推介:| 廚具餐具 | 烹飪課程 | 紅白酒 | 咖啡 | | 蒸溜水 | 濾水器 | 中餐館 | 甜品店 | Coffee Shop 咖啡店 |

發新話題

咖喱牛肉館

引用:
原帖由 brasco 於 2006-11-16 02:07 AM 發表
九龍城龍崗道23號地下.....

唔好誤會, 我唔係講緊清真牛肉館....
我已經討厭呢間舖頭鮢ervice....:bird::bird::bird:
我亦唔止一次見過個事頭婆同d客嘈!!....

皇天有 ...
Thanks!!!!
有時除左好唔好食外
service都好重要!!!!
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 細摩 於 2006-11-17 12:48 PM 發表

真係好似淫邪REPORT!!
知你想跳舞想到發謊啦

相關搜索目錄: 跳舞
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 brasco 於 2006-11-17 03:44 PM 發表

唔好客氣....

我尋晚去食九記牛腩麵, 有個伙記居然同我講"慢慢行, 多謝晒"....嚇得我!!....
我有次夜晚去
都好好禮拜喎
可能夜晚無咁多客
無晏就咁緊張啦
不過往事只能回味
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 brasco 於 2006-11-17 04:18 PM 發表

.....你指d食物定某d回憶呀??....
我講回憶
去好多好食既地方都係同佢去...........
唔講了
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 SIG 於 2006-11-20 03:06 AM 發表

尋日中午試左,睇到你話清真牛肉館班舊伙記去左開新檔當然飛過去試試啦!

好對唔住巴士哥哥,到左鋪頭附近先聯絡你,仲以為你實過到黎添,點知...... 沙樽係度陪個不是先,下次再請你食!

...
Thanks!!!!
我記得我對上一次去清真
應該都有17年前
當年讀緊F4去九龍仔公園練跑完
個MISS請我地幾個去食
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 billchan 於 2006-11-20 06:57 PM 發表
  我某星期六中午去開九龍城,特地到清真店果條街望望,真陰功!舊清真店門口坐滿等位的客人,但新店就小貓三四隻!好慘!食物水準既然一樣,可能新店門口不夠搶眼吸引,若我不留心都唔知道果度就係牛肉餅新店! ...
琤h左儺Y,諗住當lunch同下午茶
但搵唔到間麵包店

不過試左牛肉餅
一咬落去囓躁苭X黎,小心,不過好好味

相關搜索目錄:
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 billchan 於 2006-11-24 01:47 PM 發表

...利記兄,上次阿標淨係寫低:「.....但可提提 d 為食鬼,大街行前少少有間鴻運麵包店 d 出爐雞尾包認真一流,+分好吃! 」,資料唔夠詳細,令為食利記M唔到,真係唔好意思!

:lo ...
唔該哂標兄
我的確比較為食
鐘意食礸顜{野 (其實無錢至真)
睇鴾@陣有無時間過到去先      
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 billchan 於 2006-11-24 04:29 PM 發表

....咁你有無上過去果度街市三樓大排檔食街坊野呀?唔係大力推薦果級,不過有 d 熱野都算幾好,可以食鵅A有檔仲掛住個蔡瀾舊年寫比佢地既橫排大幅字!
有呀
有時同禷中秅W去食泰國野或者打邊爐
琤h左買雞尾包食
仲買左半打蛋撻請同事食
咁好彩一去到就有新鮮麵包食
咁就一路隅悚薴膝q一路食雞尾包
宜家好滿足呀
其實九龍城真係有好多好野食
對面(即牛肉館轉右)有間泰式燒雞亦都好正架
屭F嗲汁好野味
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 brasco 於 2006-12-14 01:39 PM 發表

.....其實個牛肉餅真係冇清真咁正, 問題出於個皮搓得唔均衡, 會有d部份出現一舊粉黿〞p....

不過我會等佢慢慢改善............
我上於食又無厘個情況出現喎
可能水準唔穩定啦
五大有其二

二手買賣
CD推介

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。