推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龍虎門討論區

今期花左 10 幾頁去講黑龍同元始門係點樣結怨, 坦白講有 d 悶...

活閻王咁就死左, 都幾突然...係咪老祖宗殺o既呢 ?
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

期待東方無敵再次笑傲江湖!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2010-4-17 10:01 發表
今期花左 10 幾頁去講黑龍同元始門係點樣結怨, 坦白講有 d 悶...

活閻王咁就死左, 都幾突然...係咪老祖宗殺o既呢 ?
黑龍打到人終生殘廢, 比死更難受; 仲覺得自己做左好人......

引用:
原帖由 魯魯修 於 2010-4-19 00:21 發表 黑龍打到人終生殘廢, 比死更難受; 仲覺得自己做左好人......
修兄, 好似唔可以咁講卦??? 黑龍打殘的是喪心病狂的海盜, 後者死得愈慘, 仲愈有警戒他人的效果吧, 而且對付人渣, 理得佢咩生不如死??? 人渣害人時有替他人設想過嗎???

這兩期劇情節奏很慢, 但想不到老袓宗很後期才煉成萬毒心經.

Thanks for sharing! You r Great!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 -20 惡意灌水 2010-4-23 14:30
  • 冰河 威望 -20 惡意灌水 2010-4-23 14:30
  • 冰河 體力 -20 惡意灌水 2010-4-23 14:30

外傳果邊節奏比較明快, 但就唔多 make sense.

金聖老話晒都曾經可以同老邪神打個半斤八兩, 估唔到兩下手勢就俾準神武天皇收拾左, 莫非真係拳怕少壯?

另外尼古拉伯爵到底係乜傢伙?除左識得逍遙三絕之外, 仲識得玄劫o既天地大法, 而且真正身份係一隻人狼 / 吸血殭屍?黐線架...

最後, 小鷹 upgrade 功力呢段都算合理, 因為小鷹如果再唔 upgrade 的話, 恐怕以後都無咩戲份做.

★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

今期真係好撚揾Q笨七!

這本書又唔係潮華版,使唔使連着衫都要用兩版紙?

我好怕新勇哥傳入面勇哥要打外星人同Ironman!
The Flying Finn

玉兒有難了...

成敗論英雄, 強X興繼續負責外傳編劇, 證明佢果一套"老強原著"手法也有市場, 新一輯又寫邪神, 可唔可以超越福龍所創既經典, 以瘋雷傳咁既表現, 我唸都幾難, 但有一件事卻會好有可能發生, 就係以X姦興既市場至上, 原著算得mug既"創作理念", 應該唔止會重現邪神在廿幾年前, 係小龍面前老強玉兒既震撼場面, 而且仲會加重鹽花, 加強小龍(及其餘雙皇)對邪神既仇恨, 正邪雙方的對立張力拉到最高點, 以求升書...

另外, 為左出位, 強X興可能會令邪神學埋洗水經, 重現瘋雷果套"科幻奇情"既劇情...

依家連殺時間都唔會睇瘋雷, 邪神傳表現係點, 靠各位Ching的"賽後報告"了...

小龍之前同都靈上人打都只係平手, 龍貫天點睇都應該勁過都靈, 所以如果單打獨鬥的話, 龍貫天應該係會打嬴小龍o既...

風雷快將回歸新龍, 真係非常期待, 而家通天教實在太勁, 多個人幫手絕對係好事.

近排真係好睇左, 劇情同節奏方面都係.

舊著時二郎神就係死於金庫之戰, 唔知今次係咪會歷史重演?

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2010-6-28 08:57 發表
近排真係好睇左, 劇情同節奏方面都係.

舊著時二郎神就係死於金庫之戰, 唔知今次係咪會歷史重演?
喺書屋睇得太快,冇留意二郎神是否也在金庫內。

但我想應該唔會啦,因為仲有場兵變未出。

不過我而加幾個月喺書屋一連睇十幾期,所以覺得節奏幾明快。
同時覺得從打泰國開始已經開始有返啲舊龍的感覺,希望Keep到啦!
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

回復 8888# 的帖子

我想風雷正式回歸龍虎門, 同 3 皇一齊作戰, 唔該唔好再寫埋 d 乜野風雷傳 3 喇, 拜託 !

深表同情
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 -20 文不對題 2010-7-5 00:06
  • 冰河 威望 -20 文不對題 2010-7-5 00:06
  • 冰河 體力 -20 文不對題 2010-7-5 00:06

香港人画的漫画感觉就是古惑仔的样子.

香港人画的漫画感觉就是古惑仔的样子.

唔得說,真是正啊!頂了頂了!!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 -20 文不對題 2010-7-12 15:19
  • 冰河 威望 -20 文不對題 2010-7-12 15:19
  • 冰河 體力 -20 文不對題 2010-7-12 15:19

回復 1# 的帖子

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 -20 文不對題 2010-7-13 14:32
  • 冰河 威望 -20 文不對題 2010-7-13 14:32
  • 冰河 體力 -20 文不對題 2010-7-13 14:32

成個通天教係得老天尊叫做較為似樣, 其餘果 d 大部份都係窩囊廢到爆...你地睇下...石黑龍一條友都可以抽 6 個, 如果佢好似金羅漢有 11 關的話, 通天教有一半人都會俾佢打死...

旁白成鬼日「老天尊神級」!
但我覺得老天尊驚天訣39層同道經驚天訣39層係一樣,跟本無強到;同一間小勇比差好鬼遠.......

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2010-7-13 03:51 發表
成個通天教係得老天尊叫做較為似樣, 其餘果 d 大部份都係窩囊廢到爆...你地睇下...石黑龍一條友都可以抽 6 個, 如果佢好似金羅漢有 11 關的話, 通天教有一半人都會俾佢打死...
舊住入面金庫之戰都唔知幾精彩,新著.....唉
唔計主力戰,淨係傲雲vs火狐,翼龍vs刀煞都好過而家多多聲
蚩尤一出場就收刀煞皮,跟手踩爆大休個頭,撞爆道閘衝入去都唔知幾有氣勢
而家仲要淪落到同小虎2抽1,堂堂一門之主.....

引用:
原帖由 ruger 於 2010-7-18 08:24 發表

舊住入面金庫之戰都唔知幾精彩,新著.....唉
唔計主力戰,淨係傲雲vs火狐,翼龍vs刀煞都好過而家多多聲
蚩尤一出場就收刀煞皮,跟手踩爆大休個頭,撞爆道閘衝入去都唔知幾有氣勢
而家仲要淪落到同小虎2抽1,堂堂 ...
仲有一樣頂唔順就係龍貫天 d 道經成日都可以將人地 d 攻擊力轉嫁落地面, 鑊鑊都係卸得十之八九...呢條陷家產永遠就好似打唔死咁, 次次都係咁卸來卸去...

龍虎門太好睇啦~!搵唔到第二本港漫係更好!

《王風雷傳貳》: 一旦選定了罩門,終生不能再改變!

《新著龍虎門》: 金鐘罩可隨昇關時換罩門!

萬毒心經

舊龍李高時期, 質素勁跌watt, 但有對陳傲雲的萬毒心經, 作出一個很好的優劣界定: 優點自然係化肌蝕骨. 超越武功層次的威力, 但缺點就係不能作持久戰, 因為毒力係存在體內, 會買少見少, 需要補充的.

希望新龍會留意到呢點, 因為呢幾期睇老陳的表現, 好似D毒力用之不歇咁, 果期所謂"天下無不破的武功", 一D都睇唔到萬毒既缺點...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。