推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

- - - - - - - - - - 錢 錢 錢 - - - - - - - - -

引用:
原帖由 suewong 於 2010-4-14 17:23 發表

講到 "錢 錢 錢 " 同中國大陸, 亞 Sue 今日有 d 感慨 (c6 番黎我都會同佢呻):

我做左 40 幾年人, 第 1 次同鄰居開火. 仲係搬入不夠半月.

新居是所謂"豪宅", 很多國內同胞進駐. 今天在電梯內, 有 1 個  ...
校長有事了? 跟大款女人開火?以後還有見面的  那怎麼辦啊!這些人在本土也不會受歡迎  其實不是想象中那麼壞  把人家的錯來懲罰自已不值得  朋友的事我不會坐視的。        

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 suewong 於 2010-4-15 12:49 發表

多謝 b 哥安慰.

c6 叫我以後避開佢.

回心 1 諗, 因為香港國際化, 所以我們覺得在公眾場所, 大聲喧嘩, 是沒禮貌. 國內人其實未有這樣的慨念...

當時我這麼惱, 最大的原因, 是她的身體語言 / 說話, 赤 ...
當它傻人看自已就開心  我出街間中也被人欺負  坐的士也有發生  我多不上心沒有火  真的扯火一係就收佢皮

相關搜索目錄: 語言

引用:
原帖由 suewong 於 2010-4-15 22:32 發表

b 哥都會比陌生人人欺負 ?

反而我覺得 b 哥會比朋友出賣...

p.s. 係咪太直...  
我個樣好蝦嘛  出賣反而少。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 理魯竇 於 2010-4-15 01:49 發表
祖國同胞何止在鯩內大聲講電話,食埋煙都大有人在,希望校長日後唔會見到,
但鯩內就明文禁止食煙嗟,無話唔俾講電話喎,你真係咬佢唔入,學若薇大狀
話齋,法律無話犯法就做得啦。

有一點大家值得留 ...
冇錯

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-4-15 23:40 發表
SUE姐姐.B哥應該仲係有老一輩講江湖道義既人.
唔係纒纒講打講殺.但一踏到上頂.會冇面比個隻.
有錯莫怪
水哥講到我咁社團  還是[老一輩]  叫我B哥已很因慰  您我好朋友不必長幼輩做點子了  怎樣說我也受不起  呵呵

引用:
原帖由 老何 於 2010-5-20 09:37 發表
今早落雨冇行山, 諗, 思, 估下, 花旗國近來政經行為出晒位, why?

结論一個, 內部實質經濟比已知的還恐怖, 世人多已憶测其手法, 如歐洲問題,
看來Q3亞洲區股市大升可期, 冇亂up, 7月便知。侯機慢慢儲 ...
大師級

早輪入來睇睇  見到410幾個字 唔知係乜  順手入多少  過幾日執左幾錢水 都唔知什麼事

呀!!掛住買野唔記得入D貨: dizzy:

聖誕鐘 買匯豐..就瓜直!

引用:
原帖由 36D 於 2010-12-29 09:43 發表

獅子王再低D添!小弟又入番D。
要多多跟您搵食,正所謂..有乜依郁、楂往碌竹

引用:
原帖由 老何 於 2010-12-29 09:49 發表

還好, 老何冇叫你買HSBC ,
留番舊錢, 2011年, 包你一定袋番舊, 唔駛捱到天光!
老大講野,我地一定聽

[quote]原帖由 suewong 於 2010-12-31 21:20 發表

靚女Miss Wong!今晚去邊度倒數

引用:
原帖由 suewong 於 2011-1-1 20:25 發表

人生第一次, 偏頭痛突然發作, 差 d 要入院...

係屋企訓左 2 日. 書都睇唔到...
小病是褔你有呀票票呵

買了匯豐十幾分鐘後便地震

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。