推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[原創] 事出突然!!!!

引用:
原帖由 遲來的春天 於 2010-1-26 15:36 發表
同意Tea兄的講法,我見過她幾次,她是聰明女,她一定喜歡他,跟著他有幸福,才會結婚的,你只是唔捨得,她又不想讓你傷心!
希望係甘啦。。。。不過都係事出突然啫。。如果佢預早一兩個月講。。我諗無甘多野諗。。。
又係時候去搵番個。。又靚又乖又可愛又唔貪錢又唔痴身0既SP。。。補番個位。。。
不過好似幾難下喎。。

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 simonkok 於 2010-1-26 16:26 發表

希望係甘啦。。。。不過都係事出突然啫。。如果佢預早一兩個月講。。我諗無甘多野諗。。。
又係時候去搵番個。。又靚又乖又可愛又唔貪錢又唔痴身0既SP。。。補番個位。。。
不過好似幾難下喎。。
又靚又乖又可愛又唔貪錢又唔痴身?
  could be a wife la...

引用:
原帖由 denny2000 於 2010-1-26 16:44 發表

我的女人都是唔痴身又知我去玩的啊!一點都不難,只要在識她的第一天就要講明白。不要做好人,要做壞人!

這裡真係不少自以為是(情聖)的人! 幫襯多幾次就當什麼SP?
失去了又不舒服!何必呢.

引用:
原帖由 longsomeone 於 2010-1-26 17:20 發表
這裡真係不少自以為是(情聖)的人! 幫襯多幾次就當什麼SP?h:" />
我知你話我嘛。。。但事件主角。有D唔同。。。
而且我好多SP都有大專程度。。正當職業的。。(特此聲明)。。。

引用:
原帖由 denny2000 於 2010-1-26 16:44 發表

甘咪做左人地老婆囉。。。

引用:
原帖由 longsomeone 於 2010-1-26 17:20 發表
這裡真係不少自以為是(情聖)的人! 幫襯多幾次就當什麼SP?
如果太清醒就不好玩的了!就是在這個什麼都是不太清楚的時間,地方,才有這樣的心情!做人,如果一點都沒有想像。做一塊木頭有什麼分別?

引用:
原帖由 7-siu 於 2010-1-26 17:03 發表

我的女人都是唔痴身又知我去玩的啊!一點都不難,只要在識她的第一天就要講明白。不要做好人,要做壞人!
難在又靚又乖。。。係DG 都可能十中無一。。。。所以先鄧佢唔抵。。。

used to know one SP, she went home for the new year and her mother would not let her out again unless she got engaged..then she got engaged with a kid one year younger..and came out...

引用:
原帖由 Haidada 於 2010-1-26 18:37 發表
used to know one SP, she went home for the new year and her mother would not let her out again unless she got engaged..then she got engaged with a kid one year younger..and came out...
有個專有名詞。。好似叫。。”春節相親閃婚族”。。。

引用:

Could be a 2nd Wife only !!  Hehe !!
男人可長久而不專一
女人卻專一而不長久

引用:
原帖由 遲來的春天 於 2010-1-26 15:36 發表

同意Tea兄的講法,我見過她幾次,她是聰明女,她一定喜歡他,跟著他有幸福,才會結婚的,你只是唔捨得,她又不想讓你傷心!
Quoted from one of our Senior Bro :-

囡囡愛你就打都唔會走既,只想分分秒秒都跟著你,就算做雞養狼狗也甘心!

不會說一些冠冕堂皇的藉口,要離開你都是掩飾的!

I wish I won't hurt You and some Brothers of this forum !!

男人可長久而不專一
女人卻專一而不長久

引用:
原帖由 忽然一Q 於 2010-1-25 15:38 發表
唔係為錢,
又唔係為情,
唔通係最老土的裡由 ---->  有咗!
非為錢, 非為情, 可能呢個男人有過人之處.

引用:
原帖由 gdnwoo 於 2010-1-26 12:39 發表 I think she is false marriage  You may be seen here in HK some day some where and  some how
I do agree, that is the only reason marriage for immigrant
明天總是美麗的,所以我們要活下去

如果simon 哥 之後仲有機會同囡囡聊, 就可以解答一下 這個迷團了~

引用:
原帖由 simonkok 於 2010-1-25 23:29 發表
簡直係睛天劈靂........
我其中一個SP .....(其中一個最乖的)
一個星期前仲話未搵到理想對象...年紀小..話過幾年再諗結婚...
今日竟然話結婚....QQ空間將大部分相清除......剩番幾張婚紗照同佢"老公"
相中所見男 ...
不是她愛財, 但家里急需錢用?

引用:
原帖由 Jack-a-Lent 於 2010-1-27 10:34 發表

不是她愛財, 但家里急需錢用?
我都有問過哩個問題(仲心中盤算自己可以出得起幾多)。。。。點知佢一口答左同錢無關

引用:
原帖由 simonkok 於 2010-1-27 11:26 發表

我都有問過哩個問題(仲心中盤算自己可以出得起幾多)。。。。點知佢一口答左同錢無關
事出必有因, 她不想你出錢, 或知你沒錢, 只好犧牲自己!
當然我的一個LB, 為了家中在過年前不被人追債, 12万把自己賣給了個老頭, 閃電結了婚

可能係來自家裡的壓力, 催婚, 什麼相睇, 收禮金嗰D老土野...

引用:
原帖由 Jack-a-Lent 於 2010-1-27 11:56 發表

事出必有因, 她不想你出錢, 或知你沒錢, 只好犧牲自己!
當然我的一個LB, 為了家中在過年前不被人追債, 12万把自己賣給了個老頭, 閃電結了婚
我祗希望我係睇錯。。。想太多啫。。。

引用:
原帖由 simonkok 於 2010-1-25 23:29 發表
簡直係睛天劈靂........
我其中一個SP .....(其中一個最乖的)
一個星期前仲話未搵到理想對象...年紀小..話過幾年再諗結婚...
今日竟然話結婚....QQ空間將大部分相清除......剩番幾張婚紗照同佢"老公"
相中所見男 ...
simon兄,
應該係囡囡家人對她的要求.  

回復 46# 的帖子

No matter what, the reason is, just let by gone be by gone !

引用:
原帖由 7-siu 於 2010-1-28 00:12 發表
No matter what, the reason is, just let by gone be by gone !
你講得0岩..但要搵番甘好0既SP....都要費唔少時間.....

引用:
原帖由 simonkok 於 2010-1-28 00:36 發表

你講得0岩..但要搵番甘好0既SP....都要費唔少時間.....
Don't worry ! Only if we are still in this game, we will meet one sometime somehow.

女去女還在!!!看開點啦

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。