, 發晦氣講: 冇理由 Ah Sue 咁既質素, 都標到尾會. 佢 唔得...

d 舊同事話佢過份. 不過問心, 個女同事講得 arm...  

引用:
原帖由 bobyjey 於 2010-1-6 19:09 發表
未知
版主、老何、阿B哥、Law記、水哥、烈女Sue、彩虹姐姐.......等新知舊雨(太多前輩未能盡錄,請見諒)
是否有空齊往參觀並順道祭祭五臟廟兼吹水?

http://www.qk123.com/wp-content/uploads/2010/01/06_news/0 ...
Dear  bobyjey,

Thank you for the co-ordination and effort. The trip, especially, the sweet and enjoyable company of Mr. & Mrs. Ho, Kennis, Law記 and 水哥 (in alphabetical order, ...), features an enjoyable event to me.

Once again, thanks a lot.

Sue

引用:
原帖由 tangkennis 於 2010-1-11 23:50 發表

PS. there is always a mismatch of "what I think he/she should look like" with "what the face actually is" in internet world .....
話是話, 冇諗個你同 Law 兄咁後生, 水哥 / boby 咁靚仔, 何太咁後生 + 靚女....

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-12 16:53 發表
你係童子軍??見笑,其實我都係個half old cake.話時話,團相影得你地好省鏡。
唔係, 通常咁有國家 / 民族觀念既, 都一把年紀.

我地哩輩, 唔少哈日族 (因為人地真係好嚴謹 / 整齊 / 清潔 / 有禮貌)...

相關搜索目錄: 清潔

引用:
原帖由 dirtyoldman 於 2010-1-12 17:26 發表
網上潮語:無圖無真相!
quote]原帖由 老何 於 2010-1-12 19:05 發表

下次集會, NG知有冇興趣呢?!有圖都冇真相架! [/quote]

希望有機會見到老兄, 因為想知你同你 d 親戚, 似唔似樣....

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-1-12 22:31 發表

星期天校長有沒有被這群人欺負或虐打?特別是那個滿頭羽飾的猶他州土著
佢地好好人 / 傾. 水哥話我係標準港女...

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-1-12 23:36 發表
我冇咁講過呀..
我記得係話你好(鐵迫稿)既EO形象炸...

• 我而家好震驚, 唔排除XOCat 會...
  • 有一小撮人唔抵得港女好, 詆毀港女...

p.s. 有冇人知, 始創人係邊 2 個 ?

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-13 13:27 發表

我而家好震驚, 唔排除XOCat 會...有一小撮人唔抵得港女好, 詆毀港女...
你地點會講 d 咁低質素既說話丫.

始創人係 2 個衰得哩好蠢 既政客,  佢地講類似既話, Ah Sue 抄襲...

引用:
原帖由 dorothytiffany 於 2010-1-13 10:37 發表
Thanks very much for sharing these photos. Although I'm unfortunately not able to attend and to have a warm gathering, I did pass on the information to my son who is working in Hong Kong. He attended  ...
It's our great pleasure that u enjoy seeing those photos, which portrait Hong Kong in its olden day. The items shown there also link us up with the sweet / sour memory.

Do hope that I will have the opportunity that one day we will meet face to face and exchange our views / memory together.

Till next exchange, take care.

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-13 13:27 發表

我而家好震驚, 唔排除XOCat 會... 有一小撮人唔抵得港女好, 詆毀港女...
引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-13 17:13 發表
Bin 個無料政客?
original version:

• 「對中央來講是非常震驚,唔排除北京要派兵。」
  • 在立法會一個委員會上 , 公民黨的陳淑莊批評門票銷售安排混亂.
    他表示, 「有一小撮人對本港成功主辦東亞運看不過眼, 詆毀政府。」
Ah Sue 係咪政治正確哩...

p.s. 其實我好想中國好, 人民富庶. 不過哩 d 無料政客, 真係冇眼睇...

引用:
原帖由 bobyjey 於 2010-1-13 19:49 發表

港女一詞,
實質出自網上的無聊用語,
人云亦云,
錯誤百出,
不理也罷!
我都覺得香港好多女仔, 真係港女o窩. 不過香港好多男仔, 都係港男.

好彩, 有你同水哥, 可以拉高條 curve....

有 d 小輩, 30 多歲, 有家室, 食屋企 / 用屋企. 見親都係度打機, 女女喊, 都唔理...

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-1-14 22:20 發表 越來越好笑
唔比笑

咁少。。。:lol:lol:lol:lol

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-15 01:22 發表
咁多笑,等我同你地買左佢
Sorry, 我個 d, 賣 side 比 c6 喇....

引用:
原帖由 dirtyoldman 於 2010-1-15 15:50 發表
希望有機會見到老兄, 因為想知你同你 d 親戚,  ...
年紀愈大,有損市容之事少做為妙,請見諒。 [/quote]

冇可能. 腹有詩書氣自華....

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-15 19:27 發表
「50、60年代最多人用這種錢罌,特色是底部沒有出錢位置,錢銀有入冇出。中國人傳統將錢儲起,儲滿後砸破錢罌就有一大筆錢財,我認為這是一種很好的文化。用膠做的豬仔錢罌,昔日逢年尾大人都會買來給子女儲錢,第二年儲滿就把豬仔 開,看看自己儲了多少,從而培養小朋友儲錢的習慣」。...
thanks for the information. This part is most appealing to me...

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-1-15 21:46 發表
原因係因為我好記得以下廣告:
去片!!!!   

http://www.youtube.com/watch?v=MLV5dMgUwKM
水哥真係神童.

咁細個 d 野都記得....

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-1-15 22:15 發表
sue姐你點知我細個時個朵架
我係真叫神經兒童!!!!
唔係呀. 我以為係神怪兒童

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。