推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[原創] CA 甘四海試場報告

本主題被作者加入到個人文集中

CA 甘四海試場報告

有人辭官歸故里,有人漏夜趕科場,CA 嚴打聲中,一間新場開業。

五•一高危日,人人休雀,小弟卻與資深師兄北上揚帆出"海"冒險。

這個試場報告,只屬小兒科玩法==>沐足,食大茶飯之師兄們請勿見笑。

簡介

甘四海(以下簡稱"海記"),與金 x 島、x 島會、xx之花、xx虹、xx尊 同屬一個老細,金 x 集團成員之一,套餐玩法,與聾賭相若。地點與太屏羊非常接近,較為偏僻,但有巴士直達門口,附近有幾間酒樓,吃東西尚算方便。

交通

鄰近太屏羊,由大屏羊向烏沙方向走,只需五分鐘。

由金三角前往,如屬清貧救國者,有 2 個方法:

1. 公車 - 由百佳對面 (去王金方向) 之車站乘 18 號公車,車程10 分鐘,票價¥2,巴士班次頗密,在海記門口有一個站。回程可以在對面搭巴士回金三角。

2. 步行 - 由萬州百貨旁邊之錦廈一龍路一直往下走,經過迴旋處之後,向前行轉入錦觀路,行幾分鐘便到。由萬州路口之 KFC步行至海記,以正常步速計算,大約15 - 20 分鐘。日間路上非常清靜,不建議步行前往。

套餐

場內套餐與姊妹場聾賭一樣,提供沐足、推拿、桑拿。。海記剛開業幾天,沐足玩法只有一種,等同聾賭之普通沐足。

新張期內,沐足有promotion,頭鐘與加鐘一律¥28,惠顧沐足,送 cash coupon ¥20。
(如屬正價,普通牌¥50,皇牌¥59)

硬件

在門外看到海記之第一眼感覺,與甘沙差不多,一棟大廈裡面分層提供不同套餐服務。

沐足房之硬件不俗,沐足部在地下,數十間沐足房,房間新淨,四正,房內有獨立洗手間。沐足房門,與聾賭B區差不多,絕對可保障個人私隱 & 私淫,門上亦有鎖。

沐足椅                                                房門  

洗手間                                                廁格

奶茶味道不俗,可惜是已經加糖,甜到無倫,飲到你糖尿。可轉免費龜靈糕,質素可接受。

軟件

沐足分「世博」與「亞運」技師 (真真無厘頭。。。。 )

世博 = 皇牌
亞運 = 普通牌

全場沐足技師大約廿多個,世博與亞運技師之比例還不大清楚,陸續會有新技師加盟。

海記之管理真古怪,技師不是以工衣來區分,只以號碼來分辨,世博技師工號系列是 2XX,其他不是 2 字的便是亞運。

每位技師都有 2 套工衣:一套類似跳tango之舞衣,深藍色低胸吊帶喱士噴血短裙 ;與及一套老土到嘔既橙色短袖有領 polo shirt上衫+黑色長運動褲 。至於技師要著邊套上班,則由技師自行決定。如果技師唔怕污糟,唔怕一陣汗臭,也可以永世只穿一套。

場內沐足技師,很多都是從姊妹場聾賭與金蟲島挖過來的。質素方面,平均都 ok,我在走廊目乃囡十零分鐘,看到有部份樣
貌與身形不錯,最衰係唔可以從工衣分辨屬邊類牌。

江湖傳聞,聾賭兩個鎮島之寶採耳姊妹 **)與**!,已加盟海記,但昨天去到又唔見佢地,連一個採耳都唔見。

與我一起試場之一位師兄,做了幾場都碰到前聾賭皇牌囡囡,有他鄉遇故知之感。

我在海記做了兩場,試了兩個 2 字頭的世博技師,是一位前聾島過場之部長推介的:

1st - 年青靚女,樣貌(80/100) 、身材(85/100)、正骨(75/100)、態度(80/100)、互動(60/100, 頂腰用個胸墊住我個頭)

2nd - 中女,樣貌(65/100)、身材(52/100)、正骨(62/100)、態度(52/100)、互動 (35/100)

在入場之時,靜雞雞問過男部長,這裡玩法是否與聾賭一樣,即是....加鐘後有....咩咩... ...部長話有.. ...點知做第一場在加鐘後都冇推肚子,睇住囡囡件噴血工衣得個"硬" 字,雀毛都冇掂過。 ..做第二場更加係全藝術品,所以只做一個鐘便 cut loss

試後評論

- 全場服務員、部長、收銀、豬客,個個服務態度非常之好,值得一讚!...有一、兩個豬客幾靚女。

- 全場服務員、部長都是飯煲裡的一舊飯,乜都唔知,乜都唔識、乜都話要請示老細,全部都有指定對白:

客人問服務員 :「請問你們這裡有沒有xxxx..」
  服務員       :「這個我不大清楚。」
  客人再問部長 :「請問你們這裡有沒xxx,可否 xxx...」
  部長         :「這個我不大清楚,公司沒指引,我問一下管理層吧。。。」

- 沐足房內不能過夜,無論做幾多個鐘都不能。

- 金蟲卡用不了,將來都用唔到。我問大堂一個女部長:「這裡可以用金蟲集團的金蟲卡嗎?」,她答我:「金蟲卡?咩黎?未聽過!

- 海記有餐廳,但價錢貴到嚇死你。一位師兄叫了一個類似真公夫的肉餅客飯套餐,收¥26一客。

- 沐足房內非常多蚊,與王金有得揮,熱血青年要小心!

小小攻略

- 晚班囡囡3:00pm上班,咪以為12:00pm 晨咁早去到擔凳仔霸頭位有著數,有機會果個時候只有幾個豬比你選

- 飲料可以要免費龜靈糕,奶茶味道不俗,不過兩樣野都會落哂糖,甜到嘔,就算冇糖尿之輸兄也一樣瓜得。如想喝美味奶茶,一定要話"走甜",然後另外要一包糖。

- 一入房立刻要求一條短褲 - 沐足部並無短褲供應,如客人需要,需從桑拿/推拿部拿一整套"桑拿衣" 過來。如桑拿部生意好,沐足部有機會沒短褲供應。

- 問清楚有沒¥20 優惠卷送 - 做完雙鐘在前台埋單拎優惠券,收銀竟然話:派完! ..我問收銀有沒弄錯,才開業四天,咁快派完,而且而家時間咁早,又唔係半夜,其實優惠券是如何派發的?前台補充:因為所印之優惠券已全數發完,而那些券還沒回頭,所以沒得回收再派! ....真係...要頒個 比海記,咁有"循環再用" 之意識。

- 中國唔通在沐足區是完全收不到的,用開這個網的師兄要留意。

與同類場之比較

選了三間同類場作比較:

大屏羊           聾賭會          王金            甘四海

交通            一般            方便            方便             一般

硬件           舊,殘           舊,殘           乾淨企理        新, 企理

管理           70/100          85/100           80/100          40/100              

囡囡質素       80/100          75/100           45/100          70/100

囡囡互動指數   80/100          72/100           70/100          65/100                   

價錢(沐足皇牌)  ¥55            ¥58           ¥40(沒皇牌制)    ¥59

服務態度       白鴿眼           友善          友善, ISO       非常友善

總結

海記地點隔攝,是先天的問題,但它有一般新場之缺點,管理亂七八糟,制度唔清唔楚,但這些並非致命傷。場內沐足套餐只得一種,囡囡質素未見標青,玩法也不特出,如與附近之強勁對手太屏羊、聾島作比較,並無優勝之處。開業期間,抱著去新屎坑痾篤 ,¥28 試玩沐足之心態,未嘗不可,不過,到海記回復正價之後,如仍未能解決管理與制度上之問題,囡囡質素未見提升的話,絕對不是一個好選擇。

~~ 謝謝收看~~

相關搜索目錄: 運動
本帖最近評分記錄
  • 筆突 體力 +40 讚!資料詳盡!(如果有埋囡囡相就爆分咯) 2010-5-13 18:13
  • 筆突 威望 +40 讚!資料詳盡!(如果有埋囡囡相就爆分咯) 2010-5-13 18:13
  • 筆突 金錢 +40 讚!資料詳盡!(如果有埋囡囡相就爆分咯) 2010-5-13 18:13
[img=247,181][/img]

沙發!!

呢間野真係做特價先去,做返正價真係搵鬼去了    

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-5-2 17:53 發表
有人辭官歸故里,有人漏夜趕科場,CA 嚴打聲中,一間新場開業。

五•一高危日,人人休雀,小弟卻與資深師兄北上揚帆出"海"冒險。

這個試場報告,只屬小兒科玩法==>沐足,食大茶飯之師兄們請勿見笑 ...
睇個場好似好正, 原來好多野仲係咁亂.  

一套類似tango舞衣之深藍色低胸吊帶喱士噴血短裙:
呢樣好吸引!       

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 boot_boot 於 2010-5-2 18:11 發表

睇個場好似好正, 原來好多野仲係咁亂.  

一套類似tango舞衣之深藍色低胸吊帶喱士噴血短裙:
呢樣好吸引!       
買一套送比輸兄去飲果時著。

短裙同長運動褲.......

真係天堂同地獄

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-5-2 17:53 發表

這個試場報告,只屬小兒科玩法==>沐足,食大茶飯之師兄們請勿見笑 ...
睇番浴足房門, 唔會有標清, 低清同高清, 可以走CP金地利路線, 隨時比其他場玩得癲, 不過東莞風頭火勢, 唔多方便推出咁多套餐

相關搜索目錄:

引用:

28+28  仲有廿蚊coupon

當正骨都真係平絕ca喎

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-5-2 20:26 發表

睇番浴足房門, 唔會有標清, 低清同高清, 可以走CP金地利路線, 隨時比其他場玩得癲, 不過東莞風頭火勢, 唔多方便推出咁多套餐
昨天去到海記,有 3 樣野我都幾驚下:

1. 門口 car park 好空洞,只得一、兩部車,冇乜人氣
2. 豬客大大聲高調 sell 推拿、桑拿
3. 場內人員危機感極低

引用:
原帖由 jacky10 於 2010-5-2 20:49 發表

28+28  仲有廿蚊coupon

當正骨都真係平絕ca喎
不過都拎唔到 ¥20 coupon 既,side Q 氣

果 2 套一邪一正工衣,我真係唔明管理層搞乜東東。

師兄不如將你呢份報告賣俾金×集團,
等佢地知有乜野要改善!
可以同人競爭,
到頭得益都係我地班滛民!

引用:
原帖由 忽然一Q 於 2010-5-2 21:06 發表
師兄不如將你呢份報告賣俾金×集團,
等佢地知有乜野要改善!
可以同人競爭,
到頭得益都係我地班滛民!
呢份報告,吹水姐,冇料到的。

請你呢位資深輸兄去做囡囡培訓,負責挑選入職新囡,set ISO,咁呢間場一定發過豬頭。

robin 好久没看你发文了。 赞! 这是酒店,住要多少啊。

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 johnwalk 於 2010-5-2 21:49 發表
robin 好久没看你发文了。 赞! 这是酒店,住要多少啊。
沒留意啊,下次去睇下先。

小弟分別響琴晚十二點同今日十二點到甘四海試場.............

去到,有個豬客部長響門口迎接,原來係之前響龍島的豬客,而家跳左槽升左做部長,果然係「魚唔過塘唔肥」啊!

夜晚真係好多淫客,沐足房爆滿,小弟被安排於西餐廳區等房.........等左半粒鐘有多,先至騰出一間房來........
有房,到等技師,又等左半個鐘多,來了一個高高瘦瘦,但無身材,樣又一般般的囡囡...........抱著試場的心態,照殺!

工衣、收費那些,上面羅白輸兄已描述,故不必多談.............不過呢度加左鐘,無明確GUIDELINE列明可升空,造就左好多灰色地帶,搞到囡囡R左雀,佢地都唔會主動幫你升空..........

今日十一點幾入場,諗住響西餐廳食個LUNCH後就入房,點知餐廳的服務員話要十二點先開,而西餐廳的廚師三點先返,即係起碼要到三點鐘先有野食.........

引用:
原帖由 bambooman 於 2010-5-2 22:18 發表
小弟分別響琴晚十二點同今日十二點到甘四海試場.............

去到,有個豬客部長響門口迎接,原來係之前響龍島的豬客,而家跳左槽升左做部長,果然係「魚唔過塘唔肥」啊!

夜晚真係好多淫客,沐足房 ...
輸兄有冇見到一個由龍島轉過去既男部長?

真係好多龍島既人過去,好有龍島 feel.......不過會唔會龍島豬都過檔呢?

關於甘四海,有幾點想講下︰

一,現時房間不像龍島一樣,有至少一條沐足短褲放在房內,房內無褲供應,次次都要出去搵條褲回來......
二,房間內的沐足椅坐位很窄,真係僅僅夠一個人坐,想同囡囡玩油炸鬼,真係有很大難度.........
三,電視節目,廿幾個台中,佔左六成都係CCTV,都係播緊政治節目...........

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-5-2 22:24 發表

輸兄有冇見到一個由龍島轉過去既男部長

真係好多龍島既人過去,好有龍島 feel.......不過會唔會龍島豬都過檔呢?  
見唔到啊,不過琴晚見到有個豬客,同埋西餐廳有個服務員真係好靚女架!

引用:
原帖由 bambooman 於 2010-5-2 22:29 發表

見唔到啊,不過琴晚見到有個豬客,同埋西餐廳有個服務員真係好靚女架!
係啊,我都見到有豬客好靚女啊!

如果佢地做沐足,我一定去多 d 甘四海。

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-5-2 22:47 發表

係啊,我都見到有豬客好靚女啊!

如果佢地做沐足,我一定去多 d 甘四海。  
二樓有SN T台SHOW,有機會可以上去睇下

多謝師兄update.  上次坐的士經過, 以為酒店一間.  那處頗近格林酒店, 但晚上十分靜. 前面都有一間沐足, 叫康x . 上過去一次, 但要等半个鈡才有GC, 冇等便離開

引用:
原帖由 hkmgt 於 2010-5-3 00:09 發表
多謝師兄update.  上次坐的士經過, 以為酒店一間.  那處頗近格林酒店, 但晚上十分靜. 前面都有一間沐足, 叫康x . 上過去一次, 但要等半个鈡才有GC, 冇等便離開
康X 我 2 年前去過了,舊場一間,價錢平,但技師質素不高,中女較多, 康 X 的套餐與聾島一樣,都是提供推拿、桑拿、邪足、正足。

果一帶有很多場可供選擇,康X對面仲有一間軍月。如果沿住康X旁邊的烏沙環南路一直行行行行行行行,就會見到甘沙威尼C。

CA實在太多場,試極都試唔哂。

我系长安都没去过 兄弟果然够先进

Robert兄試場報告,果然保持水準

新場運作未熟,服務員個個又 "烏吓烏吓" ,肯定會好亂
除了得個平字或當正骨做,暫時唔見得果度有特出之處。
唔想做白老鼠,都係等佢上咗軌道才去咯!

引用:
原帖由 johnwalk 於 2010-5-2 21:49 發表
Ha...Ha.....
呢d地方好多都係掛羊頭賣狗羊!

引用:
原帖由 jjchan218 於 2010-5-3 10:40 發表
Robert兄試場報告,果然保持水準

新場運作未熟,服務員個個又 "烏吓烏吓" ,肯定會好亂
除了得個平字或當正骨做,暫時唔見得果度有特出之處。
唔想做白老鼠,都係等佢上咗軌道才去咯!
這間場吸納了不小有經驗之技師,人是有了,可惜未能將那些場的優點也帶進海記,然後將之發揮,真可惜。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。