推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

46 12
發新話題

[建議] 我的建議

我的建議

我希望版面上(可望)逐慚冷靜下來後,
峇里島的題目重開, 版主給予支持.

我本人已很久很久無去這間場, 絕對沒有偏幫它的成分.
但峇里島題觀看及留言率一直甚高, 長期關閉對
有興趣看(包括我)和留言的會員不公平.

我樂見到將來:

會員除了對場所人員及技師除了給予好評,
也會給予忠實的意見, 尤其是待客的方法和態度,
坦誠也好, 為怕尷尬留有餘地也好(人之常情).

面對自己喜歡的人員、技師受到率直批評時,
會員若果不是心急立即就說可能是你或那客有問題
她應該不會這樣, 批評的會員會覺得暢所欲言.
每人對事觀感不同, 我不在現場目睹就難以武斷,
亦不能期望他人必有自己的包容程度. 但批評也不可惡意攻擊,
其實如是真實報告, 批評者覺得有足夠說話的空間, 沒有窒住的感覺也是好的.
相反, 若原來是韋y中傷, 除非能夠証明, 大家若不相信,
不加理會, 在沒有人回應下, 搞事者沒趣, 該帖隋後隱落. 畢竟有讚的聲音就總會有彈, 服務人員也很難每時刻都表現好好, 心情不佳,有漏氣洩氣的時候也難免.

近來多有新登記的會員發言及寫報告, 若他們批評的聲音若不中聽
我想也不必立即自動定性為寫手、打手, 有些人可能不知、不慣
我們大多數人說話比較斯文, 有些人可能以前在其它網玩開,
事實上有些網對樓上spa 的言論真的不留餘地.
若果新來的會員說話少點心急多點耐性, 舊會員以同樣態度回應
多點看對方的前文後意, 多點澄清, 就少點無謂爭執.
我收到某會員PM, 提到他也認為某新會員是寫手,
但他根本無詳細看, 只是傾向信某會員的「判斷」.

新會員亦很難期望舊會員立時給予十足的信任,
新會員要得到較深入資料, 但需知許多舊會員是prefer
和信任的網友私下交換較深入資料, 這點新會員要尊重,所以
你若繼續留低, 多點和人交流而不是齋睇, 人家稍後會開始對你多點信任.

舊會員若草率話人係寫手打手, 經人反駁,
若能多點風度說點正面的話, 將一時衝口而出的新會員導之以正
也有助化解誤會及改善氣氛.

另外, 若有受歡迎的人員被人取笑, 有時亦在所難免.
說甚洧こ~線本無不可, 娛樂版也常提到,
但只是輕輕一提, 趣味還可雅俗共賞
但不應過份, 說甚麼角度觀賞, 流露色迷或與人不斷一唱一和挖苦之意,
甚至甚洫酗郎吨艇X來, 簡直侮辱. 希望去到這地步時,
舊會員除了譴責外亦向版主舉報.

最後, 關於代支的爭論, 你有自由去說技師不值其他會員
俾開的較高水平, 但若你喋喋不休, 走到各題批評, 就令人生厭.

aero169兄在爭論下一般都能保持平和,
希望在在適當時候, 你可再開題目.

我曾進言版主將舊題鎖以助降,
但長遠來說我絕對希望你留在這裹為我們報告.

相關搜索目錄: 娛樂

回復 1# 的帖子

strongly agree and support

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-6-9 14:16 發表
有興趣看(包括我)和留言的會員不公平. ...
我都好耐冇去, 但都想睇吓島上既updated資料。

引用:

如果這些場引起太多是是非非,暫時冷卻亦未嘗不是好事!

Just returned from a tour.  What happened
過去既事就係過咗去既事;現在既事就係去做愛做既事。

引用:

絕對同意貓兄的建議.
在適當時候, 我會再開題目.

引用:

我始終係Apple同亞Wing的常客,而當天峇里被鎖後,真係有D失落感,十分婉惜!  如峇里能重開,不失為一件好事,我僅希望那些破壞份子唔好再攪事,就當比比面貓兄和其他師兄弟!

其實 BG 也是人, 當然是會跟不同客人有不同相處方式, 對你好但未必對我好, 相反亦然, 無謂各執己見, 啱嘅咪再去, 大家都係想揾個地方享受, 輕鬆下啦

不如睇下邊位師兄去開又有新報告, 由佢開啦,
我禽日想去, QQ休息.

引用:
原帖由 Redtshirt 於 2010-6-9 16:26 發表
不如睇下邊位師兄去開又有新報告, 由佢開啦,
我禽日想去, QQ休息.
我今晚去揾 Angel 和 Sasa 喎. 遲D世界盃, 可能會閉關一排.

引用:
原帖由 aero169169 於 2010-6-9 16:35 發表 我今晚去揾 Angel 和 Sasa 喎. 遲D世界盃, 可能會閉關一排.
a. 10 x 100% support and agree with 白貓兒 C-Hing

b. It's really a good news that Angel retune back to Island. I am so happy that I've tried her yesterday . Will Aero C-Hing have double fly with Angel and SaSa tonight

引用:
原帖由 Redtshirt 於 2010-6-9 16:26 發表 不如睇下邊位師兄去開又有新報告, 由佢開啦, 我禽日想去, QQ休息.
QQ今天也休息, Ah Wing 話拒佢身体不適

係呢. 冇咗 bali 條thread, 硬係好似爭的嘢咁, 有的失落!

let's have more fun here

唔該尊重下條題目,

離開!!

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-6-10 11:28 發表
唔該尊重下條題目,

離開!!
既然貓兄出到聲,希望大家自重一下.  若果攪到超級版主ban你IP,那又何苦呢?

引用:
原帖由 肥P仔 於 2010-6-10 12:18 發表

貓兄, 支持你嘅論點!!!
搞事者, 請離開!!!
支持 支持 支持 !!!
貓兄, 請出手!

我出咩手?
你也可舉報.

成班moderators 都未再online.

引用:
原帖由 唐伯苦 於 2010-6-10 12:25 發表

支持 支持 支持 !!!
貓兄, 請出手!
本人尊重各師兄,同意不再回應!

希望八十後, 肥P仔,
chowsingchi 三位,
繼續率直本著真性情發言時,
勿與異意者不斷糾纏

各自表述, 和而可不用,
亦盡量勿將未明因素拉落水,
ㄓ眥暋D的複習性.

引用:
原帖由 八十後 於 2010-6-10 12:35 發表

本人尊重各師兄,同意不再回應!
GOOD!不再回應

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-6-10 12:55 發表
希望八十後, 肥P仔,
chowsingchi 三位,
繼續率直本著真性情發言時,
勿與異意者不斷糾纏

各自表述, 和而可不用,
亦盡量勿將未明因素拉落水,
ㄓ眥暋D的複習性.
收到!!!

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-6-10 12:33 發表
我出咩手?
你也可舉報.

成班moderators 都未再online.
我舉報咗三次, 冇人睬我. 但貓兄一出聲就攪掂晒 ...

貓兄,我都決定唔再回應免令此論壇成嘈交樂園,但係如果再有人再主動撩事生非,請勿怪我!

46 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。