推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

龍虎門討論區

當日邪神黑級二間玩寸通天所有人(唔計冇當日冇番工果D); 老天尊用三十八層天先有得揪! 今日白無涯三十八層天比兩件蛋散打到嘔晒血?
The Flying Finn

有無搞錯呀?連四龍都有 38 層天?哎, 真係好監硬黎, 唔 make sense, 已經兩個打一個架啦, 設定到咁高把鬼咩?家下白無涯仲俾人暗算左一刀, 無啦, 呢鋪睇怕佢都幾難可以翻到身, 就算唔死都可能會被廢武功 !
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2010-1-22 23:27 發表
有無搞錯呀?連四龍都有 38 層天?哎, 真係好監硬黎, 唔 make sense, 已經兩個打一個架啦, 設定到咁高把鬼咩?家下白無涯仲俾人暗算左一刀, 無啦, 呢鋪睇怕佢都幾難可以翻到身, 就算唔死都可能會被廢武功 !
四龍都有三十八層,咁碼頭個戰輸俾小苦係為左咩???

正呀喂!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
本帖最近評分記錄
  • SIG 金錢 -80 惡意灌水 2010-1-26 12:43
  • SIG 威望 -80 惡意灌水 2010-1-26 12:43
  • SIG 體力 -80 惡意灌水 2010-1-26 12:43
  • 冰河 金錢 -15 文不對題 2010-1-24 18:46
  • 冰河 威望 -20 文不對題 2010-1-24 18:46
  • 冰河 體力 -20 文不對題 2010-1-24 18:46

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2010-1-22 23:27 發表
應該是有人幫佢提升,甚至可能是近日的事,空我?天下無敵?聖上?老邪? 我覺得聖上和老邪機會大D,佢地最想通天教鬼打鬼,而預告四龍叛變時,有聖上係度,咁聖上機會大點了.

提升到四龍到38,雖然真係好監硬黎,但其實是必需,因為文殊都應該有38-39,假如四龍仲係35-37,咁佢遲D想叛變時,讀者就會覺得佢係咪傻GA,低文殊咁多,學人作反?
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

今期劇情簡介

1) 白無涯重傷,但未死得住,仲可以企係度
2) 陳傲雲推住坐在輪椅的龍貫天入嚟,白熊果然係龍貫天收買
3)花左好多篇幅,講龍貫天點樣收買人佢,話白熊本來是好人,不貪錢財,龍貫天轉而向佢老婆埋手,比好多錢佢,白熊老婆是個愛錢的人,當然照收,到白熊發現時,都已經財到老婆手,要佢嘔番出嚟,NO WAY (呢個我絕對相信,特別係同我一樣結左婚的朋友),白熊唔想白收人錢,唯有替龍異天幹不法勾當,最後更被迫叛變白無涯
4)廣法堂形勢惡劣,白無涯叫門人,想降就降,佢唔會怪佢地,白無涯這樣一講,門人反而慷慨激昂,誓死不降,不知旁邊的傲雲看得通透,還是小人之心暗想:[白無涯此舉是退一步激發門下死志,給敵人加大壓力,外在仁義,內裡實在奸狡得很!]
5)雙方再度混戰,殺聲震天,龍貫天係度睇戲,而傲雲明白到點解龍貫天讓到帥印,[帥印是死物,軍心才重要,鐵家阿哥們根本只為自己賣命,只要滅得廣法堂,這功勞不在誰人最賣力,在運籌帷幄的龍貫天身上!]
6) 危急關頭,王小虎趕到,用十成功力,挫退四龍,二郎神,施下馬威,小虎叫熊鐵膽帶白無涯走,預備一夫當關.
7)小虎同四龍繼續打,小虎一心咬住四龍唔放,等白無涯逃脫機會大D
8)果然如大家所料,龍貫天扮跛,與陳傲雲一起猝然出手,突襲小虎,加埋四龍,小虎同時受三大高手夾擊,完.

下期:廣法堂的真正危機-龍貫天
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

四龍最後個句:「只要打勝仗,我四龍從不計較贏得光不光彩!」

e+個四龍同armarm出場果陣, 性格變左另一個人..........
一開始同黑龍friend果陣, 邊係咁既樣 !!!

引用:
原帖由 魯魯修 於 2010-1-30 01:14 發表
四龍最後個句:「只要打勝仗,我四龍從不計較贏得光不光彩!」

e+個四龍同armarm出場果陣, 性格變左另一個人..........
一開始同黑龍friend果陣, 邊係咁既樣 !!!
擂台又點同打仗呢? 係擂台,四龍的身份是武者,就可以講公平,講武德,但上到沙場殺敵,就要兵不厭詐.擂台比武可以顧及是個人聲譽,但當身為元帥,就要以組織的利益行先,就算更卑鄙的事都要做.

绝对支持 我顶
本帖最近評分記錄
  • SIG 金錢 -80 惡意灌水 2010-2-2 07:49
  • SIG 威望 -80 惡意灌水 2010-2-2 07:49
  • SIG 體力 -80 惡意灌水 2010-2-2 07:49
  • 冰河 金錢 -20 文不對題 2010-2-1 14:26
  • 冰河 威望 -20 文不對題 2010-2-1 14:26
  • 冰河 體力 -20 文不對題 2010-2-1 14:26

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2010-1-31 07:21 發表

擂台又點同打仗呢? 係擂台,四龍的身份是武者,就可以講公平,講武德,但上到沙場殺敵,就要兵不厭詐.擂台比武可以顧及是個人聲譽,但當身為元帥,就要以組織的利益行先,就算更卑鄙的事都要做.
四龍本來光明磊落, 性格係豪爽個隻, 唔係而家咁樣 !
(腦補) : 但係斷完手又比人吸功, 自此性情大變, 仲要升晒LV ..........

另外邪神兩間都俾老天尊三十八壓過, 即係E+小虎勁過第一輯邪神傳嘅兩間小勇.....

引用:
原帖由 魯魯修 於 2010-2-1 15:12 發表

四龍本來光明磊落, 性格係豪爽個隻, 唔係而家咁樣 !
(腦補) : 但係斷完手又比人吸功, 自此性情大變, 仲要升晒LV ..........

另外邪神兩間都俾老天尊三十八壓過, 即係E+小虎勁過第一輯邪神傳 ...
個時話吸功,休息下冇事,邪神傳時咪就係復左功囉

你再年長少少,就會明白,係唔同的身份就要唔同的事,要顧大局,不是話你性格點就點,咁依家係沙場殺敵,如果四龍係呢個時間,玩婦人之仁,唔幫手殺小虎,陣間因為咁滅唔到廣法,四龍就做左罪人,佢點對得住,個班為通天教犧牲的兄弟,雖然行為上可能受人稱讚,但冇資格做領袖,如果你係老天尊,你都會一巴車埋佢度.

咁老天尊有舍利子+功力精純D,招數運用好D,佢的38層天應該強過四龍嘅38好多.

原來陳傲雲係咁勁 !!!  

小虎用盡全力山寨版第九陽踢左佢十幾腳, 居然踢佢唔死..........

引用:
原帖由 魯魯修 於 2010-2-5 00:01 發表
原來陳傲雲係咁勁 !!!  

小虎用盡全力山寨版第九陽踢左佢十幾腳, 居然踢佢唔死..........
佢可能用左老邪比佢D黑級嚟護身

THZ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
本帖最近評分記錄
  • SIG 金錢 -80 惡意灌水 2010-2-9 17:16
  • SIG 威望 -80 惡意灌水 2010-2-9 17:16
  • SIG 體力 -80 惡意灌水 2010-2-9 17:16
  • 冰河 金錢 -20 文不對題 2010-2-9 15:07
  • 冰河 威望 -20 文不對題 2010-2-9 15:07
  • 冰河 體力 -20 文不對題 2010-2-9 15:07

今期小虎好慘呀, 俾陳傲雲搞到雞毛鴨血, 無晒戰鬥力, 下期可能豬油真係會駕到, 拯救廣法堂.

另外果邊風雷變到好恐怖, 去到 7 重天的話, 仲駛打o既?
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

頭先行過報攤, 見到新春孖寶號原來已經出左, 今年又會快成咁o既?

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2010-2-9 15:31 發表
頭先行過報攤, 見到新春孖寶號原來已經出左, 今年又會快成咁o既?
佢地(玉郎D書)本本都儲左幾期稿,咁可以早D出,可以早到搵錢,咁其他人可以早D收爐放假.

今期真係睇到O咀,黑龍推着架消防車撞入廣法堂,架車仲要係橫推,嘩,呢D已經唔係武功,已經係超能力,比10關貨仔有此威力.... 相信係新龍同瘋雷X-MEN銜接嘅第一步,離飛天遁地不遠了!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2010-2-10 18:14 發表
今期真係睇到O咀,黑龍推着架消防車撞入廣法堂,架車仲要係橫推,嘩,呢D已經唔係武功,已經係超能力,比10關貨仔有此威力.... 相信係新龍同瘋雷X-MEN銜接嘅第一步,離飛天遁地不遠了!
其實有時我地都好怪,就算係舊時無瘋雷傳,如果係金仔用10關推架消防車,就唔會覺得有問題

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2010-2-11 20:22 發表

其實有時我地都好怪,就算係舊時無瘋雷傳,如果係金仔用10關推架消防車,就唔會覺得有問題
足球兄,無疑瘋雷傳嘅神話式武打係令小弟對新龍嘅武功能力設定係留意咗,但係黑龍10關可以橫鏟架消防車撞牆,會唔會真係跨咗D,例如早幾期小龍同都靈隻揪嗰2期,雖然都係打到飛天遁地山崩地裂,但係小龍已經到咗九陰九章加埋金童寶典打底,所以我覺得可以接受,但黑龍好似出道以來都試過甘勁,仲要係俾人捉得最多打得最傷,所以我認為黑龍要有此威力必須要有11關先講得通!
不過教話說回來,黑龍其實都幾勁,事關新龍使上最勁嘅火雲邪神同金如來都係俾佢KO嘅,其中金如來仲要身首異處!

龍虎門o既世界裡面, 只要個頭仲係同身體連接著都唔可以算係死左, 好似勇哥哥就係最佳例子...

話時話, 風雷見到老邪神 and 東方無敵時, 點解唔順便同佢地單聲, 勇哥哥其實仲未死, 遲早都會出黎搵返佢地...

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2010-2-12 14:14 發表 足球兄,無疑瘋雷傳嘅神話式武打係令小弟對新龍嘅武功能力設定係留意咗,但係黑龍10關可以橫鏟架消防車撞牆,會唔會真係跨咗D,例如早幾期小龍同都靈隻揪嗰2期,雖然都係打到飛天遁地山崩 ...
我唸黑龍咁有氣勢既出場, 應該係老黃回應不久前一堆要求黑龍升"呢"既要求. 即使黑龍唔會短期內升上11關, 但可能會有超乎10關功力既超強表現, 因為要滿足黑龍迷要求嘛...^^

不過今期真係打得幾正...
小虎似返主角....
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2010-2-13 21:00 發表
不過今期真係打得幾正...
小虎似返主角....
但係都冇人比佢做低嘅!
The Flying Finn

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。