推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

36 12
發新話題

怡情開懷集

引用:
原帖由 理魯竇 於 2011-8-29 21:50 發表

..我好想知道執完拖鞋個位亞姐同肥哥哥講咗乜野,可以令佢即刻彈返起身,乜事都無。...
....OR

「喂衰佬!最新情報,我哋個死敵陳好文响前面跌膊露臍俾無記影緊,你就算太字形咁都係冇市場嘞,你不如慳啲,快很啲起番身先,企前過條死女包先再玩過嘢啦!」
筆懵懂  字敦厚  不以人廢言  不為世俗而避諱  當非董狐  惟學董筆  時扮小丑以娛人娛己  偶亦撰嘻笑怒駡怪論以玩世

引用:
原帖由 mtpen 於 2011-8-30 15:24 發表

「喂衰佬!最新情報,我哋個死敵陳好文响前面跌膊露臍俾無記影緊,你就算太字形咁都係冇市場嘞,你不如慳啲,快很啲起番身先,企前過條死女包先再玩過嘢啦!」 ...
唔「巧」意思,漏咗肥哥哥答四眼妹嗰段:

「妖!早膠啲講吖!等我撻餐死嘅!」
筆懵懂  字敦厚  不以人廢言  不為世俗而避諱  當非董狐  惟學董筆  時扮小丑以娛人娛己  偶亦撰嘻笑怒駡怪論以玩世

引用:
原帖由 dw194711 於 2011-8-30 15:22 發表

咁都俾你諗到!
黃大夫,我唔係「撚」番嚟謘I我係睇唇語得出嚟謘I

引用:
原帖由 dw194711 於 2011-8-30 16:01 發表

咁仲勁,你係得 o既!
黃大夫,再次唔「巧」意思,小弟學藝不精,口技未夠成熟,引至唇語
翻譯嚴重落差!

剛收到摩仁比罅大學遠東先古生番族語言首席權威李察•比利咸教授急電指正,肥哥哥同四眼妹對答全文如下:

四眼妹曰:「好衰謘I我新買嗰對拖鞋啱啱踩到舊狗屎,我唔制呀!」

肥哥哥答:「吓!乜咁膠大鑊呀?嗱,定啲嚟!前進!前進!前進進!靜雞雞襯人頭湧湧踩番落人哋隻脚度,okay? 乖吓!揩乾淨啲先准番屋企呀!」

相關搜索目錄: 語言

引用:
原帖由 理魯竇 於 2011-10-19 01:11 發表

..或者索性唔返大陸,一定唔會有損失。
Damn right!

換句話說,返大陸有乜損失,係明知故犯,咎由自取,與人無尤,咪响度呻呀!

引用:
原帖由 理魯竇 於 2011-11-17 15:31 發表

老婆大人見到洗衣機,當然是怡情開懷了...
理兄好久不見!  

我仲以為你响上高俾生番劏咗煲湯嚟食添!  

好玩嘛?  

引用:
原帖由 理魯竇 於 2011-11-17 16:44 發表

筆兄,小弟返來好耐了,無穿無爛,多謝關心。湖南唔止人惡,連昆蟲都咁惡, ...
理兄安全回來就好了!

老兄又何須怪罪於小昆蟲呢?  

正所謂臭罌出臭蟲,佢都係有樣學樣啫!

引用:
原帖由 flowingwater 於 2011-11-17 17:47 發表
真係幾惡……
隻嘢可能係街坊組長,派嚟監視黑五類反革命份子餘孽,防止亂說亂動!

引用:
原帖由 理魯竇 於 2012-3-23 03:41 發表

但如果按上述標準去搵老公,一定嫁唔出。

其實彼此彼此啫,以我觀察所得,好多女士根本冇資格做人老婆,尤有甚者,更成為佢老公嘅惡夢呢!

寫呢篇嘢嘅作者一定係女性。我絕對認同有文中之死男人,但作者只highlight those extremes,思想上更存有極之濃厚嘅sex discrimination

所以我好欣賞時下好多醒目後生仔女選擇唔結婚,無謂制造不必要之人民內部矛盾,又或困獸鬥,之後產生單親家庭,禍害無辜兒童去承受大人明知故犯之惡果,尋且禍害埋社會!

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 理魯竇 於 2012-4-2 16:26 發表

這位亞叔為咗隆重其事,特登將條橋打掃得乾淨一點,懶理下面是330米的深淵。

中國人真的是一不怕死,二不怕苦。
呢啲叫做唔同文化,黐埋佢一堆實嚇餐死。

我唔介意佢做獨脚戲自己表演,衰咗佢自己個事。

我最驚有啲咁冇有識死嘅人嚟服務你,例如揸車,咁就真係刺激嘞!

引用:
原帖由 理魯竇 於 2012-4-2 19:15 發表

筆兄不必大驚小怪,我睇過一些記錄片,美國紐約帝國大廈建築期間,那些建築工人都是無安全帶.

理兄提到嘅係花旗百幾年前嘅事,當年冇Health & Safety Regulations而咁做法唔出奇,但今時今日仲係咁,唔好喇啩?

工人不依法,有關單位亦不enforce法例由得佢咁做,人民素質可見一斑!

全國年中工傷咁多,好彩未係全民有免費醫保,否則國家好快破產!

相關搜索目錄: 建築

36 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。