推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

79 1234
發新話題

[原創] 事出突然!!!!

事出突然!!!!

簡直係睛天劈靂........
我其中一個SP .....(其中一個最乖的)
一個星期前仲話未搵到理想對象...年紀小..話過幾年再諗結婚...
今日竟然話結婚....QQ空間將大部分相清除......剩番幾張婚紗照同佢"老公"
相中所見男人係個三十幾四十歲....瘦瘦削削其貎不揚........而佢祗得廿一
甘我係QQ問佢點解結得甘急......
我胆粗粗問佢係咪為錢而結..(其實我都幫唔到幾多.....)
但囡囡竟然話唔係為錢....
我咪話...甘都好你喜歡個男人就得...
囡囡答得仲突然..."當然不是啦"........
之後佢都說不想多提了...........................
祗係話以後還想找我聊天...................

成件事係一個謎......甘各位師兄...估唔估到囡囡非結婚不可原因?

相關搜索目錄: 結婚

Having a baby (yours) and she knows that you will not marry her.....

唔係為錢,
又唔係為情,
唔通係最老土的裡由 ---->  有咗!

來來去去都係果個理由最大可能。

可能為咗報恩!

為左將來既過好生活!!!!

引用:
原帖由 Kingcwk 於 2010-1-26 00:46 發表
甘我先至唔開心....
我唔係唔捨得囡囡...

祗係心嗡...佢囡囡嫁得唔好..佢自己都唔唔鐘意.....

唔可能係有咗!佢地落仔好等閒,去醫院一晚搞掂,當傷風感冒!

引用:
原帖由 simonkok 於 2010-1-25 23:29 發表
簡直係睛天劈靂........
我其中一個SP .....(其中一個最乖的)
一個星期前仲話未搵到理想對象...年紀小..話過幾年再諗結婚...
今日竟然話結婚....QQ空間將大部分相清除......剩番幾張婚紗照同佢"老公"
相中所見男 ...
阿吗叫拒结婚。。。甘咪结咯。。。

引用:
原帖由 Haidada 於 2010-1-26 01:31 發表

唉....成晚都唔安樂....

引用:
原帖由 Haidada 於 2010-1-26 01:31 發表

唉....成晚都唔安樂....

引用:
原帖由 simonkok 於 2010-1-26 00:52 發表

甘我先至唔開心....
我唔係唔捨得囡囡...

祗係心嗡...佢囡囡嫁得唔好..佢自己都唔唔鐘意.....
i am quite sure that you will be unhappy as you wish that she will marry a young guy, with a good prospect, having some $. However, to get this type of men is highly competitive and in most cases, they will play around. 

So, there is no true happiness and if she marries because of family pressure/$ (remember that what she told you may not be true), then there may be no other option.

Divorce is very common as well..  May be he could find better love in her 2nd marriage..  

引用:
原帖由 denny2000 於 2010-1-26 03:19 發表

i am quite sure that you will be unhappy as you wish that she will marry a young guy, with a good  ...
唉。。我以前見過一個囡囡結婚二十日就離婚。。。。真係可必呢。。。搵黎搞。。。

引用:
原帖由 Kingcwk 於 2010-1-26 00:46 發表
咪即係為左錢!
講多句,女仔要嫁自己鐘意的又要有錢的,係現實中並不一定能共存!
引用:
原帖由 coke818 於 2010-1-26 01:24 發表
唔可能係有咗!佢地落仔好等閒,去醫院一晚搞掂,當傷風感冒!
冇錯,係大陸做人流如睇傷風感冒病一样咁普遍!

引用:
原帖由 jjchan218 於 2010-1-26 12:23 發表

咪即係為左錢!
講多句,女仔要嫁自己鐘意的又要有錢的,係現實中並不一定能共存!

冇錯,係大陸做人流如睇傷風感冒病一样咁普遍!  
我覺得哩個囡囡最慘係。。嫁個唔鐘意。。但又無錢的。。(如佢無講大話)。。都唔知為乜。。。

I think she is false marriage  You may be seen here in HK some day some where and  some how

引用:
原帖由 simonkok 於 2010-1-26 12:26 發表

我覺得哩個囡囡最慘係。。嫁個唔鐘意。。但又無錢的。。(如佢無講大話)。。都唔知為乜。。。
simonkok 師兄,是否你唔捨得才會想出咁多問題呢?如果牛唔飲水系按不下牠的頭,她可以從鄉下出來廣東搵食,如果她不願意,又有誰可以把她留下呢!
男人可長久而不專一
女人卻專一而不長久

引用:
原帖由 gdnwoo 於 2010-1-26 12:39 發表
I think she is false marriage  You may be seen here in HK some day some where and  some how
我都覺得假結婚的可能很大。而且是結了婚後,很快出來。可能在砵蘭街見到她!

引用:
原帖由 DrTea 於 2010-1-26 13:06 發表

simonkok 師兄,是否你唔捨得才會想出咁多問題呢?如果牛唔飲水系按不下牠的頭,她可以從鄉下出來廣東搵食,如果她不願意,又有誰可以把她留下呢!
我都成日講。。SP始終要離開。。。因為我都OFFER 唔到乜俾佢。。。
祗不過睇見佢嫁得唔好。。。心總係唔舒服。。。。希望我祗多心。。。

引用:
原帖由 simonkok 於 2010-1-26 13:57 發表

我都成日講。。SP始終要離開。。。因為我都OFFER 唔到乜俾佢。。。
祗不過睇見佢嫁得唔好。。。心總係唔舒服。。。。希望我祗多心。。。
simon 哥, 我们可能把事情想得太复杂了,很多事对她们来说很简单,我们便是喜欢把事情想得太多,为她们担心。

我最近也为一个女女担心, 很无谓。值得吗?不值得。 还会吗,还会。人(男人)如我 犯贱咯。

引用:
原帖由 simonkok 於 2010-1-26 13:57 發表

It's about Play-Off !!  Don't think too much on her la, you've two more SPs ma !!
男人可長久而不專一
女人卻專一而不長久

引用:
原帖由 DrTea 於 2010-1-26 14:24 發表

It's about Play-Off !!  Don't think too much on her la, you've two more SPs ma !!
Yup....遲D介紹你識其他SP...有D成年都見唔到一次!。。。。

引用:
原帖由 denny2000 於 2010-1-26 14:15 發表

我们可能把事情想得太复杂了,很多事对她们来说很简单,我们便是喜欢把事情想得太多,为她们担心。

我最近也为一个女女担心, 很无谓。值得吗?不值得。 还会吗,还会。人(男人)如我 犯贱咯。..
我地同囡囡生活係两個世界,我們只可能間中做下社工幫助、關心佢地,
其余的就愛莫能助,除非你能夠同佢結婚!
但這等同簽了”blank cheque”俾佢地 ,師兄真的要考慮清楚。

記住個森林咁大,走了舊的,仲有好多、好多新的會來。

回復 18# 的帖子

同意Tea兄的講法,我見過她幾次,她是聰明女,她一定喜歡他,跟著他有幸福,才會結婚的,你只是唔捨得,她又不想讓你傷心!

79 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。