推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龍虎門討論區

報到!

今期:
1.蔘幫與龍虎門決裂, 因為蔘幫和羅剎教已達成合作關係
2.通天教, 四龍與二郎神的部下打擂台,
白骨丞相趁機挑撥二人關係
3.黑龍上擂台決戰四龍, 石武夫很快便認出了黑龍

下期標題---雙龍生死鬥

估唔到上期先講完 今期風雷同胡琴就期左.....
石武夫無失憶 而且鐵心都知道石武夫有個仔
四龍功力至少有24層天

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2006-8-17 09:14 AM 發表

二郎神個部下邊夠四郎打呀..自殺咩.. 夠佢打仲得了既
另外金鵬竟然幫埋羅剎教..睇黎白蓮好快88
下期個名...唉,成九打2拳又收功

我寫得唔好
係四龍部下vs二郎神部下

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-8-18 02:50 AM 發表
大家好。過到黎新討論區,有 d 唔係好慣,特別係好多野都要重新再 set 過。

可惜之前條討論 thread 果萬幾個 post 唔能夠全數轉移過黎,否則真係想延續落去,成為全個 forum 最長o既 討論 topic !    ...
佢兩個要練日月神鑑, 先要搵返日月神鑑本秘笈.

估唔到今期竟然差唔多打足成期......

1.黑龍決戰四龍, 8關壓下20層天
四龍說黑龍擁有和蚩尤相同的眼神和不死戰意

2.黑龍以刻骨爪制住23層天的四龍, 四龍被迫用上25層天

3.白骨見鐵心認識黑龍, 欲殺黑龍滅口, 石武夫終忍不住 出言制止

下期標題---狂龍

從鐵心和四龍口中得知, 8關=24屠天 9關>26層天
石武夫功力連8關都無......
鐵心唔想石武夫同黑龍相認, 石武夫同鐵心之間似乎唔係夫妻關係

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2006-8-24 08:37 AM 發表
狂龍...唔係掛..
令我唸起舊著個新王小虎
係新王小龍~

引用:
原帖由 kuwabolo 於 2006-8-24 08:56 AM 發表

如果照咁樣的比例一關大約等如兩層多d,咁十二關應該勁過頂層的36層天?
驚天訣頂層係39層天

引用:
原帖由 lcy2k 於 2006-8-24 11:40 AM 發表

照咁計落去,軒轅驚天訣頂峰39層天咪幾乎=金鐘罩15或16關?

咁搞法易筋經黑級都要行埋一便咯
咁又無~
=13關o即

引用:
原帖由 my709394 於 2006-8-24 03:10 PM 發表

那有夫妻會企開咁遠的?上幾期專欄都講鐵心唔係另一個媚娘吧...
我估分分鐘講石武夫同鐵心係義兄妹,鐵心用夫妻名義去俾石武夫一個安全地方養傷兼避仇家心類的老土情節呢...
我就估係鐵心有d奪權ge計劃, 所以搵埋石武夫黎做戲比天尊同佢D細佬睇.
石武夫之所以幫手係因為
1.鐵心救過佢, 佢要報恩.
2.又或者係石武夫知道左通天教一d唔可以比外人知ge事, 為左保命, 唯有同鐵心合作.

1.小龍見到ge邪神係真ge!!!!!!!!!!!!不過係o係電視度見到...
2.小龍情緒失控, 想直接去羅剎教搵邪神
3.瘋妖三徒在路上用貨車截住小龍, 小龍殺左其中兩個
之後瘋妖同佢師兄黎到
4.鐵心搵老天尊為黑龍求情
5.白骨諗住以退為進, 交出相印扮引疚辭職
點知天尊真係收番梳印.......

下期標題---降龍神掌伏三瘋

今期

1.老天尊將相印又比又收, 玩到白骨跪地求饒.
2.邪神知道老邪神在通天教, 準備會見蚩尤.
3.邪神將霹靂金剛交左比華九公...
4.小龍以一敵三仍不落下風, 但瘋妖用戰術令佢食左一招六轉幻腿

下期標題---惡魔的噩夢
似乎邪神會將虐待霹靂金剛ge片段send去比金羅漢睇

今期終於有龍虎武論尊 介紹九陽真經
我一直以為第5絕係火雲掌 原來烈陽刀先係...
仲有刪除左雙陽霹靂........

引用:
原帖由 獵食者 於 2006-9-14 08:19 AM 發表
舊著九陽神功o既外家功夫

火雲掌真係排第五架...

雙陽劍咁有特色都刪....唉......o個陣九劍齊發都冇雙陽一擊咁勁....

而家...九陽神劍仲邊有睇頭....

唉.........
唔係刪左雙陽劍  係刪左雙陽霹靂

引用:
原帖由 獵食者 於 2006-9-14 09:20 AM 發表

咪即係雙陽劍....噓..咪玩啦
.............

我無玩...
左上角

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-9-16 03:09 PM 發表

現在龍虎門有王伏虎三父子、王飛鷹、石鐵、青天、韋陀,甲賀忍者!如果唔帶手下,單挑龍虎門,似乎有點困難!
除左王伏虎之外, 其他全部都係一掌化灰

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-19 10:57 AM 發表
條粉狗齔虪U IP: 210.192.29.130 - 臺灣省。
有本事就用自己個真account呀笨!淨係識閃閃縮縮開禶saccount搞事!
咁撚得閑就用薄u挺扁」、幫你偶像諗計好過啦!
台灣就係因為多得有你 ...
我....我....我....都收到

我有幾可會出現o係度? 咁都send埋比我?

今期

1.老黃盡展拖字訣的精髓, 小龍大發神威之下, 瘋妖 巫義仍順利逃走.....:bird:
2.那錢金寶呢? 不知道, 憑空消失了. 小龍也忘記了他的存在, 打完瘋妖同巫義就番屋企.....
3.金羅漢發惡夢嚇醒, 羅剎教lee個時候派人送野比金羅漢.

下期標題---刀仙的無影刀

無言.......

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-21 10:01 AM 發表

今期有講到呀!在第10頁!
唔該晒~我睇漏左d旁白

玉郎你係得ge
lee本係漫畫, 一個奸角ge情況竟然可以只係用文字黎交代.

好野~

玉郎原來仲記得有百年大典
睇黎羅剎 通天 白蓮 原始會o係大典度打餐勁
邪神好蝕底
羅剎+原始 vs 通天+白蓮邊有得贏 而且隨時加埋龍虎門上去...
羅剎一個個打仲好...

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2006-9-28 12:37 PM 發表
睇今期隻白就武功都係麻麻喎...

同瘋妖打都係平手
白鷲應該勁瘋妖少少
最勁係佢避到小虎都避唔到ge七轉如意

想問下  新著有無講到真弓係唔係刀仙個女?

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-10-5 09:12 AM 發表

論功力,蚩尤仲勁過金羅漢,應該大約等於王海蛟級數,同星宿老仙打係絕對唔成問題。

但果條老仙陰濕又衰格,肯定會出好多毒辣招數,真係替蚩尤擔心呀。
但係睇今期虎躍龍門, 講到星宿老仙似乎仲勁過蚩尤!
而邪神又好似想將星宿派交比蚩尤用.
蚩尤如果壓唔住星宿老仙又點洗得郁佢地?
究竟會變成點!!!!!!!!!

今期

1.蚩尤損失半成功力就谷爆左百足王第一段ge吸功大法!
2.青元老原來練到易筋經白級, 示弱只係唔想得罪星宿老仙.
3.邪神除低面具show個靚仔樣出黎已經搞掂蠍王.
4.邪神ko左黎爭風吃醋ge蛇王.
5.蚩尤直接去搵星宿老仙.

下期標題---最強聯盟剿通天

唉~~~~~點解要打通天先呢?
係我就滅左白蓮先la

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-10-12 07:48 AM 發表

的確有 d 估青元老唔到,原來佢都係超級高手黎,同韋驚世 same level,而且仲勁過舊著年代添。

羅剎教,元始門,再加上星宿派齊齊去打通天教,感覺上勝算都唔高。因為通天教實在太多勁人,老天尊父子,加埋 6 部各階層高手,能夠順利救得出老邪神都已經係好難得,想全身而退就比較難矣。

但若果白骨丞相提早搞叛變,內憂 + 外患同時發生的話,哈,咁就精彩囉。
好難講邊邊佔優, 始終新著未講晒通天有d咩人.
六部之首除左四龍同石武夫其他都唔知咩功力.
羅剎o個邊就有羅剎教+元始門+星宿派+伊賀派+烈火+金如來
陣容好鼎盛下, 只係唔知邪神會唔會分兵o即.

如果我係邪神, 就唔會打通天先.
先散怖黑龍o係通天手上lee個消息.
引龍虎群英去泰國, 再搵蚩尤去接濟佢地. 合兩者之力牽制通天教.
然後率領三大派+伊賀派聯合蔘幫全力進攻白蓮.

1.邪神+飛仙 vs 聖上
(飛仙有兩個打法 1.藏在一角, 等聖上出完大霹靂之後偷襲
2.用無影刀割爛聖上d衫袋, 等佢跌晒d x陽丹出黎, 無得食~)

2.烈火祖師+金如來 vs 金聖老
3.星宿老仙 vs 金羅漢(金羅漢怕毒 星宿老仙可以剋制佢)
4.青元老+星宿5王用毒+散功大法牽制四魔
5.劍妖 vs 電王
6.金鵬 vs 金將軍
7.酒精+卜精+書精 vs 鐵聖老
8.金如來徒弟+烈火祖師徒弟+白鷲+胡琴 vs 四神
9.伊賀忍者 vs 大寶+雙衛

以上決戰除左4之外, 其餘o個d贏硬咁濟
結果=白蓮一日之內滅教
之後再慢慢打通天都唔遲.
可惜玉郎要拖戲, 要睇三大教其中一教滅教, 無3 5 7年都唔洗指意.:bird:

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2006-10-13 05:16 AM 發表

我諗就算最強聯盟立即攻打白蓮教, 火雲邪神+蚩尤+金如來+星宿老仙+烈火祖師+飛仙+金鵬(呢個咁水都唔知計唔計好)一樣剷唔平白蓮教, 因為通天教一定要幫白蓮教!!!!!
1.理由一: 通天教捉左老邪神, 已經洗濕左個頭, 羅剎教唔會放過通天教, 倒不如採取主動消滅羅剎教.
2.理由二: 就算唔計老邪神呢點, 如果本來三分天下既局面, 突然比羅剎教坐大左, 羅剎教有能力消滅白蓮教, 亦即表示羅剎教一樣有能力消滅通天教, 那個霸者會無心一統天下? 此乃唇亡齒寒之道理.
3.理由三: 羅剎教已跟元始門合作, 通天教跟白蓮教合作絕對合理.
單係白蓮教加通天教已足以抵抗羅剎最強聯盟, 而且你羅剎教可以找外援, 白蓮教一樣可以, 白蓮教剛取左蓼幫二十億美金, 手頭鬆左好多, 橫掂東方真龍都出左場, 可能諸葛神武, 千歲鬼龍等都可以提早出場.
1.文殊唔知老邪o係佢地手上
2.通天而家內部不隱, 白骨單野仲未斷尾, 一陣打打下白骨先黎叛變咁就死.
所以而家通天最緊要就係搞掂內部問題先
3.通天+白蓮一定勁過羅剎+元始, 所以就要用玩始門+龍虎門牽制住通天.
諸葛神武 千歲鬼龍我相信lee d舊著人物唔會出場, 要請都係第2d人.
不過我都好想知佢請到d咩人, 羅剎教而家請d人. 多數都係同佢地有交情ge, 白蓮教真係未聽過佢地同咩幫派有交情. 仇家就大把. 隨時淨係請到藍浪佢地返黎....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。