推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-8-19 22:14 發表

可能大家想睇下石武夫!
舊著石武夫有無出場嫁
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-8-19 22:36 發表

舊著石武夫有無出場嫁
三十幾年前小流氓時代嘅野,真係唔肯定,不過就算有都係一兩格咁大把!

東方無敵現在,一定要利用王伏虎的義氣,來同龍虎門合作,暫時雙方都算同仇敵愾,有共同敵人(羅剎教),外交方面要同通天教,保持友好關係,就算通天教唔援手,起碼都小個敵人!
另外我真係唔知,阿柴,金童四師徒,鐵將軍,老妖,飛妖;留在香港做乜,而玉郎又唔交待下香港的情況!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-8-20 00:46 發表
東方無敵現在,一定要利用王伏虎的義氣,來同龍虎門合作,暫時雙方都算同仇敵愾,有共同敵人(羅剎教),外交方面要同通天教,保持友好關係,就算通天教唔援手,起碼都小個敵人!
另外我真係唔知,阿柴,金童四師徒,鐵將軍,老 ...
阿柴,金童四師徒,鐵將軍,老妖,飛妖;留在香港打邊爐囉
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-8-20 09:02 發表

阿柴,金童四師徒,鐵將軍,老妖,飛妖;留在香港打邊爐囉
連埋四小將,足足三台麻雀!

引用:
舊著二郎雖然都唔係好型不過佢出場個陣大大隻字寫住『通天教大羅金仙─二神郎』
之後渣住支3叉激係直升機度飛落黎同小虎抽,起碼都有個勢先呀
現在所謂鵅u氣勢」,只是大大版畫或跨版畫一格!

忽然醒起,明明話白蓮一戰後便寫四大世家;但現在卻比通天教打尖!:bird:

相關搜索目錄: 直升機

引用:
原帖由 Mika 於 2006-8-18 02:41 PM 發表

Really?? 我以前幾鐘意佢D畫, 好似話老王好欣賞佢! 乜而家真係入左玉記咩???
以前袁家寳在文傳時可以說是明日之星,重點培訓的新人。
當時他曾經畫過“中華英雄”,那段可以說是馬仔離開文傳后畫功和故事最好的一段。
後來離開文傳離開門戶,開了“鎖匙人”,出過兩輯“街頭拳皇”。
但后來做不住,才“寄居”在肥良處。

現在他到了慾狼那堙A希望在更好的資源底下有更好的發揮。。。。
祝他好運。

引用:
原帖由 逍遙風 於 2006-8-18 07:39 PM 發表

總見自甘墮落,自取其辱的人,金鵬的生存到底有何意義或價值?
我覺得把這句話的主人翁"金鵬"換成某台灣笨豬"逍X風"
將會更加獲大眾所認同!

依家越黎越唔知點
伏線多到唔得閒理,情節多到唔得閒寫,
角色多到唔得閒出,武功多到唔得閒記
偏偏
格數少到幾秒睇晒,打戲少到幾格見晒,
劇情少到幾頁做晒,本書"小"到幾快執晒

想死~
女人︰
如此可愛、如此誘人、如此美麗;
如此麻煩、如此善變、如此多疑。
男人︰
如此認真、如此威猛、如此俊朗;
如此自私、如此固執、如此好色。

引用:
原帖由 ploi 於 2006-8-20 02:01 PM 發表
依家越黎越唔知點
伏線多到唔得閒理,情節多到唔得閒寫,
角色多到唔得閒出,武功多到唔得閒記
偏偏
格數少到幾秒睇晒,打戲少到幾格見晒,
劇情少到幾頁做晒,本書"小"到幾快執晒

想死~
ploi兄,

寫的好!
把所有兄弟(除了臺灣傻仔外)的心聲寫的非常貼切!

其實好多兄弟都係一樣,以前個個禮拜都係食龍虎呢隻靚鮑魚
唔係個個星期都煮得咁好食唔緊要,食野有時都好講感情

個問題關鍵係
隻鮑魚冇換過地方出產,雖然產地既環境因素變左,對隻鮑實有影響
但係好既廚師就算再差既材料都煮得好,加上感情分,老客仔根本唔會多怨言

依家換個班樓面,個關鍵仍然係廚師
可以請班好既編劇嗎?
女人︰
如此可愛、如此誘人、如此美麗;
如此麻煩、如此善變、如此多疑。
男人︰
如此認真、如此威猛、如此俊朗;
如此自私、如此固執、如此好色。

點解白骨會主動撩二郎神「切磋」,話哂都係太子爺,輸俾佢固然冇面,贏左傷了二郎神,亦麻煩!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-8-19 09:51 PM 發表

袁家寶依家都畫緊《神兵前傳 5》啦
神兵前傳 5 不是他畫的,仍然是畫前傳 4 那位主筆曹志豪所畫!
另外現在還未收到風袁家寶會過玉皇朝!

算啦
咪鬼理佢
由佢自問自答囉
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2006-8-19 02:02 PM 發表
做咩龍虎門突然間咁好賣..我岩岩落樓下睇..3間書報攤都賣哂...
我睇故事其實應該係好左架!!!!但對於以前0既問題處理得唔夠狠!!!!
而且亦都繼續拖書.
所以仲係2流貨色.....

原來呢到咁旺,過黎親下熱鬧先
龍虎門o既戰線實在太多,起馬有3-4條,入物又月出月多,要古曬幾個國家o既人物,實在好難,好似上幾期聖火2佬出場咁,講到好勁咁,結果一期書就收左皮,d2打6角色個樣就是鬼旦畫,無離心機,叫我點支持落去.希望黃生用心d畫la,唔係真係又放棄多本書.

引用:
原帖由 冰河 於 2006-8-21 01:00 發表

神兵前傳 5 不是他畫的,仍然是畫前傳 4 那位主筆曹志豪所畫!
另外現在還未收到風袁家寶會過玉皇朝!
記錯左
音樂無界限

剛註冊, 呢度好多人, 可惜p.1就見到隻台灣西, 無心機!

都好少0係呢版留言, 因為龍虎門真係再唔值得我插! 做番cd-rom算啦!!!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-8-20 02:13 PM 發表

ploi兄,

寫的好!
把所有兄弟(除了臺灣傻仔外)的心聲寫的非常貼切!
公仔畫得唔好OR有事馬虎都可以接受

不過故事唔掂就好難頂.....

依家幾十條線,左出出,右出出,都唔記得有過D咩人

D人多到離譜,不過故事同武功強弱又亂到九彩

遲D5大世家一出,再加通天教,元始門,廣法堂,星宿老仙,烈火祖師等等等等...淨介紹人物都要幾期

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2006-8-23 02:24 PM 發表

公仔畫得唔好OR有事馬虎都可以接受

不過故事唔掂就好難頂.....

依家幾十條線,左出出,右出出,都唔記得有過D咩人

D人多到離譜,不過故事同武功強弱又亂到九彩

遲D5大世家一出,再加通天教,元始門,廣法 ...
我覺得最難頂係d武功設定
一時勁一時廢..都唔知想點

非常精彩,似樣的一期。   

今期黑龍被塑造成有副無窮戰意o既型像,好鬼正,勁鐘意,其他 fans 相信都唔會覺得失望。

石武夫武功似乎唔係好高果種,因為當佢得知黑龍練到第 8 關o既時候,佢都話自己個仔仲勁過老豆。

其實反而好想知佢老婆鐵心武功去到咩境界,感覺上鐵心好鬼深不可測咁。

睇完今期,好鬼死憎白骨丞相,因為佢好 cheap,又賤格。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-8-24 14:38 發表
非常精彩,似樣的一期。   

今期黑龍被塑造成有副無窮戰意o既型像,好鬼正,勁鐘意,其他 fans 相信都唔會覺得失望。

石武夫武功似乎唔係好高果種,因為當佢得知黑龍練到第 8 關o既時候,佢都話自己個仔仲勁過老豆。

其實反而好想知佢老婆鐵心武功去到咩境界,感覺上鐵心好鬼深不可測咁。

睇完今期,好鬼死憎白骨丞相,因為佢好 cheap,又賤格。  

咁邊個打贏啊?

武功唔高做吏部之首?照計老天尊,唔會石武夫是女婿,便給他高位

四龍話鐵心不喜歡打打殺殺,但之前鐵心又識得睇,老天尊運梗三十層天,咁究竟佢懂不懂武功?

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-8-24 03:34 PM 發表

咁邊個打贏啊?

武功唔高做吏部之首?照計老天尊,唔會石武夫是女婿,便給他高位

四龍話鐵心不喜歡打打殺殺,但之前鐵心又識得睇,老天尊運梗三十層天,咁究竟佢懂不懂武功?
唔喜歡打打殺殺,唔代表唔識武功~~~~~
第二套武功可能會唔識分level~~
軒轅驚天訣係佢家傳絕學,
由細睇老天尊練功到嫁埋人,冇咩理由分唔到層次~~~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。