推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

64 123
發新話題

龍虎門討論區

我都報到先~~
條pk收左錢就緊係要做野啦,唔係比老黃屌呀~~

引用:
原帖由 小小力 於 2006-8-15 02:51 PM 發表

體力高練金鐘罩會X2,X3,.....!!
儲多D體力,可以天下無敵!!

積分可以換武器..

有部份區要高d積分先入到,開個新acc入下你就知

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2006-8-17 09:52 AM 發表

九成九又係d廢柴
連名都冇,2打6兩名
老黃又係度老作話套戲個個睇個個贊
真係頂佢唔順

個兩條龍我諗都係打幾野就算,石爸爸一出聲就肯定停
舊著金鵬係為解群英既解,自願放哂d血比佢地,失血致死
其實當年金鵬造型幾似小虎同黑龍,仲諗住佢有得入群英添...

四龍既驚天訣得個24層(當佢升到25,6),不過都應該冇乜作為,新著頂級仲提高左添
我諗唔係收皮都應該係出一出就算
四龍同二郎造型真係好差,2打6咁,二郎仲成個e老山度咁
舊著二郎雖然都唔係好型不過佢出場個陣大大隻字寫住『通天教大羅金仙─二神郎』
之後渣住支3叉激係直升機度飛落黎同小虎抽,起碼都有個勢先呀

相關搜索目錄: 直升機

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2006-8-24 09:14 AM 發表

一開頭老天尊突破到40重天就講到天下無敵,前無古人,後無來者咁
點知後尾出現個劍神,仲勁,成63重天
之後我記得後來好似有個人叫鐵面元帥,功力都係去到40重天..仲要後生個老天尊好多
唔係鐵十三咩?

今期贊--節奏唔錯,打鬥都幾好,同埋好似細格左(可能因為我睇得耐左)
今期彈--金鐘罩8關及唔上25層?誇左d呀,舊著黑龍都係得8關啦,文殊都要用到30層(不過當時有小虎係度),39層咁點算呀?唔通新著又有14關呀?

呢次可能又係小龍提升功力既時候~
亦有可能係小龍比邪神捉住,要脅龍記要用老邪換人
用黎開始通天教故事(羅白兩教又可以收埋一,二百期)

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-8-31 09:53 AM 發表
王伏虎若果唔係俾無敵廢左第 9 陽功力,佢同小龍一齊聯手打火雲邪神的話,理論上係可以打成平手。

王伏虎當日都可以傷到老邪神,証明佢功力應該唔止 10 關啦。

其實無敵都算係好關照佢, ...
伏虎唔係得8陽咩

今期講到小龍好似殺人狂咁....
橋上開拖我估一定有人跌落海就真...

白骨叛變前應該同時係吏部之首,鐵三郎係禮部,而戶部就冇交代到
白骨叛變後二郎神同時兼顧兵部同刑部之後就係震天罡

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-9-10 04:01 PM 發表
我都收到恐嚇信呀!!!!!
我都收到喎....仲以為邊鬼個咁白痂添

我都收到啦,呢D咁既白痴野SEND多一百封黎我都係唔睇ga啦~

話咁快又有白痂pm啦『幹妳老娘!多虧妳等香港傻狗的吠聲贊助,我的借狗咬風計才能如此成功,特奉上薄酬寶路以表謝意!哈哈哈......』仲要扮哂野話咩借狗咬風,差d笑到我噴飯呀,
send多d黎啦~~~
又話今期又出蚩尤既?又要等下期?
咁快出刀仙呀,個d3忍同七殘都未出喎,我諗都係係咁2介一介紹就算個隻

以前d新人出親都緊有場表現機會,而家d就出一出就算,人太多會故事太亂,編劇又出唔到d好劇情黎0聯繫,期期都好似新人物介紹咁

見大家傾萬友傾得咁happy,小弟都講下記憶中舊著d經典戰役啦
小弟資歷唔算深(400期先開始睇),有錯各位大佬唔好笑呀
小弟都唔清楚幾時係萬友開始執筆,所以由500期開始講

經典1--群英vs烈火祖師,霹靂火,
地點--北海蛟龍修練山洞

當時老烈火都可以話係勁到無論,盟主山莊輕易打低陳傲天,青天都比佢兩招收皮,烈火金身小虎踢極都唔入(我覺得當時烈火功力應該係狂僧之上),個陣同小虎打都仲佔到上風,攪到小虎要係咁搵佢罩門.....
題外話,個陣港漫好似好興搵罩門,如果冇記錯中華英雄又係打緊金太保,又係搵罩門,之後好多漫畫都緊有一兩個奸角練硬功,係要打中罩門先死
小虎幾經辛苦先搵到老烈火個(假)罩門係人中(個期個名仲大大隻字叫破金身,全世界比佢呃哂)一野毒龍鑽落去,仲以為死得,點知原來係老烈火既苦肉計(因為佢知道活彿一早係度想執死雞,於是炸死,黎一招其人之道....)可憐既活彿仲要扮有型話咩反震力特別強既地方附近緊係罩門,真係瘀爆.....
老烈火戰術成功,活彿現身同小虎打,點知又係比佢d死人哮喘累鬼死,攪到要較腳,仲要衰到學人放火,話哂都叫做一代宗師......
群英避開完火劫老烈火先施施然走番出黎,群英又傷又皮疲,西門蕭佢地仲要中埋毒,三皇+北海圍抽都打佢唔掂(烈火金身真係好勁)最後如果唔係老洪用毒針吉中烈火背脊,再加小虎毒龍鑽鑽中先破到金身,唔係實全軍玩完...
其實以上上係5-6期既故事,都要打咁耐,可見當時既故事係幾咁好睇,呢段小弟都返睇左幾次,真係好精彩
有咩錯漏麻煩各位大哥幫手執正呀
下次再講另一場

可能早輪白骨同老文殊段文戲見我地有贊,所以係咁出文戲囉.....
睇得多都厭啦~~~

引用:
原帖由 owen517 於 2006-10-10 07:39 AM 發表

黑社會當然沒道義可言,但以當時形勢,去通天教尚有一線生機(恃著與老天尊有深厚交情及震乾坤協議),總好過落在東方無敵手上。
最冇道義係龍虎旦散

可能係白骨有心謀反,所以故意破壞羅剎通天關係
不過d傻編冇可能諗得出呢d劇情

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-10-10 12:42 PM 發表

主要理由係班豬西編劇唔夠pop整死任何角色!
因為基本上個個正派都有一定支持者,d編劇咪唔敢亂黎囉,唯有向d支持率低既老鬼埋手,好似鐵如山呢d咁....
加上又想形做出龍虎門好似人材鼎盛,開頭係ok,不過d邪派係咁死,正派個個免死,慢慢就變到好唔平衡,好似羅剎咁,死淨幾丁人,再係咁落去,遲早東照宮,五大世家,廣法堂,甲賀等等都入埋龍虎門,以個陣既人力足夠消4大邪教其中2個都仲得呀
而家為有夾硬將佢地分開幾班人,香港,日本,韓國,泰國每邊放d,黑龍就過左去泰國做開山牛啦,可能比佢走甩左又撞到白俊或者廣法堂d人甚至銀玲呢d,度度講d拖得就拖,都唔知要攪幾耐

脫期情況我記得好似係400-600期周時出現,都等得好辛苦,不過個200期可以話係龍虎門最精彩既時候,真係等都抵啦~

後尾連d2打6都話有絕世武功,e佬山度個徒弟都話有12關功力......

基本上係得呢區討論既兄弟都係目標之一=.=''

想當年盤古天極震係以護身氣強橫見稱,蚩尤當年對住老祖宗同毒魔呢d都唔怕,吸功大法更加難唔到佢,估唔到而家......

呢兩期睇到各兄弟d劣評真係唔想買,等佢玩埋通天呢段戲先算

月聖使在白蓮教篇完結後不知所蹤
月聖使應該係白蓮秘道死鬼埋....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

64 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。