推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

四大名捕討論區

引用:
原帖由 國慶仔 於 2008-2-21 19:23 發表
原帖由 小小力 於 2008-2-19 22:36 發表
今期,第三雖然有尋死既決心,但天地帝皇刀根本殺唔到第三!!

唔係殺唔到第三,係金帝用5成力出招,第三先冇死
我估正如唐冰冰所講既意思係,如果呢個係元顏決,五成力出招第三都死左喇!!
我既意思係,個一招天地帝皇刀根本殺唔到第三!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 阿左 於 2008-2-21 18:57 發表

唐十五而家係蜀中,佢唔會救到元顏決
有冇時差既問題呢?? 唐十五會唔會已經離開左蜀中呢??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2008-2-21 22:33 發表
希望係周白宇vs元顏決~~
如果係咁,我估周白宇可能要死喇!!

引用:
原帖由 阿左 於 2008-2-21 18:44 發表

yes~呢招就叫兩虎競食
咁招「驅虎吞狼」呢??

今期,周白宇係偷聽到二月紫氤同殷乘風既對話先知真相!!連諸葛先生都睇唔出!!元顏決既失敗只可以話係天意!!
但,元顏決點解會殺錯公主呢??
假公主相信係十一翼之一,但乜都未講已經被周白宇制服!!
飛天想發難先制服諸葛先生,但又被周白宇擊退!!
最後,元顏決發難襲擊諸葛先生,無情周白宇一齊出手迫退元顏決!!
元顏決發火,要單挑周白宇!!
大戰即將爆發!!
周白宇:「今天之後,最強稱號將要易主!!」
另一邊廂,
孤男寡女,共處一室,殷乘風對公主話出一個大祕密:「我愛你!!」
仲黎個深情一吻.....
下期『永遠忘不了這一天』... 金帝永遠忘不了這一天,元顏決也永遠忘不了這一天,周白宇都係...
難度殷乘風可以??

今期,冇咩好講!!
金帝早知元顏決計劃,但都唔踢爆佢,係因為想真真正正贏佢一次。但靠咩佢可以呢??
元顏決衰左,估唔到飛天不離不棄咁,忠心!! 元顏決叫走兵馬同影子!! 費事咁多人睇住自己衰!! 獨力應戰周白宇!!
周白宇強到呢,第一回合竟然壓到元顏決!!
下期『絕寒鬥絕寒』... 周白宇真係可以贏元顏決咩??

引用:
原帖由 skyED 於 2008-3-5 18:18 發表
今期唔駛睇都得
你有睇過上期預告都知道今期講咩...版版拉頁
所以話冇咩好講!!

今期,又係冇咩好講!!
回憶番金帝點解睇住佢老豆俾唐十五殺都見死不救!!...對不局又好似冇乜影響!!
唐冰冰呢個時候離開左金帝,.. ..去救元顏決??
元顏決vs周白宇,論寒氣當然周白宇佔先,但整體實力相信元顏決仍然高D!!!
但大家都冇乜特別招式,係咁衝埋去....有D悶!!
無情準備好保護諸葛先生,因為諸葛先生連三成功力都冇!!
飛天戰鐵手追命,十一翼既老二,應該可以壓過鐵手追命,兩捕有咩方法扭轉劣勢呢??
殷乘風俾皇帝帶綠帽,決定私奔!!
下期『無中生有的劍』... 繼續周白宇!!

諸葛先生認為,今日的周白宇,實力足可列入當世五強....
元顏決,唐十五,諸葛先生,第三,唐敗....邊個要被踢出五強呢??

題外話,大家覺唔覺近呢兩期本書掲兩掲就散!!

引用:
原帖由 急電 於 2008-3-12 00:41 發表

另外,我覺得殷乘風同胭脂公主呢段都發展得突兀左D(可能因為講既篇幅太少LA)....雖然話共過患難,但邊有咁快就會發展到生死相許....明明之前都仲講緊話要分道揚鑣,殷乘風講到點都要救諸葛先生,而家又明知諸葛先生會賴野都要同公主私奔,都幾矛盾喎。
我都覺得太過簡單,大家都冇經歷過D乜就生死相許....

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-3-12 10:11 發表
照咁睇,除了黃天星,武林四大家家主都會俾女人害到雞無鴨血∼

估唔到諸葛生只係得3成戰力,仲以為他和元顏決可以延續當日神侯府之踐。期待最後周白宇戰敗後(多數)冷血會走來幫拖,當自己是一隻狼向獅子報仇。
我估周白宇戰敗,元顏決被救走!!
冷血唔會出現!!

今期,假扮公主既十一翼逃脫
飛天竟然係九兵衛博父個仔,自小加入十一翼亦係博父既意思,以防兄弟反目,呢一著好有先見。
鐵手追命戰飛天,飛天形勢佔優,但手追命已經已經破敵之法。
元顏決vs周白宇,周白宇竟然可「禦劍飛兵」,飛無數冰劍破左「日月變」。周白宇乘勝追擊,冇想到元顏決並未失去戰鬥力,近距離一招「震紅塵」震得周白宇內傷,到元顏決亦乘勝追擊,正想俾周白宇至命一擊之際,無中生有既冰劍一劍刺穿元顏決腹部,劍從那裡來??
下期『此情可待成追憶』...  元顏決戰敗…無中生有既冰劍應該係周白宇既血!!
公主應該唔會同殷乘風私奔,咁….只有死…

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-3-19 02:42 發表
大家有冇留意周城主出御劍飛兵前爆出了一條水柱,到底是他搵到地下水源出這招,還是已經達到唐十五出無形暗器的境界?
今期後頁已經講明霸王將死,元顏決仲有2-3式天地霸拳未出,死前番多一次好喎~!
條水柱應該係黎自懸崖下面條河...
元顏決現時既狀態,相信出唔到最後兩式天地霸拳....
因為第八式「星宿滅」都耗力極大,最後兩式更難想像...可能好似唐十五咁,最後一隻指套永遠都唔會除!!
況且,元顏決戰敗,但未必會死,來日方長呀......

引用:
原帖由 急電 於 2008-3-20 01:03 發表

公主未必死既....可能俾色空打到重傷,一定要送返中原醫,同殷乘風私奔唔到,所以下期書名先叫「此情可待成追憶」,畢竟諸葛先生同公主既關係都未交待,我估公主唔會咁快死掛,唔係四大家主都真係全部啀d命。
諸葛先生同公主既關係,可以在公主死後由諸葛先生講番出黎!!
此情可待成追憶....只可以「追憶」,感覺有一個要死,咁,我估殷乘風又唔會死...
不過,色空都係一個變數...
但如果公主死於色空手上,保護公主不力,諸葛先生都幾煩惱....

引用:
原帖由 急電 於 2008-3-20 00:59 發表

雖然書尾講明霸王將死,但又未交待元顏決當初點解派飛天佢地救唐十五喎,但我都係想元顏決快d死。
飛天係心腹,派佢去都好正常,但點解要救唐十五呢??
元顏決會唔會有後著呢??
世上冇永遠既敵人,唐十五同元顏決會唔會合作,兩分天下呢??

引用:
原帖由 國慶仔 於 2008-3-19 20:45 發表
完顏決稍勝十五半籌,如果周白宇win到完顏決,豈不是天下第一...
咁又係喎!!

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-3-21 18:58 發表

諸葛生都應該有後著,冇理由得三成功力都只係帶周白宇救三捕。
時間緊迫,就算冇後著諸葛先生都要上喇!!

今期,鐵手追命鴾隤k係令周圍塵土飛掦,咁飛天齔磢聾b劃過塵土就變得有跡可尋。鐵手捉住金線,飛天變左唔識飛,連中追命鐵手重擊,一個恩義兩難存麰舅拲a著遺憾死去…
元顏決vs周白宇,無中生有既冰劍原來係無中生有既「冰手」,周白宇竟然可以化冰為可以活動既手,元顏決冰劍破腹仍然可以還擊,請周白宇食「兜鎚鍋面」。元顏決用火勁「焊」埋個傷口,打算用餘下三式天地霸拳再戰周白宇,但周白宇已經不支倒地。無情見周白宇戰敗,心急補上,咁就出事喇….元顏決避過無情一擊,直樸諸葛先生。
公主拒絕同殷乘風私奔,只求深情一吻,要殷乘風記著這一刻。化身成趙午將軍鵀滫酈眸ヴ灡妍褐妙麰憮楚A殷乘風反擊不成,公主落入色空手中。
下期『詭相逢,痛分離,強對決』...  相信公主難免一死,…故事又去番講第三!!

引用:
原帖由 急電 於 2008-3-23 15:55 發表

我估飛天都會比鐵手追命埋單多....
估中呀!!

引用:
原帖由 急電 於 2008-3-26 01:49 發表

下期第三唔知會遇到邊個呢?照時間計無理由係唐冰冰架,莫非係唐十五既人?
殷乘風今期兩野就比色空ko....但照計色空比人審問都受左傷,唔係無得打既。
我都係估公主唔使死,分分鐘殷乘風救返佢令 ...
第三會唔會遇到唐刃同唐瀟雨呢??
殷乘風照計同色空有得打,但色空有公主在手,投鼠忌器呀!!
我都係估公主唔死,唔死大家都好大件事...

引用:
原帖由 急電 於 2008-3-26 01:56 發表
上期耶律小草咪話唔知九兵衛點解死剩佢,我估一係幫元顏決收屍,一係都係最老土果隻幫元顏決擋招死。
我估係後者....因為有唐冰冰到救元顏決或者收屍。

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-3-27 10:14 發表
一個邊境將軍咁就俾一隻翼搞掂左,反而四大名捕走入金國仲可以大殺四方,話就話主角姐,都唔使大細成咁卦~
都唔可以咁講既,邊境將軍最重要都係調兵遣將,但論武功可能唔及D武林中人。

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2008-3-27 20:58 發表
haha~好耐冇出聲啦
我估下期無情+諸葛先生可以打走元顏決
霸王佢而家傷成咁,比盡佢得返四、五成功力
諸葛先生就有兩、三成
但大家唔好唔記得,無情係「人肉功力增強器」,佢可以將你發出黎既內力幾倍增幅... ...
霸王仲可以用餘下三式天地霸拳,相信應該唔只得番四、五成功力…
但諸葛先生呢邊仲有鐵手同追命!

今期,元顏決直樸諸葛先生鴾@擊,被無情用盡所有明器擋下,但仍然無法擊到元顏決。重創鴾蜆C決使出天地霸拳第八式「星宿滅」要致眾人於死,此時,諸葛先生及時出手擋下「星宿滅」,原來諸葛先生用盡僅餘鴾漱O,希望數招內擊到元顏決。諸葛先生使出苦難掌最後一式「修成正果」,元顏決亦使出天地霸拳第九式「天地寂」還擊。到底誰勝誰負呢??
色空帶走左公主,殷乘風醒來已經唔知佢地去左邊…
第三同活髏竟然遇上……….冷血!!
下期『贏得遺憾,死得安樂』…..  贏鴷i能係諸葛先生,但死鴷i能係第三!! 故事又去番唐瀟雨…

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。