推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

39 12
發新話題

武神

武神

有冇人睇緊

武神飛天???我有睇

yes...

呢6期"最強之路"幾好~~~~~~~~~
覺得肥良開始上力~~~~~~~~~~~~~~~~
望佢keep到度火~~~~~~~~~~~

引用:
原帖由 isxman 於 2006-8-25 02:08 AM 發表
我覺得都係一般,佢d文字好難頂.....
不過天風係金城武就幾特別

引用:
原帖由 isxman 於 2006-8-25 02:08 AM 發表
不過天風係金城武就幾特別

有;算好睇.............................

今期又玩翻磁場天鎖條橋;不過換左名目。

引用:
完全同意,佢同海洋二號可能同一間學校,兩條友寫d野都難頂。

今期《武神飛天》係咁多期最好看的,雖然又玩白無邊同大海無量果條橋,不過天風果股忿怒的確令人有追看下去的意慾。可是,下期就完呢段回憶。最怕草草收場,被天風輕易ko果兩個奸舅仔。

引用:
原帖由 百發百中 於 2006-8-25 06:04 PM 發表
今期《武神飛天》係咁多期最好看的,雖然又玩白無邊同大海無量果條橋,不過天風果股忿怒的確令人有追看下去的意慾。可是,下期就完呢段回憶。最怕草草收場,被天風輕易ko果兩個奸舅仔。
agree,又用舊橋,我支持左佢好耐,但係仲係搵唔番以前果種感覺...
佢d文字越黎越多,可惜呢辨佢最弱
其實天風呢條橋我估初初佢都冇諗啫,睇番頭幾期好似接唔到既...

我想知佢又金城冇..又爛面殺星...又天風...2個身份係同一個人???
咁點解2個武功咁唔同????
同埋..如果用替身..個替身有同天風差唔多既實力...點解唔自行稱霸一方??

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-8-26 03:28 AM 發表
我想知佢又金城冇..又爛面殺星...又天風...2個身份係同一個人???
咁點解2個武功咁唔同????
同埋..如果用替身..個替身有同天風差唔多既實力...點解唔自行稱霸一方??
佢應該後黎打敗左真正既金城武,跟住代左佢身份,跟住武神飛沙後面果個大舊佬就係舊金城武

其實在頭三、四期,天風剛出場扮巴臉殺星果陣。

已經穿了橋。

那個震走天武的金鋮武,明顯是力量人偶。

而本來的金鋮武就是那個飛沙的傻大哥。

今期係有番D火氣,
不過震撼性仍然未及8年前舊武神既大海殺大刀媽...

武神呢條橋已經油盡燈枯

有追看下去的意慾...........天風係金城武!!

會唔會又係用番老橋段.....天風同天武最後為爭晴冰而決裂,
又試係兩兄弟為條女打生打死??

引用:
原帖由 freebird 於 2006-8-29 09:56 PM 發表
會唔會又係用番老橋段.....天風同天武最後為爭晴冰而決裂,
又試係兩兄弟為條女打生打死??
佢兩兄弟對立我就覺得九成中....

So far, I think 武神 Phoenix was better.

我都好想知道肥主編聽日點樣用一期卅頁去交代晒天風
點樣攪掂兩個舅父同埋金城武~

引用:
原帖由 McDonald's 於 2006-8-30 11:24 PM 發表
So far, I think 武神 Phoenix was better.
我都贊成

引用:
原帖由 freebird 於 2006-8-28 01:31 PM 發表
今期係有番D火氣,
不過震撼性仍然未及8年前舊武神既大海殺大刀媽...
大戰巨鯊個幾期都超正

引用:
原帖由 HKGAP 於 2006-8-31 04:29 PM 發表

大戰巨鯊個幾期都超正
白愁o係其中兩板故事既表達太高深,完全唔知佢當時想點:

1. 白愁在月球第二次打低狂風之後向住地球大喝「武男!」然後在下一期已經無交代點解;
2. 藍國班天王o係大屠殺地球武神之後,白愁反常地對住一堆死人頭奸笑;

自認天資愚鈍,有無勁人可以幫手分析下??

引用:
原帖由 freebird 於 2006-9-2 10:28 PM 發表

1. 白愁在月球第二次打低狂風之後向住地球大喝「武男!」然後在下一期已經無交代點解;
2. 藍國班天王o係大屠殺地球武神之後,白愁反常地對住一堆死人 ...

記得以前龍虎門有個玉郎信箱專解答下讀者既疑問,成日都有人問飛妖同馬小靈去左邊....
香港漫畫故事創作靠晒一個人去度,個故事會睇住個銷量去變,好多時諗到條橋因為趺書轉黎轉去又唔同晒,自己都忘記左之前個方向亂晒龍,天下都係咁,都唔知佢想點,再係咁落去,走晒架d人...

2. 藍國班天王o係大屠殺地球武神之後,白愁反常地對住一堆死人頭奸笑;

自認天資愚鈍,有無勁人可以幫手分析下??

(1) 當日白愁應該是在水星的爆破區打敗狂風,他之所以叫「武男」,是他感到武男出了事。因武男當時用地獄戰神吸收污染物質損耗了三份二的生命力。

(2) 白愁對住自己的親友人頭冷笑,是他不想在人前示弱。(當時全球直播)而且,他心裡面已可能即刻想像到將來復仇的快感。
所以白愁冷笑才是正常表現。

39 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。