推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-6-6 00:11 發表

倚天有咁講?又係所謂修訂版本?我開始懷疑老金近年有老人癡呆,不斷推翻自己以前所寫o既經典,搞到我地呢群睇佢d著作大o既人完全適應唔到。
降龍掌就確係源自易經,老金於射雕、天龍都有提過,不過龍虎門入面所講 ...
基本上, 老黃書上既武功, 大部份都係抄金庸小說既,

然後就改到七彩, 所以我地呢班金庸擁護者, 就睇到媽媽聲!   

相關搜索目錄: 小說

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-6-6 22:30 發表
好像版權關係,佢唔可以抄足
所以佢咪將部份武功改名, 包括:

乾坤大挪移->陰陽大挪移
六脈神劍->九陽神劍

引用:
原帖由 桃花居士 於 2009-6-15 15:51 發表

究竟...有幾多塊蔘王? 好似食極都唔完既?又好似個個食左,只得小龍百毒不侵?
真係好似食極都唔完, 幾時想食, 隨手就有!   

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-6-16 16:42 發表
係多到嘔~~~~
唉..有時都幾羨慕...人地個forum多廣告到喊..我個forum就冇廣告...年年蝕錢~~
真係多到頂唔浦!  

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 桃花居士 於 2009-6-12 12:49 發表
睇左今期啦, 我估羅剎女冇咁快死
如果媚娘都可以用蔘王救番, 咁羅剎女都會有羅剎教既神醫起死回生啦 (死火, 小虎契爺出場唔多, 一時醒唔起叫咩名...)
應該都死硬啦, 如果中咁多激光都唔死, 咁媚娘都唔使死!

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-6-19 12:49 發表

媚娘一死,恐怕路人化的王伏虎也活不長了 ...
下一個大熱人選!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-6-18 15:16 發表
小龍唔知靠咪,根本想媚娘死,一早用大霹靂,或者仲有時間搶救
小虎就咁死左個老母
都可以解釋下既, 可能小龍當初未知道激光的殺傷力係咁大,
始終大霹靂係絕招, 耗力極大, 都唔可以隨便亂用既........

回復 8488# 的帖子

我都係估計戒仔會用天彿掌, 打出萬彿朝宗!  

小龍一期升九陰九章, 都係好平常, 因為佢食左食極都有既<萬年蔘皇>麻...

黑龍得十關, 三皇中最弱係佢囉!

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-6-19 18:24 發表
剛看專欄提到通天風雲篇七月三十日推出,整篇約六十期完結 ...
你唔好當真呀, 兩年半前, 老黃話一年內完結羅剎教, 結果......

回復 8501# 的帖子

廣告太弘, 難免會拖慢下載速度, 類似情況, 我也常見...

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-7-4 00:57 發表
三條友同邪神打兩野就換戒仔玩屈機,完全落雨收柴feel!
無端端俾邪神學六神訣升呢,又係玩埋d恰細路式打鬥,大佬,可唔可以俾我睇d實力相當o既打鬥場面呀?我唔要睇龍珠果隻,你打我一輪,轉頭我突然升呢 ...
講真, 呢兩期既打鬥編排真的很失敗,
邪神咁多武功唔用, 走去用六神訣, 使唔使呀,
唉, 真的很失望..........

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2009-7-2 15:39 發表
多謝足球兄的現場報導!
邪神真係神人,屙篤尿時間就練成六神決!
邪神本身已經夠厲害啦,加埋六神缺仲得了?但估計都係要俾龍虎班人屈機,可惜!
真的很神奇, 話學就學, 完全唔使時間思考,
就可以學成世間絕學,
果然係萬中無一的武學奇才.....

回復 8596# 的帖子

老黃點會比邪神死住, 惟有用失蹤呢招,
跟住隔一兩年, 以一個全新形象再出現過!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-7-16 14:26 發表
佢現在咁寫,進可攻,退可守,打後的故事,如果讀者受落,咁邪神就真的可以"死"了,相反的話,邪神便要復出了
留下伏線, 可作日後之用, 邪神一定會復出.....

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-7-26 23:09 發表
再一次証明,只要係小苦果班佢地一伙人,就最叻群揪..........
佢地唔群揪, 仲有咩野可以做!   

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-7-30 13:51 發表
林峰練了天殘腿,仲係天殘破金添,不過感覺上弱過塗龍父女,但同老叟差不多
看封面通天教係人多勢眾,但真正的高手,又有幾多呢?
如我上期所猜,之前個一年所發生的事,就是風雷2的內容,但好像人人平平安安,咁風雷2咁有乜 ...
林峰的天殘腿可能剛剛學成, 未能得心應手,
與塗龍父女相比, 當然是有距離......

三皇武功已經急升, 通天教最強都只是老天尊,
其餘就真的不敢想像了.....

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-8-21 00:20 發表

覺得黑龍會插上一腳
插落邊個度?   

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-8-25 12:00 發表

一鑊唔夠!炳夠兩鑊~
小虎應該唔夠老天尊打, 呢一鑊, 比人炳硬!   

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-8-27 07:24 發表
幫蚩尤
不是喎, 黑龍出手是幫龍貫天喎!  

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2009-9-27 16:21 發表
今期專欄介紹冰火七重天,竟然話佢o既攻擊同抵抗能力都不遜於易筋經同金鐘罩。真係佢講晒, 當日風雷都係七重天,結果俾金羅漢 10 關金鐘罩打到嘔晒血。仲有王海蛟,佢七重天近乎無敵,結果都要輸俾未練九陽神功o既小 ...
其實每一套武功, 只要給龍虎群英學會了,
全部都會降 grade, 這已是不變的定律......
本帖最近評分記錄
  • SIG 威望 +80 我很贊同 2009-10-9 19:21
  • SIG 金錢 +80 我很贊同 2009-10-9 19:21

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-10-10 18:23 發表

但係比佢地學..
就套套都可以速成喎
龍虎群英武功愈升得快, 反而愈膿包,
所以我現在已不去理會誰人的武功高低, 只以純漫畫角度去觀看!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-10-15 16:58 發表
老天尊說龍虎門早晚亦會找上通天教來
看來是關於老虎,樂觀D就被生擒,但分分鐘已經被文殊殺左,所以龍虎門要找上門來報仇
為了劇情編排, 老虎被生擒亦合情合理,
亦成為雙方火拚的藥引!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。