推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 hyoga 於 2006-8-14 04:18 PM 發表
希望閣位大哥繼續支持在這裡討論龍虎門!
讚或彈也可;但千萬不要在這裡推書或賣廣告
簽到:

[fly]休谷客[/fly]

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-8-18 10:50 AM 發表
大家好。過到黎新討論區,有 d 唔係好慣,特別係好多野都要重新再 set 過。

可惜之前條討論 thread 果萬幾個 post 唔能夠全數轉移過黎,否則真係想延續落去,成為全個 forum 最長o既 討論 topic !    ...
金鵬成個人都變哂,心狠手辣,不擇手段,何解!? 

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-8-31 05:53 PM 發表
王伏虎若果唔係俾無敵廢左第 9 陽功力,佢同小龍一齊聯手打火雲邪神的話,理論上係可以打成平手。

王伏虎當日都可以傷到老邪神,証明佢功力應該唔止 10 關啦。

其實無敵都算係好關照佢, ...
王伏虎既功力應該超越10關,但始終不明當日為何不敢與金羅漢對戰??? 

引用:
原帖由 kuwabolo 於 2006-9-1 09:19 AM 發表

正路就應該唔係邪神黎,佢而家部署緊反攻白蓮同救佢老豆
羅殺教全日本d夜總會無一千都有幾百,得鬼閒比人掃左一間就要親自出馬咩
成個日本咁大,火雲邪神點會周圍走,所以極可能係幻象... 

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-9-14 06:35 PM 發表
哈,我覺得今期開頭老天尊同白骨丞相果場文戲好好睇呀 !  

我直頭睇完又睇,repeat 左幾次,慢慢咀嚼箇中戲味。兩個都係老奸巨滑,論智慧應該就差唔多,但白骨始終都係一個打工仔,洩底就緊架啦。呢 ...

舊著年代白骨都有搞叛變,結果都係衰收尾,橫死收場 ! 似乎新著都係註定難逃厄運 !  

王小龍雖然中招,但應該無咁易會收皮 ! 我希望佢嬴 ! 打死晒瘋妖果三條廢柴,因為真係好唔鐘意佢地 !
白骨丞相真係慘,係咁比人玩! 

瘋妖三條友又真係幾討厭,王小龍可能會慘勝,最後被真弓救走! 

引用:
原帖由 kincs 於 2006-9-16 11:38 PM 發表

除左王伏虎之外, 其他全部都係一掌化灰
唔係喎,韋陀係九霄真經第九章喎,無咁易化灰掛??  

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-9-20 10:52 AM 發表

你唔講我都幾乎唔記得有呢個人...雪左成年有多lu...可能升級得太勁,編劇唔知點處理韋陀。小弟早就提議,可設定韋陀ge九章功力因非循正途而至(佢係俾銀鷹捏住條頸而衝破生死玄關而晋升至九章的),所以每次 ...
理論上,第九章功力應該係龍虎群英中最高既,但好似都未有機會發揮?? 

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-9-20 01:11 PM 發表

因為韋陀唔係主角嘛...比佢天下無敵都無用啦...
可能老黃唔覺意Set高左韋陀同風雷既功力,又番唔到轉頭,咪惟有雪藏囉! 

煩請大家冷靜一點,對罵只會落入別人的圈套!

如有任何不滿,可PM大版主!

這裡是龍虎門討論區,謝謝各位!  

引用:
原帖由 一樓一 於 2006-9-20 04:33 PM 發表

冇雪到風雷喎??!!
Sorry,我寫錯了! 

但風雷的所謂冰火七重天,同雪藏無乜分別! 

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2006-9-21 02:01 AM 發表

風雷既七重天,感覺同五重天差無幾~~~
照計王海蛟既七重天威力,無理由連金鐘罩十關都頂唔順!  

引用:
原帖由 hp1234 於 2006-9-21 09:00 AM 發表

韋陀真係唔見左好耐啦
九霄真經第九章既威力,始終無法一窺全豹!  

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-21 01:59 PM 發表
今期小龍大發神威,打到瘋妖重傷跌落海!

但有點不滿就是寫到小龍勁得很誇張!竟然可以一招「飛龍在天」打斷條天橋!

另外今期的噩夢]果然貼題,真係寫金羅漢發惡夢!

P.S.下期伊賀飛仙登 ...
小龍型到爆炸,以一敵三,大獲全勝,勁呀! 

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-9-21 06:18 PM 發表

頂...

var n = oo;
for(int j=0; j < n; j++)
{
   好想睇今期小龍發威ge畫面呀...冇Q哂心機返工呀...仲要等多兩日...;
}
打到瘋妖夾著尾巴走,大快人心! 

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-9-21 06:00 PM 發表

勁勁勁 ! 今期小龍型到爆,結尾一句 "討厭我最好,只怕你喜歡我 !" 。寸到爆但的確佢又真係寸得起 !

講返武打場面,各位有無發覺?九陰真經 7 章o既破壞力已經有東方無敵 / 火雲邪神 ...
小龍根本無機會同金羅漢交手!  

呢條金羅漢壞事做盡,都應該有報應了!  

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-9-21 07:08 PM 發表

寫到小龍咁勁,係唔係同部電龍續集鋪路呀? 如果唔係,依照老黃ge仇兄情結心態,好難理解會比小龍係新龍唄重飛...可能因為電龍只係得子丹打得好睇,可以稍為唄飛一下。

係電龍之前,小龍其實同舊龍冇咩分別 ...
純粹計功夫,我相信小龍會係龍虎門之首! 

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-9-21 11:32 PM 發表

小弟雖然係小龍迷,但以事論事,龍虎門應該是達到九霄九章ge韋陀功力最高。教主級內功喎,就算小龍7陰加打狗降龍,應該都唔係韋陀個皮,而且韋陀本身外功招式都唔弱,鷹爪加詠春加截脈寸勁,配合頂級內功,小 ...
我意思係純計武功,不計內功....

相關搜索目錄: 詠春

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-9-22 01:43 PM 發表

瘋妖同錢金寶講過返老家就食屎架...
返去見火雲邪神分分鐘比人小爆!  

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-9-22 05:52 PM 發表

東方無敵用 9 陽功力將天長老化灰,勉強都仲可以接受,因為佢係東方無敵嘛。

但韋驚世易筋經白級都可以一掌就將東衛化灰,真係有 d 那個。
天長老與金童實力接近,大約係九關左右,東方無敵將佢化灰,勉強可以接受....

但韋驚世就真係太過跨張....

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-9-23 08:49 PM 發表

哦? 有講過啊? 那我為我的發言say sorry囉,誤導了各位,不好意思啦...

不過好在新龍也有講過(係近期既事,但唔記得邊個角色講了),同一等級內功也會有功力高下之分(or something like that), ...
降龍十八掌係丐幫絕學, 加上有洪東指點,發揮起來就如虎添翼了....

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-9-23 10:12 PM 發表

但老黃係最後都有講正派角色唔會個個長命百歳,要死既都會死,只不過老黃話會經過慎重考量,唔會亂咁比正派角色死咁話...

其實小弟有唸過,亞柴應該係可以拉柴既正派角色,因為龍虎門中已有 ...
我相信如果金羅漢一死,亞柴既發揮空間亦到盡頭...

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-9-28 03:00 PM 發表
老黃話就快出通天教百年大典,講到好似好精彩咁。希望佢唔好成日都係得把口講啦。
應該會幾精彩既,白蓮教,羅剎教,元始門,通天教,拜火教,星宿老仙,金如來,加埋龍虎門...

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-28 03:08 PM 發表

以現在的進度,最快可能都要出年至睇到!
呢次大戰,可能又拖書半年....

引用:
原帖由 kincs 於 2006-9-28 09:07 PM 發表

白鷲應該勁瘋妖少少
最勁係佢避到小虎都避唔到ge七轉如意
白鷲既"無形刀氣"竟可悄無聲色地發出,把同級對手瘋妖猝然殺死.....

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-9-28 11:53 PM 發表

其實"無形刀氣"只是「掩眼法」,使用者手上不過有一條肉眼難看的”烏金鋼絲”,根本就不是什麼絕世武功!
真的嗎,為什麼我看不到??  

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。