推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

- - - - - - - - - - 錢 錢 錢 - - - - - - - - -

引用:
原帖由 flowingwater 於 2012-9-7 16:20 發表
期子尾市5肯回; 隻牛好有力咁
水哥,早響丫,今日因為約咗去深圳按摩,一早走咗牛仔,得100%, 如果唔係,200幾個%呀,真係走寶,呢個骨就真係貴咯。

btw, 如果你想揾 hkgalbert 叔,去youtube 吧,佢老人家上載咗千幾套影片,最近都仲有上載,得閒你同佢嗲下啦。
不扮高深,只求認真......

引用:
原帖由 老何 於 2012-9-28 19:36 發表
點解10am後冇動作?
明知上証做戲, 港股20900閘住, 沽左等下週了.咁仲有乜好做呢!
有,我臨收市跟咗你些少64471。

64471 呢鋪真係驚濤駭浪,0.055 上船,前日0.053離船,昨天0.044上返船,0.050 跳船,點知今朝起身一睇,沉咗船,今勻真係執翻身彩。

回復 5007# 的帖子

老何兄,呢輪成日借d 意話落西環尾影相,其實亦想去試下有人話好靚點心個間在厚和街那一間新興食家,佢話業主加四倍租,頂唔順,因此做埋28號就關門大吉。

那天十一點去到,全院爆滿,我見位就攝,叫了蝦餃,粉包和輘魚球,味道還可以,勝在新鮮熱辣而已,杯茶就麻麻,但咁價錢,唔好有太多要求了。但收銀阿叔太老了,18+33都要用加數機,但加數機唔掂,攪咗好耐,我無佢咁好氣,擺低51蚊拿拿聲走人,因為地下濕滑又成地骨,分分鐘有人跌親。

後記,好似話在士美菲路揾到鋪了,不過要一月至開得返。

相關搜索目錄:

講到飯香,點都唔夠我呢碗飯咁香。先兩年我返鄉下探親,兄弟們為我添飯,個碗飯食落香滑柔軟,飯香撲飯,唔駛夾餸都可以趙兩碗,我問佢究竟係乜野米,佢指住稻田,話就係這些,將穀粒拿去磨成米,即刻拿來煮飯,勝在新鮮。

以前鄉下唔夠米食,幾乎餐餐食粥,糧票時期我亞媽話返鄉下住兩日就好走喇,如果唔係食晒人d 米就唔好啦。我真係試過以香港同胞的名義去公社請求額外供給食米。

現在因為種咗雜交水稻,產量多好多,比前改善好多了,袁隆平真偉大。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

隔離亞1149大夫最近話我知,
如果血壓藥屬去水丸類別好易令人眼瞓。

引用:
原帖由 suewong 於 2012-12-12 23:52 發表
http://hk.apple.nextmedia.com/su ... t/20121212/18098143
12月8日,多國駐廣州領事館發起義賣活動,幫助中國殘疾兒童,豈料籌得的善款中,竟然有5000元假幣,全是100元新紙。僅韓國總領事館便收到8張。智利總領事 ...
如果是純屬慈善捐款,你可以先不檢驗那些銀紙,但如果是義賣,始終都是買賣,都涉及利益,就一定要驗鈔,中國最大面額是100元,每一個人收到都細心檢驗,之前有些食肆甚至要客人抄下號碼,以免轉頭話係偽鈔引致爭抝。

交易始終係交易,錢銀要當面驗明,主辦單位好明顯係缺乏經驗,尤其是在中國收錢的經驗。

況且,有偽鈔是很平常,可能連捐款者自己都不知,蘋果想點大家心知肚明。

回復 5090# 的帖子

也是多年經驗之談,實際上由於每人都謹慎檢驗,加上亦有可辨別真假的數鈔機,人民幣偽鈔再不容易在市面流通。

反而銀行最怕是見到美鈔,因為美鈔很難分辨真假,好多時候連老手都中招。

相關搜索目錄: 銀行

引用:
原帖由 老何 於 2012-12-14 10:12 發表

偽鈔..........理老哥講得arm.

內地假鈔為患, 何以如此, 反而值得深思!
假美鈔, 老何中招多矣, 直情無計, 是以有大頭版, 一樣中招, 老何總是不明, 花旗佬究竟點諗
??

那豈不是花旗除了殺人王之幫,更也淪為盜賊之幫? 無問題,可以話佢係 Made in China, Mexico, North Korea, Iran...........

試過有客人提取一萬美金,要求銀行影印,以便一旦有假鈔便返來找晦氣,銀行當然拒絕,於是大吵大鬧,最後協議由銀行派職員逐張抄下號碼,折騰了半天。

老何兄如果見到美鈔上蓋了一些小圖案,咁你應該放心些,那些圖案是有些找換店檢驗後蓋上去的,但當然不會百份百保證。

花旗佬的銀紙真係全世界最水皮,高科技防偽特徵欠奉,顏色單一,不思改進,但係又搏命咁印,問你死未?

引用:
原帖由 理魯竇 於 2012-12-14 11:16 發表

??

那豈不是花旗除了殺人王之幫,更也淪為盜賊之幫? 無問題,可以話佢係 Made in China, Mexico, North Korea, Iran...........

試過有客人提取一萬美金,要求銀行影印,以便一旦有假鈔便返來找晦氣,銀 ...
真係好嘅不靈醜嘅靈,又一單大大劑,又多廿八個冤魂。

又流淚又下半旗都無用,若不徹底改革,呢D 悲劇只會陸續有來......................

原來河南信陽昨天有個狂徒闖入幼稚園,見人就斬,好在無槍,小朋友們只是受傷。

我去全世界都唔驚,但最近去芝加哥就真係有點驚。最近曾經試過某一個週末,當地就發生十宗槍殺案,資料話美國每年死於槍殺案達三萬多人。

相關搜索目錄: 幼稚園

集團式罪惡?

死咗幾多人呢? 有無數字? 會唔會在家里,校園,anywhere 無端端被人打死。

今次是講時事,講日後,唔係講歷史。

花旗若不改善,不出一年半載又要再下半旗。

呵呵,原來一年死幾萬都唔算多,死到2000萬人先至算啦。

資料話美國每年死於槍殺案達三萬多人

即係話如果情況無變,日後每年都會死咁多人。

中國日後毒奶粉+地溝油+礦難+追撞+上訪每年都連零頭都未必死到,除非再來一次文革,但應該在香港發生的機會多一點。

哦,如此說來,奧巴馬的眼淚都是白流了,花旗今次死28件,比起盜賊之邦,簡直濕濕碎。

老何兄,萍果呢隻神級股票,先前話睇一千,現在差點500不保,究竟日後何去何從,請指教。

大加拿賣得俾你都差唔多,呢鋪學費相當勁,但慘得過強國有的是錢。

想當年"發發生"話要在港上市,要揾代收銀行,我地拿拿聲請佢地食蛇,點知我地個邊無一個識講普通話,真係雞同鴨講,好彩我旁邊有位哥哥原來係廣西南寧人,咁都無咁驚,卒之攪掂。

後來同佢地多次交手,發覺都唔係咁醒目,唔明點解會做到咁大生意。

相關搜索目錄: 銀行 普通話

老何兄,想請教一下,點解你的文章一時打橫來講,一時又打棟來講。

是否另有含意,抑或係我個電腦壞咗?

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 choihung 於 2013-2-3 01:07 發表

Sue 姐,支持您的看法,我看到報道後也眼火爆
彩虹師妹,又唔係用公帑,點解會眼火爆呢,莫非你係國泰股東?

但今次那些受惠的基層們並不是他們主動要求,亦沒有大吵大鬧 / 搖尾乞憐 / 憤世嫉俗啊。

兩位大姐,看來你們應該未捱過窮,在我輩捱窮的時代比現時的淒涼得多,
但那些年那有人幫你,又不懂得求助,真可說是求助無門。

所以我很高興見到窮人得到幫助,雖然有些個別例子會過份一點。

以前長輩教我地不要憎人富貴厭人窮,要雪中送炭,鋤強扶弱,看來都不合時宜了。

回復 5371# 的帖子

那里? 龍華酒家?

我又跟,65401 0.033 1M。

老何兄,期指近期多天低水,有什麼啟示?

引用:
原帖由 flowingwater 於 2013-3-8 18:49 發表
Chop上chop落;近來好難玩
水哥,唔止好難玩,係好難唔俾人玩...............

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。