推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

K懷舊店,,,專貼舊物品,,新舊亦可,歡迎來貼,,,你的收藏品 一齊分享

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-11 00:28 發表
B哥
在嗎?
明晚交收呢樣
呢支鱷魚恤簽名 古董鋼筆,,,點睇

到係收左貨先
沖完涼 覺得顏色60年代形都好靚仔 但真舊就好 彷舊野就唔贊成買。

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-11 00:42 發表

正品來架鱷魚恤簽名 古董鋼筆
唔洗錢,同人換架
贊成立即取貨

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-11 00:19 發表
在雅x 見到德國出品,,口琴仔拍買,有四色,紅,黃,藍,緣色
結果,我打去琴行有現貨,便買了3色,付圖參考 !
玩得過咼
呢個月重傷 唔敢買野K哥我收檔了 拜拜!

相關搜索目錄: 琴行

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-11 00:53 發表

你比得起咼やすい,,安い
以前還可  現在就..它卡兒。

剛拍的  靚嗎K哥仔?

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-11 20:32 發表

未收到貨,改期了
又要等條女約時間
會唔會縮沙

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-12 21:20 發表
B哥
點睇.............................
古董筆好靚人呢?

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-12 22:08 發表

B哥
問過靚女了,是1978年左右鱷魚恤簽名 中古鋼筆物品
我唔係關心呢樣

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2010-5-12 22:28 發表

人係 70 後...........
一哥登場了

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-5-12 22:48 發表
k哥有冇相睇吓先..
地鐵交換野都要影相

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-12 23:18 發表

我做左啦,
在MTR內 ,,我話你手袋甘多文件廿重,我幫抽隹 ,你去邊呀
我送你呀,,她說我搭西鐵,甘下次見吧 !
下次要咁!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2010-5-14 21:00 發表

B哥,K哥,水哥 : 搜羅寶物,識女仔之餘,別忘記 5.16 去投票呀 !    
一哥好!我庸碌的人 不識這種玩兒  萬分抱歉!

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2010-5-15 23:43 發表

B哥, 抱歉的應是我    file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/桌面/20100515_8ba255335ea3b2ba61100p7NA7SHptn7.gif    , 一時不察B哥已退隱江湖, 世外高人。留下小弟, 對這淌渾水仍看不過 ...
一哥真的口材了得  一個無能用人經你金口  馬上變作神人

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-16 18:33 發表
B哥

今日收到
刀仔,孖筆參考
那種橫紋的賽璐珞筆  在當年是特別工藝  即使現在有也是塑膠的充斥仿品  K哥是有眼光的

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-16 20:52 發表
B哥
2支筆,試驗了,可用OK
另不用灰心,組織下物品,便可以有心頭好
➑多10樣野吧
現在還沒有時間拍  剛剛完成了兩條自組的喇叭線  又在日本雅烏網競投這東西 還有一小時。

1 時間詳細な残り時間

相關搜索目錄: 喇叭線

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-16 21:21 發表
祝你成功
謝謝

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-18 20:26 發表
B哥
投標,,搞掂未?
謝謝K哥關注  已經隊罧對手 投到了 只等寄運 這幾天較忙  沒上來狗噏 見諒

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-20 20:27 發表
床下底貨色
供大家,,週,,,,,,日清,,,,清仔.....杯

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-23 00:45 發表
B哥

呢個指南針點睇
K哥晚上好!
光是外形已吸引死了看品質該是大陸制造 應一些軍品迷及喜愛野外生活人士需求 便宜實用 有可能是抄外國尤其是美軍的軍需品而生產 這是進化的外表  早期解放軍用圓形仿美軍的 有可計算迫擊炮距離  這件可愛東西應該不貴 不用考慮了 很合適K哥要求

這是我喜愛的藏品  40年代瑞士浪琴廠應軍部制造白銅外殼 紅寶石軸心及烤藍指針 純銀陀錶練的高級制作 早期的外國探險家最愛用這隻 回來時完封未開。

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2010-5-23 10:49 發表

以 B 哥收藏之豐, 學識之深, 見聞之廣, 會否考慮聯同 K 哥, 舉辦一茶會,把一些實物公諸同好, 裨弟兄們學習學習, 一開眼界, 一同分享,  一盅兩件, 一舉兩得 !   
一哥抬愛了慚愧的我等粗人 喜歡拿東西絃耀  網上潛水高人不少 小弟那敢自我良好。兄謙謙君子 應改變平素低調作風  多多指導小弟才是 握手!!  

一盅兩件  好

相關搜索目錄: 收藏

引用:
原帖由 suewong 於 2010-5-23 17:25 發表

贊成!!!!
反對            

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-23 18:32 發表
買左,指南針盒仔細細悖跢k 咼 !
好羅以后做人,有方向

2位說笑
我是垃圾佬架 !
你是垃圾佬  我是掃街茂

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-5-24 00:07 發表
指南針,簡簡單單已是極好。
紅番是看星空引路的  不需指南針!

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-24 01:30 發表
華b哥
見你放好多幣咼.捨得
就是想換那面鏡  佢老板吊起來賣

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-5-24 01:32 發表
今晚收以7本書換袋
日本有名那設計 十幾年前買過一黑色小袋  白色大十字 被人誤為救護員。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。