推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-10-15 16:58 發表
老天尊說龍虎門早晚亦會找上通天教來
看來是關於老虎,樂觀D就被生擒,但分分鐘已經被文殊殺左,所以龍虎門要找上門來報仇
為了劇情編排, 老虎被生擒亦合情合理,
亦成為雙方火拚的藥引!

今期打伏虎,希望文殊無甩拖!
反正媚娘都死咗,伏虎都應該下去會佳人!

今期終於有番三傻!
The Flying Finn

今期終於有番三傻!

今期文殊 & 伏虎打得都幾好睇,唔理之前伏虎有冇練上九陽境界,
死亡威脅逼發出接近九陽境界功力都講得通ge...
受制下都仲可以打出一嘢九陽小霹靂喺文殊身上,都算係咁咯.
音樂無界限

引用:
原帖由 Mika 於 2009-10-23 04:48 發表
今期終於有番三傻!
但今期一d都唔好笑

反而瘋雷傳個便就好笑得多.,大天二,大飛,太子,如果過底白蓮教,咪唔使死囉
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

小龍連對方已經投降,都要打殘對手..........邪派所為!  永遠淨係識洽廢柴, 自已見到邪神果時咪又係比人打到變廢柴!

D編劇越來越懶,今期臨尾小貓學足當年中華英雄入面阿羅漢哥咁,問人眨眼要幾耐.......
大佬,好多我呢類老餅實記得架,咁都夠膽抄,唔該用腦諗下新野啦!
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-10-31 02:29 發表
D編劇越來越懶,今期臨尾小貓學足當年中華英雄入面阿羅漢哥咁,問人眨眼要幾耐.......
大佬,好多我呢類老餅實記得架,咁都夠膽抄,唔該用腦諗下新野啦!
今期小文"王風濕"串爆鬼畜興!  

回復 1# 的帖子

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 -20 惡意灌水 2009-11-3 21:27
  • 冰河 威望 -20 惡意灌水 2009-11-3 21:27
  • 冰河 體力 -20 惡意灌水 2009-11-3 21:27

王小虎 ilike

重有王小龍我都鐘意
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 -20 惡意灌水 2009-11-8 15:30
  • 冰河 威望 -20 惡意灌水 2009-11-8 15:30
  • 冰河 體力 -20 惡意灌水 2009-11-8 15:30

這期又沒有龍虎三傻,這本書還想賣嗎?

正呀~~~推推推~~

-------書簽---------
SEO
本帖最近評分記錄
  • SIG 金錢 -80 賣廣告!! 2009-11-19 19:26
  • SIG 威望 -80 賣廣告!! 2009-11-19 19:26
  • SIG 體力 -80 賣廣告!! 2009-11-19 19:26
  • 冰河 金錢 -40 惡意灌水 2009-11-19 16:27
  • 冰河 威望 -40 惡意灌水 2009-11-19 16:27
  • 冰河 體力 -40 惡意灌水 2009-11-19 16:27
web design www.semhk.com

今期王小龍真係勁到無論,可以話係計一掌斷橋之後最精彩一戰,呢個先係真正王小龍,瘋雷果邊都痴既,今期玩以氣成棍喎,呢招當年舊龍末期黑龍已經玩過啦,仲俾人小到七彩,家下又嚟!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2009-11-20 19:23 發表 今期王小龍真係勁到無論,可以話係計一掌斷橋之後最精彩一戰,呢個先係真正王小龍,瘋雷果邊都痴既,今期玩以氣成棍喎,呢招當年舊龍末期黑龍已經玩過啦,仲俾人小到七彩,家下又嚟!
岩岩想po今期小龍真係寫得好好, 點知已俾sammy兄搶左頭香...
最精彩莫如寫 "潛龍勿用" 果下 "聚龍", 睇得出有落心思, 唔係求鬼祈講吓招式名就算!!

風雷果邊??? 唔駛錢就睇吓囉, 基本上無咩值得留戀, 得啖笑...

小人物往上爬...

新龍除左武打戲外, 其實寫D小人物往上爬既情節, 有在大D既公司打過工既都會有D感觸, 前果排寫陳傲雲翻江蛟在通天教如何求生存, 今期又講吓老桌, 個人覺得幾有feel...

不過講老陳果陣, 有吓難以自圓其說, 一時透過老陳口中話在大企業生存, 人事重要過本事, 但轉頭龍貫天俾二郎神試料, 如果老龍唔係有番咁上吓本事, 已經俾二郎神一野玩殘, 仲邊有機會講佢既 "要滅元始, 先滅廣法" proposal???

小龍今期表現大勇,交足功課,高手風範盡現。只可惜係呢個 pk 都靈上人 d 武功實在過分屈機,打極都仲可以起返身,或者因為佢係新登場卦,唔好意思話佢一下子就被小龍 pk 左。

希望下期小龍只係受微創,大反擊打番都靈轉頭,一係就逃走,千祈唔好被條 pk 屈到重傷。

相關搜索目錄: 功課
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2009-11-21 01:04 發表 小龍今期表現大勇,交足功課,高手風範盡現。只可惜係呢個 pk 都靈上人 d 武功實在過分屈機,打極都仲可以起返身,或者因為佢係新登場卦,唔好意思話佢一下子就被小龍 pk 左。希望下期小龍只係受微創,大反擊打番 ...
我覺得都靈咩化甲功, 頂多咪同金鐘罩十一關同級(註1), 如果九陰真經真的有能力威脅九陽神功(東方無敵追殺九陰傳人厲貞一家), 那練到頂關的小龍唔會輸, 但可以平手, 因為小龍應該未練到九陰歸元(註2).

註:
1. 十一關已經好勁, 但請唔好用風雷傳那種來比較.
2. 風雷傳將所有人D內功監生推到最頂, 係 "強暴" 原著新龍所為, 誠不足取

相關搜索目錄: 功課

引用:
原帖由 a1771550 於 2009-11-22 13:01 發表

我覺得都靈咩化甲功, 頂多咪同金鐘罩十一關同級(註1), 如果九陰真經真的有能力威脅九陽神功(東方無敵追殺九陰傳人厲貞一家), 那練到頂關的小龍唔會輸, 但可以平手, 因為小龍應該未練到九陰歸元(註2).

註:
1. ...
今期講到小龍同都靈雖然同受重傷, 但都靈要靠兩個變左喪屍嘅徒弟纏住小龍至可以甩身, 反襯出小龍始終技高一線. 而戰果也算合理.

都靈果 d 爛鬼化鴨神功都可以同小龍o既第九章拼個平手,講真就有 d "汶水",唯有解釋係都靈年紀大過小龍好多,功力深厚,可以彌補返功力差距。

勇哥哥復出,好似變左另一個人咁,無以前咁好勇鬥狠,如果唔係風雷 "撩" 佢,佢可能真係做咁走左去。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2009-11-28 11:35 發表
都靈果 d 爛鬼化鴨神功都可以同小龍o既第九章拼個平手,講真就有 d "汶水",唯有解釋係都靈年紀大過小龍好多,功力深厚,可以彌補返功力差距。

勇哥哥復出,好似變左另一個人咁,無以前咁好勇鬥狠,如果唔係風雷  ...
練兄, 話晒都靈嘅古屍不壞訣有成六十年(一甲子)修為, 而小龍雖有洪東傳功,但始終未上到九陰歸元, 再加上俾都靈特襲傷左肋骨在先, 以至兩敗俱傷也算合理吧.............

引用:
原帖由 gunman_keung 於 2009-11-28 16:34 發表 練兄, 話晒都靈嘅古屍不壞訣有成六十年(一甲子)修為, 而小龍雖有洪東傳功,但始終未上到九陰歸元, 再加上俾都靈特襲傷左肋骨在先, 以至兩敗俱傷也算合理吧.............
其實睇真D, 小龍受傷唔係因為都靈勁, 而係小龍"自以為是", 以為連續重擊可以KO對手, 而忽略對手反撲的可能性, 這種情形事實上已出現了兩次(第一次是都靈中左潛龍勿用, 俾成堆木刺插成人型標靶), 編劇早已埋下小龍功力高但輸自大的伏線; 若唔係小龍輸自大, 應早在不傷己身下KO都靈.

我都覺得其實以小龍現時o既第 9 章功力, 係可以穩嬴都靈上人.

論功力, 可能大家差無幾, 但論招式, 小龍肯定 sure win, 降龍掌 + 打狗棒, 變化莫測. 反觀都靈係完全無招式可言, 其實只要小龍唔好輕敵, 集中火力不斷係咁打都靈個頭, 都靈好快就會爆頭而死 (好似今期都靈個頭其實都已經爆開左) !

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。