推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

請問仲有無人一直都有睇風雲

引用:
原帖由 風中之神 於 2006-12-31 08:45 AM 發表
這期跟蹤神鋒兩兄弟的高手輕功絕頂,從時間點來看應該不是聶風,還有誰的輕功那麼神呢?
鬼虎??

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-3-5 19:14 發表
老馬你係係咪失鷑苤H當年你講明話破軍溝鷘翮楹茼悒壑妨嵿a鼳\走路去髐擖輓L神絕宮,點知俾絕無神睇中鷘翮楹茼悒嚏A於是要佢用條女薔瘣"殺破狼"秘本,而家又話"殺破狼"係海澤武狼傳俾破 ...
Sammy兄你真係心水清!
老實講風雲自從懷空開始,我已經邊睇邊忘記劇情。
宜家仲有睇都係我大佬睇完再俾我睇。
唔使錢睇下咪當真係睇緊“畫集”咯!

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-3-26 03:58 發表

現在劇情走向是小武的"天下",別說是易風,連風、雲都要靠邊站!
傻狗,我地文化低,睇唔明你D話中話。
下次唔該寫白D。

引用:
原帖由 billchan 於 2007-6-26 02:57 發表
.

… 讓 阿標 來口痕,講鵅u天下」五百期的「觀前感」!

睇返「天下」,當然要先讚一讚:畫功在本地超哂班  (當日而言 )!但畫集內容和處理呢?

舊 主角人物  捨不得 ...
Bill兄講得好!
其實這是所有長篇香港漫畫的通病。
只是天下的編劇最弱雞,情況比其他的嚴重。
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-8-6 03:55 發表

想唔到.............

香港有一本銷路幾好既公仔書既主角係三個阿佰(聶風,步驚云,無名)

而每年書展都會出三個阿佰既精品,仲要幾好賣先吹脹.....

如果再拍風云電影,我諗......四哥做步驚云,修哥做聶風 ...
無名當然係胡楓啦!

相關搜索目錄: 精品

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-8-9 13:22 發表
又再講下年齡問題........

今期見到有第二夢出場,(聶風老婆)佢係唔係食左龍元?定係有咩秘方?如果唔係佢應該都.....50-60歲啦嘛

點解仲係好似未戒奶咁?
因爲佢吸收咗聶風D"精“元嘛!!!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-8-23 12:51 發表
當年劍聖龍兒鉯W劍樓戰神鋒時都曾經用過劍廿三劍陣要神鋒破陣,當年初出茅廬黚姥W都已經可以輕易破陣,何G今日儮鴾漇Y來自劍界"唔係人" 黻炊漶A雖然家麰荋葧敯o夾樣衰,但係都唔使搞幾日先可以 ...
唯一解釋就是龍兒的功力比當時精進的好多,同一的招式威力以幾何級上升!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-11-20 14:58 發表
死咯,乜家下真係無乜人睇風雲架!
系提都费事提!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-3-18 13:41 發表
好彩劍聖比劍廿三强嘅劍招只係六滅劍廿三啫,我幾驚老馬整招劍廿四出嚟咁就真係•••,不過話時話,老馬之前唔係講過劍廿三係由聖靈劍法劍一至劍廿二為基礎之後先再可以突破到滅天絕地劍 ...
Lo Ma forget this already!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-8-30 15:56 發表
今期又扯出個步驚雲的師兄(秦雲)來h:" /> ...
何者秦雲?
只知道风雲的师兄是秦霜!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2009-2-27 17:56 發表

呢個問題小弟以前曾經同大家探討過,見師兄你講起,我又再Post多次俾大家研究鵅G

呢個問題我諗老馬都唔敢面對,不如大家用風雲嚝史數據研究一下魽I
首先,風雲初出場時:聶風17歲、步驚雲20歲、秦霜22 ...
之前都分析过,第二梦因为吸收咗聶風的精元,所以可以青春常驻,与天同寿!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。