推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

舊照片

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-4-15 22:52 發表

以前真好, 女人興肥. 昨天 c6 同我去會所做 Gym, 叫我 join 減肥班...

相關搜索目錄: 減肥 Gym

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-4-16 22:51 發表

買妻契....快去做Gym!

笑 c 我...

即刻 download 左, 提醒自己...

相關搜索目錄: Gym

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-4-16 23:44 發表
都話人老心不老啦,掛往去做GYM,一星期兩二次,每次跑返8 KM,淨睇唔up都是一仲享受。
之前係舊居就一星期 慢跑 20 分鐘. 但新居唔係咁適合跑步!

哩星期, 我都做左 2 次 GYM, 鍾意出汗...

相關搜索目錄: Gym

引用:
原帖由 mlcheung.ml 於 2010-4-17 23:06 發表

夫妻如衣服,急時可以典當,當然為當年婦女的不幸而抱不平,時移世易,于今的女權高漲,相信現在要賣的是男士,而且不准備贖回,真的要互相尊敬關懷才是道理。西哥如此妙品也擁有,寫個'服'字
說得好...

只是港女幸運而已. 放眼神州大部分地方, 東南亞, 中東等等,女性地位仍然低落...

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-4-22 20:55 發表
B哥原來咁威.有洋妞..係咪仲有隻番狗呢
中學時有一中.英混血朋友.老豆係英軍.個樣就生得幾鬼仔.
同佢出街.成日問候人家娘親.係廣東話WOR!!!
攪到好多人成日眼望望.
97 前, 九龍塘 d 貴族幼稚園, 請英軍家眷教英文. 比雜誌督爆, 原來 d 家眷唔識字...

相關搜索目錄: 幼稚園 雜誌

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-4-22 21:20 發表

洋妞是澳洲來  叫易玲 喜歡晒太陽  晒得多全身都是雀斑  我幾年前天天晒 面部也長了斑  很難看  醫生說用激光去除  要三千元我不捨得用
$3000 去斑, 平o家啦. 我之前幫襯間美容院, 彩光美容,都唔止.

叫我開 course, 跟住摺左.

相關搜索目錄: 美容 去斑

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-4-24 22:59 發表

校長整理過些什麼痛唔痛?

就是隨時執檔先叫人開 course 這些爛人。
普通護膚. 有效過敷面膜, 而且持久.

唔痛. 1 有得靚, 乜都唔痛...

就是 97 年, 科網股爆, SARS, 間美容院都站得住. 估唔到海嘯執檔

相關搜索目錄: 美容 護膚

引用:
原帖由 老何 於 2010-4-26 09:29 發表
兒時回鄉, 掌牛著實是一樂事, 三兩頑童嘻哈鬧笑, 騎牛競速, 互擲田泥, 記憶猶新,
可惜於今港童, 已再無機會體驗了!
何老大, 估唔估到? 港童怕蝴蝶...

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-4-27 22:37 發表

F與M錢觀念不同  幾千元我用買野好地地  執樣就肉赤
對!

男士會用 $200 買 值 $100, 他需要 / 喜愛的 貨物, 女士會用 $100 買 值 $200, 她不需要 / 喜愛的 貨物,

引用:
原帖由 老何 於 2010-5-11 18:25 發表
Ah B, 好图。 劫後遺址我從未探視, e+大個肚dump又怕熱怕凍, 看來都不會去實地了解了, 多謝!

但最奇怪是火燒圓明園當日照片, 不知多少人為此而找遍世界, 都冇。
秋官首"火燒圓明園" - 自會醒悟到, 為何受侮? 為何受欺?

當時聽到, 覺得好 arm...

p.s. 讀大學時, 走去選中文, 教授說, 不要看輕流行歌曲....

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-5-12 23:30 發表

你好D  大把女人錫
b 哥好D, 有個女錫,

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-5-12 23:44 發表
sue姐都唔差.有c6錫.
不過我都好錫佢窩.

佢都講, 我將佢當老爺 / 皇帝 咁服侍...

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-5-12 23:54 發表

她是來索命的
b 哥是心甘情願的...

引用:
原帖由 老何 於 2010-5-15 12:17 發表
http://rds.yahoo.com/_ylt=A0S020w3H.5LMgsASaijzbkF/SIG=1385moaqa/EXP=1273983159/**http%3a//www.youthnetradio.org/tmit/forum/attachments/phpbbfile/hong_kong_in_60s_1.jpg

ne 兩 張 ah sue 小學時:wonde ...
小學時抬頭, 滿天星. 好久沒見了. 初搬到舊居時, 四周烏燈黑火, 見到 1 /2 粒 星星, 已經好開心...

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-5-29 00:19 發表
[quote]原帖由 老何 於 2010-5-28 14:25 發表

第三圖最富藝術感
我喜歡第1圖...

引用:
原帖由 理魯竇 於 2010-7-20 00:21 發表

中華廚藝學院我都去過兩三次食午餐,點菜時全程要講英文,請問現時重係咪咁樣?
有無食過 職訓局九龍哩邊 (西餐),really value for money...

引用:
原帖由 hkgalbert 於 2010-7-19 20:52 發表

即是像三馬路(寶雲道)的蘭谷一樣,那幽谷水池已被馬路橋埋藏也!
右旁是中華廚藝學院?明午與黃臉婆到此地啃午餐吧!希望有老人半價優惠!
Albert 叔 真好野。

大熱天時,唔係 有地鐵 / 火車 / 私家車 point to point, 踢我都吾唔郁!!!

引用:
原帖由 hkgalbert 於 2010-7-20 20:02 發表

西餐?老人與黃臉婆雖然已八十有四,然而仍然是 100% 真牙,原因年青時連買汽水雪糕的錢都用作供樓、兒女書本,所以真牙尚能完全保留!西餐鋸排亦能一試!

地址 and 價錢 please?
只招待會員及必須先定檯!!!

Albert 叔,看完你下 1 個帖,唔敢答,因為是 多過 中餐 2 倍 多....

引用:
原帖由 hkgalbert 於 2010-7-20 20:38 發表

1) 先送來一籃自制麵包,當然完封不動全部打包作明天的早點。
2) 美味無味精雞湯,可惜不能加添!
3) 頭盤是海鮮卷,味度不俗!
4) 主菜是剪鱸魚,可能份量太少!
5) 甜品是乳酪蛋糕,又是打包帶回下午茶享用。
6) 老人點凍鴛鴦;黃臉婆點凍檸檬茶;番婆要凍咖啡:嘻嘻,全部不用加二元,共節省六元!
不過真的怎算便宜!黃臉婆一路嘮叨到回程,累了睡著才停口呢! ...
中華廚藝

是否"旅遊服務業培訓發展中心" ?

相關搜索目錄: 咖啡 旅遊

引用:
原帖由 hkgalbert 於 2010-7-20 22:52 發表

年青人:少壯不努力;老大徒傷悲!

別啃那麼貴的餐了!積點錢買樓,老來別做住公屋領綜緩的社會寄生蟲!
通常我和 亞哥 / 家姐 及他們的配偶,會吃得好 1 點。

因為他們小時吃不飽,現在 60 / 70 多,都是 唔捨得 / 識得 / 敢去 d 好餐廳 。

佢地下 1 代 有力無心 / 有心無力!!!

引用:
原帖由 hkgalbert 於 2010-7-21 23:15 發表

又是那句「種瓜得瓜;種豆得豆!」

珠海書院校花黃臉婆與她的妹妹曾為女兒,從港島跑到九龍,睡在佐敦道的一所女校門外通宵強忍惡蚊及炎熱,無非為得一份報名表格。女兒夢遊症考不上,黃臉婆就每一學期都過海扣門求情,終於在中二時插隊成功,可惜大考成績不理想,要被踢走,黃臉婆拋卻尊嚴,乞求鬼婆校監放生,並為女兒惡補雞腸,……終於女兒完成母親的遺撼,成功進入港大;妹妹見姐姐成功,就更發奮,取得獎學金到英倫做大律師。老人小姨的女兒剛退休,接小姨住在加多利山的兩千多呎單位同住,小姨亦是一個「種瓜得瓜;種豆得豆!」的例證,她的兒女全部考不上本地大學,然而小姨每次都為兒女到英國升學而賣樓,寡母婆從銅鑼灣維多利亞大廈的千呎海景單位、佐敦道文景樓的八百呎海景單位、再至荔枝角美孚新h的六百呎內園單位,才算苦盡甘來。沒有幸勤裁培兒女成材,又怎能期望他們能夠(或有心)回報呢?
其實老人對兒子們亦做了類似的事!
...
同意「種瓜得瓜;種豆得豆!」。飯票會請亞哥 / 家姐 去阿1,就是因為 我好記得:
  • 我發高燒,亞哥背住我去急症室。考會考時,因為父母已年邁,每科都係亞哥帶我去試場。
  • 家姐出糧,就買課外書 / 玩具 / 零食 比我。小息時,如果佢地返中班,1 定會係學校門口,比野我食。

04 年時,有 70 後女同事同我說,2 夫婦 (碩士) 月入 4 萬多,供樓差不多 2 萬,雙方父母 1 萬,淨下萬多塊錢,兩夫婦生活費,水電煤,交通,親友人情.....捉襟見肘

妹妹見姐姐成功,就更發奮,取得獎學金到英倫做大律師。- 介唔介意講下你女女幾大 ?我 97 時和 1 個見習律師拍拖, 月薪 $5000。 因為僧多粥少,佢話薪金和他的前輩,不能相比。

個人覺得,現在的年輕人,長進孝順的,亦有心無力。

相關搜索目錄: 玩具 升學 英國升學

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-7-28 00:49 發表
Vielen Dank, dass Sie bei eBay eingekauft haben. Der f?llige Gesamtbetrag bel?uft sich auf . Weitere Einzelheiten zu Ihrem Kauf finden Sie weiter unten.

請兄弟們幫忙看德文,謝謝:handshak ...
B 哥如果以後有緊急情況,可以試下 Google 翻譯

http://translate.google.com/#en|zh-TW|

Yahoo 都有翻譯

http://fanyi.cn.yahoo.com/

引用:
原帖由 老何 於 2010-8-10 18:30 發表

有個baby出世, 佢父親起左間屋卑ne 個baby, 可惜這父親炒IJardine股票, baby少年時, 被人趕左出ne間屋.
baby 個名.........史丹利何。
e+ :American Club.
...
10 姑娘話佢地租屋在干德道。

引用:
原帖由 36D 於 2010-8-12 19:17 發表
有面好易有錢,古今定律!
有錢又好易有面。

引用:
原帖由 老何 於 2010-8-13 10:35 發表

Tks,

夠晒經典, 據此卜前程, 哭笑不得!
都是那句,香港 1 定執。

如果我說,這是香港多數年輕人的表現,你們信不信?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。