推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

S.H.Figure ; D-Arts ; S.H.MonsterArts 討論區 + 新品預告

本主題被作者加入到個人文集中
我都嚟支持一下悟空.........

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +10 精品文章 2010-2-1 01:04
  • 冰河 威望 +10 精品文章 2010-2-1 01:04
  • 冰河 體力 +10 精品文章 2010-2-1 01:04

引用:
原帖由 taken 於 2010-2-3 13:25 發表
05月下旬再販

http://www.amiami.com/images/product/main/TOY-TOK-02 ...
唔係下化..............    又再版...........

S.H.F MASKED RIDER KUUGA RISING ULTIMATE (Dark eyes ver.)

隨住愈來愈多人氣動漫裡嘅角色都加入埋S.H.F行列之後,S.H.F喱條product line再唔係RIDER嘅專利,但係要將S.H.F發揚光大,睇嚟暫時都要靠RIDER喇!!!

今次魂限定黑眼KUUGA再加上東映限定紅眼KUUGA,可以話將S.H.F推到一個高峰(不論玩家反應及售價)。

響分享之前我都要先慚愧地講出當初官方公布及發放圖片時,我都係屬於負面批評嘅玩家,覺得個造型有點畫蛇添足之嫌。

但到咗派貨之後,我就買返屋企,突然鍾意起上嚟真係好難解釋,總之就係愈睇愈有霸氣。

有人話今次質素唔算好,但我自己隻就ok,大致上冇嚴重defect,面相及關節方面都唔錯,我自己就好滿意,畢竟買玩具都係睇彩數。有人話條腰帶中間個圈係透明,但我果隻就唔係咁透喇.........

活動能力方面有驚喜,估唔到咁重身嘅KUUGA可以唔使用stand都做到踢腿動作,擺pose方面都相當稱心。

最近行經旺角某商場地庫要見到DCD劇場版嘅片段,見到FAIZ, BLADE, KABUTO都比DCD任意操控,真係眼火爆,全部都係當時得令嘅角色竟然比DCD玩弄,我真係諗唔到點解。而家唯有出張圖幫佢地(其實係幫我自己)消消氣啦.........

多謝.............

相關搜索目錄: 玩具
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +10 精品文章 2010-3-8 00:15
  • 冰河 威望 +10 精品文章 2010-3-8 00:15
  • 冰河 體力 +10 精品文章 2010-3-8 00:15

新品 - SHF Kamen Rider Double FangJoker

又是常用的黑與白襯色配搭,但仍然迷倒不少幪面超人捧場客。

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2010-5-30 00:28
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2010-5-30 00:28
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2010-5-30 00:28

SHF Masked Rider Kuuga Ultimate Form (開盒實物圖)

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2010-6-11 00:16
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2010-6-11 00:16
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2010-6-11 00:16

Cyclonejokerxtreme - 頭部設定令我覺得他唔襯做final form,幸好近來的劇情透露了Cyclonejokerxtreme唔會係final form,將來好似會同Accel合體展示

一個新form,總算仲有一點希望。

其實不計頭部,其餘部份的設定我都好喜歡,而且玩具本身的透明部件在不停擺動下可以微微折射出彩色光芒,總算勉強展示到劇中型態。但可惜本來

設計不太討好的頭部又出現多一個,就係最終實物對複眼比最初流出來的成品圖做大咗。以下有兩幅圖可以比較一下,第一幅係我自己影,而第二幅係

較早前網上流出來成品圖。

對眼做大了之後感覺仲要再頓多一點,原本的設定都還可以,起碼接近劇中造型。但現在................. 我真係唔明白點解最後修正出這個版本。

可動性方面都同以往Double作品冇大分別,只係股關節可動的空間好似收窄了一點,但無大礙。

相關搜索目錄: 玩具
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +10 多謝分享 2010-8-17 14:24
  • 冰河 威望 +10 多謝分享 2010-8-17 14:24
  • 冰河 體力 +10 多謝分享 2010-8-17 14:24

SHF Masked Rider Dark Kiva

硬係奸角做得比較出色,唔怪得Dark Kiva個價貴過Emperor form啦。

配件得咁多,但總算應該有嘅夠都有齊。

可動性都保持到一貫水準,但一直原用嘅雙關節鐵腳掌卻被換上單一ball joint膠腳掌,令腳掌活動能力大打折扣。

基本動作還可以應付,但稍為大幅度動作就出現腳掌唔到地。

同Emperor form比較,邊個有型有款?!!!!

係Dark Kiva?!!!!!

還是Emperor form呀?!!!!!

以下係我最鍾意嘅出招場面。首先係Emperor form.......

跟住到Dark Kiva.............

最後就係合作嘅出招場面........

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +10 精品文章 2010-12-4 17:36
  • 冰河 威望 +10 精品文章 2010-12-4 17:36
  • 冰河 體力 +10 精品文章 2010-12-4 17:36

奇怪!!! 點解我個SHF OOO LATORARTAR回覆會唔見咗!!!!!

引用:
原帖由 冰河 於 2011-6-8 00:39 發表

因為電腦出錯, Jun1-Jun6 數據庫的備份不能保留,不便之處,敬請原諒。  
唔緊要

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 冰河 於 2011-6-10 21:57 發表
世紀王的對決

RX 對 2號世紀王
版主你好有錢呀..........

好彩唔太鍾意龍騎嘅設定,唔係就要大出血。唔知係咪因為figma食咗頭啖湯,所以b記誓要出得更好嚟挽回面子。

但ooo隻蛇龜鱷同555嘅雜兵真係好正,我忍唔到喇.........

引用:
原帖由 冰河 於 2011-6-28 20:02 發表

如果做得差過figma,有鬼人買咩!
希望b記將喱份鬥心轉移去仲未出嘅rider啦。555系3款faiz其實出得幾差下,頭身比例唔啱之餘,手指頭仲要唔上銀色。唉!!!!

寄望劍系出得好啦...........

錯配。喱個奸笑樣似啱啱落地球時嗰個樣,鳥山明畫變到超西時嘅比達已經收起咗咁傻仔嘅造型。

話雖如此,仍無減我必買嘅決心..........哈哈........

回復 450# 的帖子

咦......  好價喎。

不過舊年代嘅rider唔係太啱我,但都恭喜你早入手。

有傳香港魂shop有得訂比達,唔知真定假..........

AXEL FORM FAIZ於劇中嘅出場次數可以話係最少,但留下嘅印象卻係最深刻。

但偏偏SHF就出得甩甩漏漏,手指尖唔上銀色已經好過份,頭部仲要做得一隻比一隻細,

頸項做得一隻比一隻長,但情意結之下都係買咗。

希望Figuarts zero會出FAIZ,可能幫SHF換返個靚仔頭。

左邊係改圖,右邊係原型。我個人認為個頭大返d會順眼好多。

好可惜.....  以散件角度嚟睇隻AXEL FORM嘅質素係唔錯。

水晶眼嘅紅色加周邊黑色,心口嘅機械紋,鐵腳掌嘅回歸,全身嘅啞黑色,額外嘅手錶。以上種種無不叫人興奮,但骨幹嘅比例卻如此不濟.............唉!!!!!!!!!

但反觀就快推出嘅劇場版雜兵,造型比例一流..........點解!!!???? 點解????!!!!!!

相關搜索目錄: 水晶
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +10 多謝分享 2011-8-2 00:40
  • 冰河 威望 +10 多謝分享 2011-8-2 00:40
  • 冰河 體力 +10 多謝分享 2011-8-2 00:40

SHF Kamen Rider OOO 恐龍 Combo 已出。小小合成圖一張..........

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-8-20 03:22
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-8-20 03:22
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-8-20 03:22

後補圖片。

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-8-20 23:52
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-8-20 23:52
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-8-20 23:52

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-8-24 00:15
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-8-24 00:15
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-8-24 00:15

KAIXA整體質素不錯,而且頭身腳都比FAIZ做得更合比例。可憐的FAIZ..........

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +10 多謝分享 2011-9-28 23:54
  • 冰河 威望 +10 多謝分享 2011-9-28 23:54
  • 冰河 體力 +10 多謝分享 2011-9-28 23:54

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。