推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

龍虎門討論區

老天尊承認捉了老邪神,全係白骨丞相自把自為

引用:
原帖由 冰河 於 2006-11-16 20:35 發表

今期都冇出黑龍,鶩蚅P仔謘I
版主! 鵬仔係話今期金鵬好像黑龍

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-11-16 21:50 發表
今期金鵬d衣著真係同黑龍撞衫喎...但係...點解劍妖去到蔘幫總壇...金鵬都唔俾件衫距著...蔘幫唔係真係窮成咁掛
老妖失驚無神龍精虎猛...乜事都無,唔好同我講...之前金羅漢o係老妖心房種下的 ...
但係劍妖而家有返鞋著

當日劍妖跟金羅漢功力差不多,現在劍妖豈不是有機會,打敗金羅漢!

四龍遺抗命令,應該受打,如果不打,文殊這位天尊威信可在,至於點解老天尊會搶住打,剩餘的二十棍軍杖,可能是 1)怕文殊見到四龍已被二郎打破頭,心軟不忍心再打! 2)知道文殊一直和四龍不和,文殊可能公報私仇! 3)文殊雖然是教主,但亦是四龍的弟弟,「細佬打大佬」在倫常上,始於唔係咁好!
在應付白骨,老邪事,元始門件上,老天尊採取獨斷獨行,其實是迫不得以,文殊太過急進,做事衝動魯莽,EQ極低,如果由文殊話事,通天教真係不堪設想!不過我都唔明點解老天尊會傳位比佢?
跟住老天尊勁摑二郎神耳光,是罰他恃蠻,無故放狗殺人,而且公報私仇,打到弟弟頭破血流!
連文殊也教訓埋,是因為如果文殊這位教主「家教」好,二郎神又怎會胡作非為,不過話得說回頭,「養不教父之過」,二郎、五郎今天這樣的品性,老天尊也有責任!
鐵心、三郎、四郎也明白父親苦心,二郎,五郎自己心術不正,才會心懷怨恨!

[轉貼]舊著龍虎門的主角和主要配角的下場
王小虎和石黑龍在大結局飛左去東方真龍的終極十陽的白芒度,跟著一切皆空,舊著就完左.
蚩尤到最後無死到
王小龍在500多期被陳傲雲打死
王風雷最後在日本甲賀伊賀之爭中,死於假真弓的利刃之下
老妖在187期為救王小龍被魔鬼螳螂唐萬仇一指穿心而死
王小鷹被刀王一刀奪命
棍妖命喪於王小龍的綠玉棒之下
老邪神被王小虎在400多期了結左
白仇被水戰高手海魔在海底殺死
韋陀被金如來用南宗易筋經藍級震斷雙手失血過多而死
火雲邪神被王小虎和石黑龍打死
林峰被地長老掉落食人魚缸餵魚
林谷被五毒門的蜈蚣打死
月聖使在白蓮教篇完結後不知所蹤
飛妖被東方真龍的終極十陽燒死
金羅漢被王小虎用寶劍刺破罩門肛門穴和阿柴一劍穿頭而死
老天尊為救黑龍而被老祖宗的御劍飛行貫腹而亡。
文殊天尊被老祖宗殺死
陳傲雲被王小虎殺死
鐵冰因救王小虎而被天帝擊殺
鳳奪天練成天葵章後,決戰蚩尤的十魔歸元,最後被不敵之下慘遭廢掉雙手,再被視為親女的鐵冰擊斃。
金童對戰銀豹出絕招時心臟病發,被他打盲眼後傳功給白仇油盡燈枯
白蓮聖上被王小虎的毒龍鑽鑽死
石鐵被火雲邪神殺死
薛飛獨力挑戰主宰會兩大使者, 加上顧慮母親安危,終於被偷襲所乘,魂斷長矛之下。
白俊發現龍貫天竟然投誠死敵通天教, 因此受不住刺激,自刎而死。
谷次郎在南帝國遇伏身亡。
馬小靈被翻江蛟擄走後﹐從此下落不明
天帝被石黑龍痛毆至終身殘廢,畢生內功修為化為烏有
天機上人與王小虎、石黑龍結怨而爆發激戰之際,肉身突然解體,元神被吸扯到虛無世界,從此與世隔絕
老祖宗自願被東方真龍打死

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2006-11-19 03:48 發表

小龍係比激光射死~
正碓應該係陳傲雲係元凶

魔鬼黨係舊著冇乜點發揮過,唔知今次老黃會點寫,佢會唔會創作新人物呢 ?

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-11-20 11:03 發表
下期小龍又有得發威,真係好。
下期會唔會係講洪東傳授小龍「亢龍有悔」呢?

引用:
原帖由 lcy2k 於 2006-11-20 18:50 發表
點解劍妖身負陰世+九陽嘅功力再?#22021;?
d陰世、陽世、九陽一d都唔排濟兼仲好融恰添!
定係老黃失憶忘記左佢有練過九陽神功?
lcy2k 咁都留意到,利害!!!

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2006-11-21 14:03 發表

舊著有魔鬼黨咩??好後期架??
魔鬼黨係舊著早期出現, 我記憶只出過紅使者同黑白雙奴, 紅使者被王小虎的[鐵沙毒龍鑽]
鑽死

我好欣賞四龍為人,今次要面對星宿派,真令人擔心,希望佢逢凶化吉,我唔想老天尊又要「白頭人送黑頭人」!

從今次戰況來看,醉魔老妖再碰頭,我覺得醉魔坐和望贏!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-11-27 10:11 發表

一定唔會死..你地幾時見e+既龍虎門係會死人?????
我估到時4龍只係比人打到重傷..之後黑龍就會話佢幫過我...要為佢報仇...之後又多條線...龍虎門又多個對手~~~又拖到幾百期....
但好大機會俾星宿D人吸功或化功! 

引用:
原帖由 Mika 於 2006-11-27 10:06 發表

但係四龍只係勁黑龍小小, 根本冇得打!  老王話蚩尤係教主級數,只係唔夠邪神同聖上勁!  四龍以體重+大舊 X 3 power up 又令計lor!!!
其實四龍唔止勁小小,擂台戰個陣,看出單論內功廿四層天,大約相等於第八關,但黑龍招式精妙,四龍處處受制,不過四龍一運廿五層天,已把劣勢挽回,旁白也說「強弱亙見」,黑龍想打下去,只不過是好勝而已,黑龍基本上已見底,而四龍仲有廿六層天未出!

認真嘅!唔通藍浪真係專登「吹水」,背後佢有陰謀!

引用:
原帖由 lcy2k 於 2006-11-27 18:22 發表

個面具都有咁大威力,棍妖佢剩低果支遺物三絕棍應該都唔小嘢,下次藍浪遇到老妖時咪可以攞嚟威脅佢講∶“嗱,老妖,你好自己自盡喇,如果唔係嘅話我就屙督尿落去!”
分 ...
棍妖支棍好似叫「雷霆怒」

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2006-11-27 19:31 發表
藍浪:「喂,龍虎門呀?,麻煩叫老妖聽電話,話係藍浪搵佢呀!」

好野,仲頂隱過周星馳 D 對白。老黃,都叫你殺班廢人編劇,索性係度抄劇本,即炒即食,幾好呀!
唔知藍浪打電話時,使唔使按133(不顯示電話號碼)呢?

引用:
原帖由 tangoho 於 2006-11-28 09:52 發表

個支棍好似唔係叫雷霆怒...之前個支三折棍就係...佢學左求敗棍法用左支直棍

其實碌棍藍浪一早用左啦.你地唔知咩.早兩期佢同修羅男"著"短聚左兩粒鍾..........

所以佢今次都唔多想再望到碌棍..
支直棍係叫雷霆怒!請看圖的左下角!
http://mh.www.jumpc.com/display.asp?id=8645&page=22

再看藍浪封相個期,藍浪只係要求做「一人之下,萬人之上」,橫掂王伏虎辭左工,咁聖上封藍浪做「月聖使」或「副教主」,都夠哂「一人之下,萬人之上」啦!東方無敵何必要破袓訓呢?

想問下現在「干將」同「玄墨劍」的下落!

引用:
原帖由 failong 於 2006-11-29 09:04 發表

玄墨劍好似俾劍魔拎左黎用喎
咁劍魔被擒,把劍唔通俾聖上"立"左!

引用:
原帖由 王風雷 於 2006-11-29 12:52 發表

干將係火雲邪神間房個櫃到
干將話囇都係絕世神兵,就咁放係個櫃到,真有d哂料!唔知玉郎點安排佢同劍魔重見天日!

引用:
原帖由 kincs 於 2006-11-30 14:44 發表

下期標題---龍陷淺水 馬革裹屍
「馬革裹屍」原作「馬革裹尸」。「尸」,同「屍」。這是和馬援有關的一句成語。馬援(西元前14∼西元49),字文淵,東漢茂陵(今陝西省興平縣東北)人。初依隗囂,後歸光武,拜伏波將軍,平交趾,世稱「馬伏波」。馬援在王莽統治的時候,曾經做過扶風郡的督郵,有一次他負責押解一批犯人,途中他因為同情這些犯人,就擅自釋放了他們,自己也丟了官,逃到北地郡。馬援在那邊以農牧為生,因為經營得法,幾年之後變得相當富裕。但他不願成為一個守財奴,就把財產送給親人朋友。後來馬投靠光武帝,建立了許多的戰功,拜伏波將軍,封為新息侯。公元四四年,馬援已經五十八歲了,有人勸他應該退休,好好在家安享天年,不要再奔波沙場。但是馬援拒絕了,並且很豪邁地說:「現在北方還有匈奴、烏桓為患,我正要去肅清他們。身為男子漢大丈夫,就應該死在沙場上,用馬革裹著屍體送回來埋葬,怎麼可以躺在床上,死在兒女的手中呢?」平定了匈奴、烏桓之後,馬援又前往貴州作戰。當地氣候炎熱,環境惡劣,許多士兵都得了傳染病死去,這位老將軍也身染重疾。但他仍堅持守在前線,不肯離開,最後終於實現了他戰死疆場、馬革裹屍的壯志。後來「馬革裹屍」被用來比喻英勇作戰,效命沙場。

引用:
原帖由 休谷客 於 2006-12-2 14:47 發表

上次月聖使唔決戰金羅漢, 成為白蓮登基大殿最大既敗筆........
因為當時玉郎要安排月聖使同老邪打,所以就冇比佢決戰金羅漢!
不過比我揀,我也寧願看月聖使vs金羅漢!

今期玉郎話,蚩由唔會放過四龍,更唔使旨意d親兄弟會救佢!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。