推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

39 12
發新話題

武神

引用:
原帖由 百發百中 於 2006-9-4 01:15 PM 發表
(1) 當日白愁應該是在水星的爆破區打敗狂風,他之所以叫「武男」,是他感到武男出了事。因武男當時用地獄戰神吸收污染物質損耗了三份二的生命力。

(2) 白愁對住自己的親友人頭冷笑,是他不想在人前示弱。(當時全球直播)而且,他心裡面已可能即刻想像到將來復仇的快感。
所以白愁冷笑才是正常表現。
百兄好勁,欽敬+佩服!

谢谢大大分享,大家一起顶

今期既公仔頭已經同上期有明顯分別......
同傳聞一樣,鄧志輝唔幫肥良手過左玉記??

好似話鄧志輝會pt咁幫肥良喎~~~
話時話..海洋仲有咩主筆????

引用:
原帖由 freebird 於 2006-9-10 06:04 AM 發表
今期既公仔頭已經同上期有明顯分別......
同傳聞一樣,鄧志輝唔幫肥良手過左玉記??
下???真係??合作左咁耐都要分開???
肥姿點算??

引用:
原帖由 鐡軍 於 2006-9-10 11:25 AM 發表

下???真係??合作左咁耐都要分開???
肥姿點算??
係肥良....打錯左....

回復 #30 鐡軍 的帖子

因為肥良成日「小」伙記、又常常請伙記食死貓;所以搞到眾叛親離!

現在還有一班之前給肥良炒了的助理夾錢請律師告他添!

肥良有個好有趣既習慣:
就係每當自己作品跌書時,總會在專欄責怪助理們沒有盡力,
卻從未檢討自己的故事編排有問題......

既刻薄助理又未對讀者從善如流,佢真係要向黃伯學多D做人道理!

但係之前肥良好似請過成班人去旅行ga喎....仲以為好好tim~~

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-9-10 11:03 PM 發表
但係之前肥良好似請過成班人去旅行ga喎....仲以為好好tim~~
呢D係海虎時期,佢公司未正式上軌道之前既事......

回復 #32 冰河 的帖子

下?告佢咩吖?欠薪?
不過佢d專欄又真係成日都怪d伙記未盡力累佢既,本書賣得就咩都好,本書唔賣得就瀨下面未盡力,咁就唔係幾岩噃....
我諗有好橋好內容就算畫功麻麻都可以既,好似以前古惑仔我覺得好睇噃,個故仔做得好噃,咁多人物牛佬都 handle得井井有條,人物性格刻劃又清楚,畫功好老實唔係好,但銷量ok噃

E+都唔見上左軌道

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-9-11 09:29 AM 發表
E+都唔見上左軌道
起碼當年身家未過千萬既佢真係有用全副精神心機去做好自己作品.....
而家賺到個錢之後反而將呢種熱誠用晒o係打golf及潛水身上

相關搜索目錄: Golf

另一個前言不對後語既地方:
就係故事早期講到白愁懷疑武男係佢大佬個仔要趕盡殺絕,
但後來知道鐵馬先至係,又反而多番留手,仲將帝皇之位都讓埋比佢做.....

仲有幾多bug,歡迎提出及交流~

39 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。