推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

K懷舊店,,,專貼舊物品,,新舊亦可,歡迎來貼,,,你的收藏品 一齊分享

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-6-18 20:18 發表
D外佬,,正一奸商呢架,連B老師到,要學習 小心小心
天下烏鴉一樣都黑  爐子人家給照片是拍最完美的一面我看  所有缺點都隱藏起來  相反我提供給客資料照片  是先給人看清所有損毀  這不是我戆老實  這作風令從來我得益不少。

怕被奸便多學習  用心術只能覺得勝利  K哥看看這照片  但真正獲益是誰你最明白

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 suewong 於 2010-6-18 21:29 發表

好主意. I will think about that, Thanks.

因為 b 哥有 1 對巧手.
校長萬一不受理再拿來給我

[quote]原帖由 meijik622 於 2010-6-19 04:03 發表

K哥在嗎?有要事請教  urgent

引用:
原帖由 suewong 於 2010-6-19 17:38 發表

有 1 次去九龍城永x買生果, 都係咁. 返屋企先發覺....

, 我 (家姐話我哩 d 半桶水 c9, 其實係好客戶), 從此唔幫襯佢.
你同我都常被騙

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-6-20 12:29 發表
搞掂末B老師
未呀剛Email比老外話搞緊  叫佢訓下等下。

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-6-20 19:15 發表

正確!
叫去等下要進快接貨喇,唔係夜長夢多
又遲到了 不好意思 昨日搞半個鐘已過了水老外 很感謝K哥指導商業上的難題 跟著唔使講就更忙了  晚上又要開工三個鐘  做唔晒今日番工做。

引用:
原帖由 suewong 於 2010-6-20 17:07 發表

b 哥在金石 / 古董, 知識 / 經驗豐富, 點會哩?
甜甜姐都要被作水  我地益多少街坊冇問題

好!K哥識買  筆我都好喜歡

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-6-24 21:13 發表
B哥
幫手看看,佢寫清代,我睇就唔似喇,指教!
舊銅盒,新刻エ,不包槳

清代銅面銀底墨盒
銅面手工雕花斜方形  (菱形)
9 cm x 8 cm x 2.25 cm面蓋底包一块石墨(小損)
照道理無見過光面冇工墨盒  睇都是舊工啦  恭喜K哥

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-6-24 13:13 發表
B老師
近日又有旬野
祈望圖片看看
工作拿回家做  相都冇時間影  就快

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-6-25 00:15 發表
多謝B老師指教!

在X虎見到,開價180.-
一囗價380.-
兩舊樓下就濟

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-6-25 00:42 發表
一個古舊鐵皮升鐵箱
覺得怎樣,請看看 五記 55555喎
香港地方寸金尺土啊!

古羅馬刀  9.99元  我第五個出11蚊美金冇入再頂  廢鐵唔值錢  唉!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

日本那邊 女人著過的底褲最多人爭 一萬蚊都有人要

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-6-25 12:41 發表
付圖 雙劍合壁
紅色呢支我有過

上美國x悲一口氣掃幾盞火水燈  香港制造的全部掃  奇怪明明香港貨最粗造  來佬野又靚又彩  老外偏是香港造的便很自豪的大字標名Made in Hong Kong  莫非香港火水燈才是收藏界的追求

VINTAGE MINIATURE CLEAR GLASS OLD SHOE OIL LAMP  

Lamp measures 4-3/4" high at top of chimney. Shoe measures 1-7/8" high, 2-5/8" long and 1-3/4" wide. Cute clear glass old shoe oil lamp with a clear glass chimney. Bottom of shoe reads: Made In Hong Kong. Top and bottom edge of chimney are rough cut, has some tiny chips. Shoe is in good condition, no cracks
or chips.  

HONG KONG UNIQUE OIL LAMP  PERFECT

相關搜索目錄: 收藏

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-7-2 04:22 發表
b老師
可愛的透明玻璃油燈ok !
入手多少?@@
好靚呀 !

我到锺意,而家好少香港工業制造物了
多數幾蚊美金一支 貴到幾百都有  但運費要三十幾美金一支  K哥你肯出運費我送你一支

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-7-2 21:19 發表
最后揾到爸爸買比我之盒仔望遠鏡
古董物品,日本制造,你睇個盒便知,精細,好彩用得到

呢個盒仔望遠鏡,唔同兒時在街賣個d,是厚身重量手感好正
D野咁新全部賣咁可套現唔少

這古老燈很美麗  不便宜!

今日寄來幾支 貴得要命 最貴一支80鎊 K哥可去古老師那裡看!

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-7-2 23:38 發表
收到,另支火水銅燈下手幾$ 華流曬口水
24USD起。

有包裝更好  K哥好藏

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-7-6 21:31 發表
前物品之相片
K哥这好像是来佬的仓底货吗  有反光的很难见到  我在老外处找到一生锈反光板也要十几老美  短信给我说说数据

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-7-7 22:05 發表

B老師
遲左,比人下手了對不起
K哥客氣什麼  您也知我忙  到處應付  抱歉著

引用:
原帖由 suewong 於 2010-7-8 18:38 發表

k 哥/b 哥:

因近來搬家,墨水筆忘記放在那,尋找到後,極速擺上。請見諒。
慢慢!近來少跟校長說話若有所失的

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。