推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[原創] 1008-單嫖獨賭到新塘考察之旅

好落力寫, 是本版近期purely原創的精彩誠意之作! well deserved給你一個精華帖子! 請繼續寫多d報告, 謝謝!
我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

引用:
原帖由 tomdotcom 於 2006-11-15 01:53 PM 發表
多謝 C hing 詳細報告!   不過去咁遠食機餐, 實在太辛苦 C hing ! 精神可嘉!
新塘並不遠, 在羅湖坐大巴, 45蚊, 差不多個半鐘就到了, 不過我覺得果度沒有太多好4的地方, 反而d食肆就幾多, 當中有間煲仔粥就幾好食, 值得幫趁!
我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

引用:
原帖由 sockjob1 於 2006-11-15 04:21 PM 發表
................
你貼呢個是甚麼意思? 昨天一位叫lukcheong的新手, 就係短時間內在本版向不同post發出一跟上文下理無甚麼意義的短語回應,結果被我ban了, 希望你注意!

引用:
原帖由 silverkoo 於 2006-11-15 09:32 PM 發表

本來寫左,但係太悶唔敢貼
看過你寫d野, 很用心很有誠意, 可讀性一定不俗的, 貼出來看看丫!

引用:
原帖由 silverkoo 於 2006-11-15 09:35 PM 發表

多謝版主支持!!

其實報告寫落好多,但係最詳細+有相就係呢個架咋
呢個係forum, 唔係乜野學堂高峰會, 只要把風月事貼出而令看官感同身受, 起碼分享到筆者的喜悅, 咁就夠了, 不需講功整及文學造詣的

引用:
原帖由 飛仔明 於 2006-11-16 04:15 PM 發表
塘下比厚街仲遠啊﹐來回話唔少時間啊。好詳細既報告。抵讚。
深圳去塘廈近一點喎大哥!

引用:
原帖由 airbus 於 2006-11-18 11:03 AM 發表
h1h1h1`````adfffff
你貼甚麼? 再貼多幾條呢d帖子回應, 你可能唔駛黎玩了!

引用:
原帖由 窮途末路 於 2006-11-21 01:17 AM 發表

响喱條thread度,大把為左睇回覆先睇到既內容,
跟住出D無聊post!喱DCDRom真係討厭!
令到越黎越少人有興趣出Report喇!!
是的, 所以現在我已採取以下措施:

凡於版面中見到有人, 於同一個時段對多個不同threads作出無甚意義意圖呃post的短語回應, 新人我會先pm警告一次, 再發現會立即ban他, 舊人(即來討論區已久的)即可能見一次就ban, 藉此保障按章入討論區發言或閱覽的弟兄的權利!

引用:
原帖由 窮途末路 於 2006-11-21 01:38 AM 發表

贊成!!
將喱條新規例出post置頂好喎!
費事D粉腸又話唔知!!
其實public forum既野, 最好係管得愈少愈好的, 所以, 假如不是太過份或有版友覺得不適合, 我是不會理會的, 但一d無聊及影響版友閱讀的短語回應又的確令人頭痛.

xocat大版主已經在不同版面引用 鐵血將軍巴頓兄 早前draft的一個避免洗版指引, 只是, 我相信睇的人不多, 尤其是新人添...

我已構思了一個措施, 很快會在xocat推行, 等等吧!

引用:
原帖由 Chinapus 於 2006-11-21 07:02 AM 發表
But don't you think for old folks you should allow them one or twice? Shoudl not ban immediately since they have contributed in the past. I think old folks is like know the rule and abuse the rule, ...
你要明白, 新人初來不知道無得講, 一d來此已久的朋友, 假如仍洗版, 那是不能接受的(不過想告訴你, 本版洗版的, 都是新來的, 暫時沒有見過有舊版友這樣做)

引用:
原帖由 jsmleung02 於 2006-11-22 02:20 PM 發表
雖然師兄呢次勞師動眾去老遠起機,好似唔係太抵。不過很配佩服師兄有冒險精神,為大家發掘新地方, 謝過。
新塘 不遠丫, 在東莞隔壁o者!

引用:
原帖由 qwert123 於 2007-1-22 08:26 AM 發表
新塘果度沒有太多好4的地方, 當中有間煲仔粥就幾好食, 值得幫趁!
you‘ve just copied my words and pasted here!Please write your own words to reply and report!
http://forum.timway.com/f/thread-33979-1-1.html

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。