推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

剛看完時事追擊--講八十後

九十後啟事錄。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-25 23:34 發表

B 哥細女, 90 後 ? 我以為 6 / 7  歲 ka 渣...
校長誤會了  這些應是竹升妹

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-3 22:02 發表

a funny video to be shared

http://www.youtube.com/watch?v=JQmkq-JbWj8&feature=popt19hk06

老何, 記得話比我聽 美人 d 反應...
史提芬周

相關搜索目錄: Video

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-3 22:22 發表

估唔到 B 哥咁幽默...
只是實話實說

相關搜索目錄: 幽默

引用:
原帖由 hkgalbert 於 2010-2-7 23:55 發表
嘻嘻!本老人在中華民國十五年出生,現時快84歲了!黃臉婆亦是!我們都是 80後,明年是我們屬虎人的年。
本命年啊。

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-2-6 22:42 發表
係2004年5月去日本幫朋友做事.
回泰國前係成田機場附近一間旅店宿一宵.
係大約十一點幾十二點.突然有人狂敲我地度房門.
我就走去開門.但一開門.望兩邊走廊都冇人.
當時都覺得只係有細路玩門.
再隔5-7分 ...
多數鬼怪出現

引用:
原帖由 hkgalbert 於 2010-2-12 12:18 發表
年廿八洗邋遢,才有機會在女兒的賓妹監視下回家一看,感覺真好!
黃臉婆正在封紅包呢!
不知道我們能否看見「虎年」呢?
定D來  冇有怕

引用:
原帖由 papayaroot 於 2010-2-17 14:26 發表

各位80前, 我都係議事論事. 還記得我仲係細路個陣的80年代, 我老竇晚晚拎本電簿出黎打俾d女人, 佢唔係打俾二三四奶, 係打俾各位熟手女工, 明天記得返工廠車衫, 唔好去第二間廠度炒野. 老竇仲話年三十晚, 新蒲崗大 ...
您今日在這裡做了什麼不當的事  自已檢討一會再來發言(先聲明我一向不現理會年齡問題)

引用:
原帖由 papayaroot 於 2010-2-17 15:33 發表

反求諸己!

香港問題根本係結構性(structural)問題, 甚麼80後80前, 只係輿論製造出來的話題. 如果只一味標簽80後問題, 根本無助於了解事實本質.
謙遜一點我會給說說您今天不當的地方 繼續冥頑不靈就不說了

引用:
原帖由 papayaroot 於 2010-2-17 16:52 發表

行有不得, 反求諸己.

要別人謙遜一點才肯表達自己意見, 這正正是這個社會走向衰敗的原因.

如我是冥頑不靈, 閣下應是擇善而固執, 對嗎?
態度肯降溫代表有機會接納意見  對著個飛揚拔滬的人就省點口水。您對!最猛是你了

引用:
原帖由 suewong 於 2010-3-2 22:24 發表

唔似 marco 文筆,考起?!
校長讀番書  這穿新鞋走老路的..要你老豆兄解話滴

剛想起新年的一個上午  一家人在路口等車  的士在我們前面落客  一名二十多歲像大學生模樣的人 架一副欺文眼鏡  匆匆下車離去  留下手機在座位上  我立刻回頭叫他  這個人一轉身去拾回手機  再斜望我一眼後便走了  這是什麼禮貌??

同是這種年齡  一些出來混的還較有文有路  我只是實話實說  沒有一面倒的心態  回想自已二十多的時候  對人的態度還是禮貌憝厚的  對號的哥們看了最好就別嚷什麼什麼!!

相關搜索目錄: 手機

引用:
原帖由 老何 於 2010-3-26 14:04 發表
前晚, 有80s後M&S店員微笑地稱呼老何做阿伯....................Ah B你係阿叔了
亞叔亞嬸的稱呼 好像廿年都少人用了  現在不論年齡都多叫亞哥亞姐  更激的便叫靚仔靚女囉!

引用:
原帖由 suewong 於 2010-3-26 23:40 發表

b 哥你真好人, 身邊人不見手機, 咁耐都未試過有人搵得番.

網絡流傳有更經典. 遺失手機的, 身在溜冰場, 吩咐好心人, 自費到溜冰場還給他...
校長好!您又讚我了溜冰人的手機拿回沒有?

相關搜索目錄: 手機

引用:
原帖由 suewong 於 2010-3-27 20:28 發表

D 人叫 b 哥靚仔
對啊!指壓中心門外派傳單亞姐  每次經過都這樣稱呼我

引用:
原帖由 suewong 於 2010-3-27 20:30 發表

好心人結果交給商場訊問處...
就這麼生活現實  沒有浪漫故事發生

..............................喜歡就看

都是十前十後  好樣的

http://www.youtube.com/watch?v=5jPMHr8AF14

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 suewong 於 2010-3-28 00:33 發表

女對女。而且溜冰人好公主喎。濟唔過!
公主冇問題  相處落先知有幾多分  慢慢發掘優點  女對女就收皮

引用:
原帖由 suewong 於 2010-3-29 16:52 發表

真的 ?!

感覺論壇中人, 只有水哥捱得住. 其他都會反面...
你都係公主

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-3-29 17:07 發表
公主性格..我一定敬而遠之.
所以唔使捱.
我頂得順  公主好

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-3-29 21:05 發表
b哥..公主係指性格似wor..唔係個樣...你攪錯就慘了.
兩種公主都好

真正的公主

公主病態

引用:
原帖由 suewong 於 2010-3-29 22:42 發表

好彩 c6 覺得我賢淑嗟。

當然,同 b 嫂比,無得比。
那個還更公主

引用:
原帖由 suewong 於 2010-3-30 23:16 發表

b 哥將 b 嫂當公主 ?

b 嫂將b 哥當皇帝就真。
是光緒那種校長的新居好往嗎怎麼我們還未有入伙酒吃的

引用:
原帖由 suewong 於 2010-4-3 19:50 發表

新居 - 1 團糟.

b 哥, 你搬家時, 有冇嚇親搬運工人 ?
我搬屋分幾次嚇親管理員  。

相關搜索目錄: 搬運 搬屋

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。