推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

童年小食...香港之美食篇

有那個敢吃榴槤嘻嘻!校長第一個走人。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

反式脂肪頂唔順怩

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-4-4 20:51 發表
白白絲絲甜芯,,,,,,,,,龍鬚糖
時代廣場下層有賣這東西  二百多元一合  好像有十粒!

十多年前銅鑼灣  往香港仔小巴站旁  有間叫∼超記老味∼的老味店。

引用:
原帖由 suewong 於 2010-4-4 22:14 發表

搶呀!!!
我試食過一粒  係好食

連佢隻手都咁似

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-4-4 22:24 發表

絕句,,,,笑死我喇
我去沖涼轉頭回來
咁都好笑

引用:
原帖由 suewong 於 2010-4-4 22:28 發表

真是好像我。
快些加上去作頭像

我喜歡食雪糕

今天我泡制的大蝦沙律晚餐

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-4-11 23:55 發表
哇.哇.哇..
我至鐘意食沙律..
特別係凱撒沙律.係美國工作三個月時常自製.
又平又好食又有益.
得閒同水哥交流沙律心得

大菜糕與唶哩  夏天家中雪柜常見  容易制作。

引用:
原帖由 mygo 於 2010-4-29 13:55 發表

梗係啦。如果真材實料邊有咁少架?

鴨鬆一樣偷架,你食雪菜火鴨絲炆米或窩米,就係呢D下欄黎既啦。所以我永遠唔食呢D火鴨絲炆米之類既野架。
賣剩就拆肉做火鴨絲 拜完山隻雞通常我拆肉做雞絲米 乾蔥頭切圈  蔥花 芹菜  爆香蒜米  芫茜 全部落哂 冇點你!

引用:
原帖由 suewong 於 2010-4-30 21:02 發表

叫家姐試下. 因為通常掃墓後, d 食品都唔好食, 留低就算...
泰米爾蒸雞餘下的汁 準備倒掉 我撥去油脂 用來炒芥蘭 吃的人不明我怎樣弄得這美味!

引用:
原帖由 suewong 於 2010-5-3 20:40 發表

b 哥真有品味.

p.s. 我心目中的品味, 是活得有質素
校長確實是親愛的餡餅

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。