推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

龍虎門討論區

睇前半期, 差d想講粗口! 邪神竟然比刀仙打傷...
以為編劇又發瘟, 無端端降邪神級....
好在後半期有講原來刀仙重傷+邪神已經睇穿飛籠野
即刻成個感覺唔同晒~

睇見西城權比人咁折磨, 真係幾心涼~

小龍傳個廣告 有幅圖有邪神個面具....唔通..............

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-1-3 16:48 發表

隔空掌勁如果打中刀仙,令其內傷並唔出奇,問題係打唔中喎???  
其實刀仙受傷係因為邪神震開佢o個野

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2008-1-4 16:15 發表
d編劇真係唔小唔得
個個都冇腦
明明青天死左個陣又話要邪神血債血償,填命之類
宜家大大個教主企係度又唔出聲 仲話係虎少帥,摺得啦
比著舊著小虎,二話不說大叫火雲邪神,還我兄弟命來就整招青龍出洞過去啦
仲 ...
之前小虎就係好似你講咁 見到老邪神 二話不說就整招青龍出洞過去
結果比人一野打佢返去療傷 比讀者恥笑左勁耐
難得而家小虎終於學精左 無咁衝動 算係有改進

刀仙搵洪東黎 一係想洪東幫佢睇下冰雪之刀有咩破綻
然後加以改良或者用個破綻黎引飛仙上當
一係黎同佢一齊研究無形刀o既破綻

邪神就算破到錄影入面o既冰雪之刀都無用.....
隨時重會害死飛仙

開始有d期待lee一戰
飛仙 vs 刀仙 = 邪神 vs 洪東

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-1-11 10:00 發表

洪東點都唔夠邪神砌......
講打洪東輸足九成九
但係而家鬥o既係教路 睇下邊個教o既戰略有用
lee方面洪東贏面高d

老妖去到君臨天下見到小龍咪又會叛變多次 邪神今次捉蟲la

邪神而家就破冰深淵雪嶽 箋比刀仙返去搵洪東改埋個弱點佢
到時飛仙條命凍過水

王小龍傳個廣告 金童玉女合壁 連邪神都吃虧........
抄神鵰抄到十足.........

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-1-18 11:34 發表

自降龍十八掌,九陽神功,九陰真經開始已經係抄緊金庸小說,還有陰陽大挪移,多不勝數...
佢鍾意抄金庸d小說武功一早知
不過無諗過佢今次差唔多將成套神鵰照搬過黎咁濟......

相關搜索目錄: 小說

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-1-24 14:11 發表
啱啱睇完今期,邪神真係破咗刀仙絕招"冰淵雪嶽",原理簡單到無人有,只係"誤導",即係【飛彈防禦系統】嘅原理,當有飛彈來襲,防禦系統立即發射更強勁及有干擾訊號功 ...
咪即係同舊著飛仙個破法差唔多?

下期叫虎嘯驚天 睇黎係要比小虎威下
而家伊賀派d高手出晒去 得返d二打六o係度
機會難逢 虎少帥終於可以顯下佢o既"虎威"
黎個虎嘯驚天la~

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-1-24 16:01 發表

但仲有個猩猩野種天妖未出場喎...
舊著的天妖都唔少嘢架
下期明顯係編劇要比神功初成o既小虎發威
天妖再勁都無用 只會比小虎屈死

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2008-1-26 12:13 發表
其實大家覺得邪神破飛仙"冰淵雪嶽"呢個方法實際上得唔得, 我覺得好似唔多合理, 如果邪神用同一方法又有無可能破解聖上既"大霹靂"呢?
無話唔得o既 舊著都係用lee個方法
奇就奇在冰淵雪嶽周邊o既防禦力竟然咁低
五成火雲掌就搞掂
如果引開刀仙之後 改成用霸腿後幾式黎破 會容易d令人接受

伊賀天妖出場 可惜o係新著 佢只係洛克人MK II....

黑龍亦都變左改造人黑龍 不過武功似乎會upgrade.....

王小龍傳o個邊陳傲雲&北海蛟龍登場
最震撼o既係---邪神好似輸左......

小龍一掌斷橋係第330期

神秘人會係邊個???

刀仙斷左隻手 睇怕都離死不遠
又晒左一個經典角色................

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2008-2-14 17:14 發表

如果以一招就可令刀仙斷手, 除左老祖宗我諗唔到第二個!
係老祖宗o既話 以後每星期可以慳返$14

係唔係真係邪神放風比老仙?
係o既話 邪神為乜要咁做?

小虎終於都似返d樣
係放返白鷲比人 唔佔人便宜

三尊者用氣油淋小虎就叫手段卑污
四小將用煤氣(石油氣?)炸阿醉魔就叫智取
龍記編劇d觀點真有趣~

引用:
原帖由 ada1128 於 2008-3-13 23:33 發表

小虎是忠的,而醉魔是奸的,這就是分別了
小虎是殺人慣犯 絕對不是忠的

下輯外傳確定係風雷傳
每星期又要比多$14 la.......

密宗活佛好弱.......同八關黑龍隻揪都贏唔到.........
如果唔係小虎去左小龍客串
一個電光毒龍鑽已經可以幫佢埋單.......

專欄話<王風雷傳>會係最後一季前傳
但係王小龍傳尾又話會有王小龍傳2....咩意思???
定係"前傳"真係最後一季 以後出o既叫"外傳"?

果然~之前話唔出前傳, 其實就係準備要出外傳........
外傳文殊又有份 睇個勢又係用黎突顯某人有幾勁 新著文殊真係幾悲...

唯一值得高興o既係外傳終於唔用胡編黎編劇~

邪神: "你是中了龍虎門那班小丑的毒, 不死也沒用! "

今期最精景o既一句
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +8 我很贊同 2008-7-18 13:28
  • 冰河 威望 +8 我很贊同 2008-7-18 13:28

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-8-26 17:23 發表

我不是電腦,我唔可能將所有字眼,記得一清二楚,我都是講番大約意思!

414期「虎躍龍門」原文節錄如下:
黑龍自小,父親失蹤了.黑龍的一身好功夫,非得自祖傳,他學過中國功夫,日本柔道,棍法是自創的.曾經教導黑龍 ...
黑龍6.5關o個時係靠阿柴幫佢升

相關搜索目錄: 電腦 柔道

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。