推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 Popeye123 於 2006-11-24 07:22 AM 發表
其實藍浪條詭計都好廢, 打過電話dim知老妖會單拖露面? 加過飛妖, 藍浪die hard la ...
我真係好想問下,如果係群英其他人聽電話會點呢?
會唔會係.....藍浪:「喂,龍虎門呀?,麻煩叫老妖聽電話,話係藍浪搵佢呀!」咁呀,佢又點知一定係老妖聽電話呢?
如果係有心做,打手提仲好啦冇d大腦

引用:
原帖由 休谷客 於 2006-12-9 06:23 AM 發表

完全同意, 個人估計, 金聖老既功力應該與金羅漢, 月聖使相近!  
其實佢地幾個可以定為a級高手,假設老邪,聖上同邪神為s級,洪東都可以列為a級,至於老天尊,蚩尤佢地由於實力未見底,所以未可以定位住

擂台戰個陣真係發揮哂d奸9精神啦,人地羅剎教個邊幾有規則先得ga
2打1不特止仲打多個人(計埋小龍),話咩正派人士.......
殺夜x個陣仲更加唔使講啦,幾廿人圍抽一個,目的仲要係殺人滅口添....
呢d就係正派所為啦

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2007-1-6 03:09 PM 發表
我覺得王小龍將會係一條三皇決裂的伏線, 佢本身亦正亦邪, 仲學埋九陰真經, 當佢練成九章之時, 相信亦是變邪之時.
我諗老黃寫唔出呢d咁既情節

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-3-5 12:32 發表
唔知大家有無咩印象龍虎門、羅殺教、白蓮教班友,究景有無邊個有讀過書同埋讀過大學呢,東方無敵同火雲邪神(西城勇)未做教主前都應該返過學掛,靚仔聰明屋企又有錢,尤其係火雲邪神咁識與時並進同高科技,我諗佢地 ...
舊著入便.....最高學歷應該係文殊...話佢去外讀乜鬼野工商管理..小虎班友淨係記得係小流氓時代讀過下書..之後就係咁打打打,真係可能26個字母都未識得哂

p.s我想係呢度開個舊著回憶區....唔知大家有冇意見呢,自從住日情懷比條pk仔攪死左之後,真係好想開番個,因為《 龍虎門討論區》始終係討論新著為主

最近新龍d質數有回升喎.....繼續keep住就好啦
其實3皇應該淨係得小龍夠老仙抽,不過唔好唔記得群英最like圍抽...可能好快有人幫拖

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-3-13 12:47 發表
如果你地可以去「答問大會」,你地會問什麼?
我會問通天教個百年大典係唔係攪唔成,取消左
同埋5大世家個班人到底出黎係為乜

其實百年大典同丞相叛變應該可以一齊攪,到時4教大混戰就好睇,加埋群英,參幫同埋星宿班人

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-5-3 14:32 發表

sammy兄,淺水灣一戰係小虎醉魔第一次交手,個陣好似出到"拳魔"就好似因風雷帶班差佬黎而收戰(記錯請指正,太Q耐啦),仲未出到"鐮魔";最後一戰好似係間酒吧,個陣石鐵先俾醉魔用鐮魔整斷 ...
一有呢d情況又係小弟出手(口)既時候啦
淺水灣一戰醉魔係出到『橋魔』,即係橋手咁解~
當時戰況都係64波(醉魔秤高少少,因為仲未出『鐮魔』)
不過當時現場仲有風雷同清天係度,醉魔驚3對1會死,刻意比小虎打落水然後借水循啦
仲有段攪笑野就係之前係老吳別墅醉魔比黑龍打爆左隻眼,不過係淺水灣又劃番兩隻出黎,攪到老黃係咁say sorry~

唔係話咩心平靜如鏡呀,天資聰敏到極先練得成11關既咩?
金羅漢呢d人都算得呀?
如果金生都有11關...我諗狂憎應該冇咩機會出場啦
罩門得個半吋,如果仲係係屎忽度...唔知會唔會柯柯下屎比條屎篤中個罩門意外死呢~~

今期d文戲真係唔錯,應該讚~
不過廢話都係多少少~
我諗老仇同老石都應該有個了結,應該係老石都係唔夠老仇抽,之後老仇比藍浪收皮
白骨都應該就埋單,令公話比多次立功機會佢我諗係會有一,兩個羅剎高手比佢打死之類~
下期多數打唔成,應該講下廢話同哂下馬就算
龍虎黨話要大反擊?唔係等邪神同d高手去哂泰國工幹先黎呀?去打卒仔咩~
今期冇龍虎門d人出,睇得好爽

引用:
原帖由 小小力 於 2007-6-29 01:03 發表

火雲邪神應該唔會咁蠢只得一條友!! 但仲有咩高手呢??
有成3部直昇機咁多,應該都有唔少人黎
引用:
原帖由 休谷客 於 2007-6-29 07:32 發表

白蓮又唔會仲有其他高手出席呢???  
咁大單野...如果白蓮冇派人黎就真係好可惜啦
聖上唔似得邪神咁勇,亦比較少心同穩陣,緊係手下行先
同埋兩個人既目的都唔同
邪神想救老邪就緊係砰砰聲咁出黎啦
相反聖上就想執雞同搵著數,多數係幾班人打到殘哂先出黎
同埋一有機會就做底邪神或文殊

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-6-30 00:21 發表

玉郎之前都講左,白蓮教無條件同通天,羅剎爭雄,我諗藍浪佢地,可能係咁意同羅剎d人打下,跟住閃人,叫做向通天教交代.
老實講,4 大派入面而家環境最惡劣一定係羅剎,人少不特只,一方面要出兵救老邪,一面又要防守龍虎黨班人,點會夠人用
邪神點解咁心急要救老邪?因為係得老邪同老天尊都係度個互不侵犯約先有用
是但一個比人足住或者死亡都一定開波
白蓮表面上係冇力同人競爭但係2金一聖都已經夠哂玩
仲有攞番身份既金將軍唔知會唔會識埋九陽變埋乜鬼野九陽金甲功
而且白蓮最有可能使得到龍虎黨班絕對可以左右大局既人
仲有藍浪一定搵機會攪死埋老仇,一開波起上黎緊叫佢出去幫通天手
所以白蓮係有力攪下野ga

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-7-4 17:26 發表

舊著o既火雲邪神肯定會唔理老邪生死而專心對付龍虎門先﹐但依家o既邪神孝心澎湃﹐為左唔令老邪客死異鄉就做左親征通天哩個決定﹐都好無奈o架.
以羅剎既人力根本冇可以頂到3便,一便都好勉強啦
就算加埋e賀班人頂盡兩便
除非講到邪神好快手咁攪掂通天個便然後好快咁返日本
否則救到老邪日本大本營都會比龍虎黨宜為平地
到時真係兩父子相依為命囉

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-7-5 17:08 發表
想請問大家一個問題﹐軒轅驚天訣﹐盤古天極震同伏羲問天錄哩三個名係邊個人唸出黎o架?
應該係狂人張萬有

引用:
原帖由 kuwabolo 於 2007-7-5 06:46 發表
火雲邪神第一期

三十年前火雲邪神誕生,老邪本欲殺此孽種,但其時火雲蓋天,老邪心想此子必令羅剎興旺
三十年後通天百年大典,邪神換上了四百年前羅剎教主擊殺數百高手的極道羅剎面具,只以易筋黃級運氣已令場內酒 ...
離x哂普,藍浪黃級都頂唔順當日點偷襲老仇
藍級又話可以同文殊打成平手,使鬼玩咩
邪神一條友掃平通天教啦

引用:
原帖由 KING546 於 2007-8-25 02:32 發表

仲未睇今期火雲
之前有人講邪神執條女一劑
仲以為仲在通天教當眾執鐵心一劑咁勇
原來係講以前.........
不過現時分兩條線講,每期講小小,
節奏真係差左D,唔得一氣呵成.
依本野得十幾期,咁搞法好難有好 ...
應該完唔到,我諗多數係話邪神賣得好好,追加多十期八期咁

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-10-21 01:56 發表

冰雪ソ刀?!
呢招講起就真係慘情,呀柳森嚴比呢招打斷腳.足足諗左幾年先知點破
點知呀老仙睇左一次唔夠一陣就諗到相同方法點破
仲攪到刀仙同飛仙兩個同歸於盡添

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-10-28 02:50 發表
今期話邪神練功練到走火入魔,睇畫面邪神肯定冇事,仲可能谷上黑級高階添...信唔信

另...
《邪神》入面老祖宗已經出場,而且故事發生的時間係同《龍虎門》同步進行,換句話老祖宗已經間接࢒ ...
多數係9陽合1ga啦

就算唔殺天姬都應該捉佢番去比白仇折磨一輪先呀嘛
又話要解心結.....
早就要谷小虎上8陽啦,武功咁差做首領又邊有人服呢
佢話韋陀未睇哂隻dvd...會唔會有d好緊要既野未睇呢

引用:
原帖由 ada1128 於 2007-12-5 13:16 發表

同意
以龍記慣例黎講...出關就即係就黎要死既先兆

可能又係唔想比人認得而染髮

相關搜索目錄: 染髮

老仙兩次既下場都係比黑龍殺,果然係佢剋星

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-7-29 16:51 發表

其實又唔可以算偷襲,小苦係遠處已經吊哂鬼,而且都算係黑獅正面攻來!
新龍個小虎基本上淨係識偷襲,圍抽,恰d2打6先會自己上
同埋亂up24,呢d就係佢係新龍既新風格

黑龍已經唔係第一次用舍利子升關啦喎....又黎?
唔該班編劇黑龍死唔去就快快趣復活啦,係咁黑龍死左黑龍死左,浪費哂d頁數,
不如出本黑龍死亡專輯啦,多角度拍攝黑龍死相,訪問下龍虎門d人咁,可能有人買喎
不如下一本外傳就叫,『石黑龍死亡真相』

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。