推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 逍遙風 於 2006-8-18 07:39 PM 發表

總見自甘墮落,自取其辱的人,金鵬的生存到底有何意義或價值?
我覺得把這句話的主人翁"金鵬"換成某台灣笨豬"逍X風"
將會更加獲大眾所認同!

樓主可否將標題改為港人專用龍虎門討論區??

好想同大家交流但係一響裡面見到台灣分身客的無聊論點及自問自答就無晒mood講野

引用:
原帖由 冰河 於 2006-8-28 04:51 PM 發表

其實如果大家看見o的唔o岩聽唔鍾意的說話(只要不是觸犯版規);請大家寬宏大量,當作時運高睇唔到!

最初小弟在新版起這個討論區時,也曾經想過把標題改為;但是如果改做,又未免給外地的朋友覺得我們香港人大過自大、小氣和歧視外地人了!所以最後小弟還是用回舊版的標題!
希望大家能夠多多包容!
話雖如此,但大家都見到每本漫畫都開一條thread,
每週自推十多次及不斷張貼漫畫的頁尾預告,令人煩厭!

以前的hkbiggroup及往日情懷討論區亦被此獠長期滋擾所以
多位管理員才會對多次下逐客令;

這裡是個好地方但不希望見到以另類方式破壞才會多言,
還望版主大大理解!

引用:
原帖由 一樓一 於 2006-8-30 10:51 AM 發表

雖然台灣仔係討人厭,  但係佢冇破壞板犯規,  咪由得佢自問自答o羅!
大家有冇發覺佢係刻意"踩線"來引人注意?
表面上未抵觸版規但係卻不斷推自己的舊thread來向大家精神滋擾......

我偏向贊成hkbiggroup做法,取消所有台灣分身怪之戶口,
雖然對少數"人"不公平卻保護到大部份版友

記得舊著裡面,塗冰娘娘被東方無忌救出白蓮教之後會"以身相報",
新著o既無忌被無敵閹掉,呢段有趣情節似乎唔會發生了!

引用:
原帖由 owen517 於 2006-9-9 12:47 PM 發表

以前看龍虎門,都唔會捉小微小節,諗住玉皇朝咁具規模,咁多人參與製作,應該唔會錯啦,點知今期竟然出現咁既無可原諒的錯誤,其實這些問題存在已中悀l及龍虎五世w銷情慘淡,被迫摺書的情況.
而家既新龍除左靠"龍虎門"三個大字來維持三萬銷量之外,
其他方面都令香港讀者失望到極點........

我認為而家整體質素仲差過龍虎五世W!

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-9 06:52 PM 發表
逍遙風與陸鳩兒:

其實點解你們不回去你們那條【新著龍虎門】相關討論 裡面發帖,要常常走過來這邊「踩過界」呢?
弄到其他網友怨聲載道!

現在決定給你們兩個選擇:
1)如果你們選擇在這邊 ...
好版主難做,被對方一再挑釁仍然要與對方客氣理論,冰兄實在係能人所不能;
我曾與在別谷與此獠周旋多次,牠對於大家提出之任何意見都不予理會及改善,
所以除了其分身之外,在任何地方都無人願意與牠理性討論,冰兄註定對牛彈琴了......

引用:
原帖由 Mika 於 2006-9-10 05:03 PM 發表

而家本野根本拖得就拖,毫無劇力可言! 個個資深龍記讀者都知啦 !
是但搵個讀者去編劇都好睇過而家玉記D屎橋~

引用:
原帖由 陸鳩兒 於 2006-9-10 03:08 PM 發表
以退為進的白骨丞相這回踢到鐵板,石武夫會否升任通天丞相呢?
引用:
原帖由 逍遙風 於 2006-9-10 09:49 PM 發表
「言簡意賅」總比長篇大論的好。
陳億兆(逍遙風/陸鳩兒),請妳別再在此鬧事,否則我會向妳工作單位(行政院原子能委員會)
作出投訴,並將妳個人資料公開。
只要妳坦白承認曾發出這滋擾私訊,我可保證不會將更多證據交給管理員。

引用:
原帖由 yuyu6 於 2006-9-10 09:58 PM 發表

根本完全唔掂,佢地都唔會做資料搜集,有做都唔夠細緻......
萬神之神仲好笑...有頁數....但格大到非常離譜.......
我買左第2期睇完即埸用黎墊外賣......
:bird:
而家玉記除左四大名捕及射鵰好似冇邊本野晝得比較似樣......
但呢兩本都係武俠小說改編,證明佢地既創作能力真係一蟹不如一蟹

相關搜索目錄: 小說

引用:
原帖由 yuyu6 於 2006-9-10 11:34 PM 發表

唔係"女仔"黎下......要改叫"台灣女"囉.......
牠行為像畜牲但性格似女人,所以才會作如此稱呼!

引用:
原帖由 yuyu6 於 2006-9-10 11:56 PM 發表

收左啦!!!若果果封信真係佢寫.
佢父母先可憐.生了一個如此的兒子.
人如其名啦,絕對係一個由母親接客買狗糧所餵飼養大之狗雜種......
玉記有這種低素質讀者絕對係台灣人之不幸!

本來想與牠私下解決,可惜此獠關閉了私信功能唯有把牠真實名字及所在機構一併公開.....
人必先自侮而後遭人侮之!

引用:
原帖由 Mika 於 2006-9-11 11:12 PM 發表

佢深綠色架,睇佢對玉郎一片忠心就知佢是非不分啦!!
據知牠有一個支持阿扁既留言網站,亦擁有可直接聯絡扁叔既私人電郵......
統治者有幾"強",佢既支持者亦有幾"強"呢樣真係半句不假!
引用:
原帖由 iamkennyger 於 2006-9-11 11:48 PM 發表

老祖宗兄,你之所以咁講係你接觸得條台灣狗少,我由往情果邊同佢交手到呢度,好清楚呢條傻狗係幾咁小家,咁白痴o既行為,佢絕對會做得出,我亦百份百相信係佢做o既!
我都幾乎可以肯定亂發垃圾私訊既動物係來自台灣,
因曾經向admin查詢而得到證實

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2006-9-11 11:37 PM 發表

咁多人都收到?我又收到喎!

不過呢d 都算小事,我之前o係往日情懷果邊唔覺意顯示o左個e.mail出o黎,條賤台灣西幫我周圍登記d 台灣白痴討論區,全部登記名稱用晒佢自己d 外號「狗養娘」、「殺妳爸幹妳娘」……,好在我果個唔係主要ac,幾個月至開一次睇,但次次睇親都要清佢d 狗屎!呢條衰狗真係食屎食到傻o左!
呢D只係牠惡行既一小部份......
佢仲試過將以前響其他forum度ban過佢既版主及網友名字用o黎去各大論壇註冊,
盜用左一眾網友既名稱及頭像然後周圍post垃圾見人就鬧,意圖令所有台灣人憎恨
曾被牠盜用網名既既版友,

同倚天屠龍記個成昆一樣咁無恥賤格,但佢智商只得真實年齡既1/10~

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2006-9-12 01:22 AM 發表

倫我頭象佢o係舊版時都試過,我o係舊果個timway forum時係用呂晶晶做頭象,同佢嘈完之後,佢就偷o左我頭象o係往情果邊開新ac 用,我先至扯火狂插條傻狗,往情版主家明明白事理,知係條賤狗搞事,卒之ban 晒佢d 分身,幾大快人心呀!
佢而家個"綠鳩兒"acc所用既頭像及簽名都係盜用自友站hkbg同佢最大仇口既兩位網友
"柒記"及"阿棠",相信燒搖瘋既頭像及banner都唔係出自佢本人......

已經嘗試去hkbg聯絡番兩位網友,如果佢地要過o黎呢邊追究唔知可唔可以成為取消佢戶口
既有力證據之一?

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-9-12 10:51 PM 發表
Freebird 兄,
逍遙風/陸鳩兒又出來鬧事了,看來你要做事了。
一些已知ip:
61.30.176.*
61.59.131.*
59.125.205.*
引用:
原帖由 KING546 於 2006-9-13 10:02 AM 發表
牛媽應該係俾蝠魔先姦後吸血.
血魔係新著先有的(講真,我己經唔記得佢係點o既樣.........)
而姦媚娘o既唔係東方無敵.應該係東方無敵個替身.
假東方無敵係外貌同佢相似既表弟,叫"東方不弱",有D料架,
識得用大陽劍,火雲掌及小霹靂,甲賀七殘有幾個都係由佢埋單,
後來在逃出伊賀派時被老邪神父子偷襲而死

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2006-9-15 03:44 AM 發表

唔好用台灣仔呢d 籠統而又帶輕視o既字眼啦,呢度好多台灣版友o架,佢地都係來自台灣o既好朋友,係人!而果隻麻鬼煩o既畜牲我地應該稱呼佢為「台灣狗」或丈「台灣西」,台灣仔呢個詞唔多適用!
牠(們)既分身灌水行為已經昇華至滋擾到大部份版友,大家有冇考慮集體向admin投訴??

牠之行為已經人神共憤,大家亦幾乎可以話係忍無可忍;

道理係應該對住"人"講,所以無謂響畜牲身上浪費時間,反正大家點鬧"牠"都唔會打算回應及改善.....

既然講明呢度係龍記討論區,建議版大見到有動物post無意義既廣告或書內之下期預告(因不屬討論範圍)皆一律刪除,免得網友進來之後只睇到一堆台灣狗所放既屎尿,影響其他真心讀者之交流.

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-21 07:50 PM 發表

請不要只把書中內容、預告或廣告內容,一字不漏地搬字過紙 post 出來!這樣跟本毫無意義!這裡沒有人想看這些,因為大家都已經在書中看過了;不須你再 post 出!
下次出 post 時請加入自己的意見!
既然該留言內容沒含有討論成份,刪除或轉移到垃圾收容所亦不為過,相信大部份網友都贊成此舉~
引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-9-21 11:51 PM 發表
我覺得依劇情的發展......青天、小龍、真弓的關係可能會發展成一段三角戀...
青天→真弓→小龍→玉兒(?)
短期內應該唔會出玉兒喇,一來會勾起舊著讀者既不愉快回憶,
而且以現在新著主編既功力亦唔可能發揮得好過以前

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2006-9-22 02:00 AM 發表

刀仙係三仙之一
一個星宿老仙,刀仙同飛仙
有一次老仙同飛仙合力打刀仙,刀仙比飛仙割左隻手........
在舊著中,感覺勁過其他二仙好多
基本上算係忠既
飛仙強項係輕功而星宿老仙係毒功,
刀仙實力強過佢地任何一個但仲未勁到可以對付兩仙聯手,
加上攝魂在刀仙背後暗算令刀仙重傷斷臂,在三仙會大敗...

唔知幾時會o係新著度出番佢同埋柳森嚴?

睇完今期總覺得主編係想用甲賀真弓去取代當年玉兒既位置,同小龍做對手戲.....
至於咁樣發展會唔會有突破,相當有保留~

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2006-9-29 01:29 AM 發表

呢場戲落o係癲佬萬有手上就應該會好精彩,但以家陣龍記o既水平,結果只會係一個亂字
如果比而家收晒火既萬有寫,可能仲雞過而家......

而且好肯定佢會提早出屈機王老祖宗,唔想再好似舊著中後期咁忠奸角形勢一面倒,讀者既追書意欲會低好多!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。