推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

四大名捕討論區

引用:
原帖由 小小力 於 2008-1-24 00:09 發表

但咁有用咩??第三係「打」唔死架喎!! 無論幾多人都打唔死架喎!!
打唔死都要博一博掛,如果唔係都唔使問鐵手同追命仲有幾多內力la,除非佢係叫佢地拼盡分散第三既注意力,然後無情連人帶車(倚雲座)衝埋第三度撞到車毁人亡la

講完笑,講返認真先,下期叫第三勝利,我估第三應該頂得住最後一擊,但鐵手同追命走得甩,然後無情又係出完招後不知所踪,跟住又有奇遇咁la (不過希望唔好咁老土la)。

引用:
原帖由 急電 於 2008-1-23 23:22 發表

果個係西夏公主,不過嫁去大宋。
下期胭脂公主應該會沒事,不知誰是她的救星?

引用:
原帖由 急電 於 2008-1-24 01:59 發表

打唔死都要博一博掛,如果唔係都唔使問鐵手同追命仲有幾多內力la,除非佢係叫佢地拼盡分散第三既注意力,然後無情連人帶車(倚雲座)衝埋第三度撞到車狺H亡la

講完笑,講返認真先,下期叫第三勝利, ...
我見有一格畫個天同峭壁有D碎石仔跌落黎,所以估係用地形,炸山壓死第三囉!! 至於問鐵手同追命仲有幾多內力,我估無情唔夠力爆石掛....
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 chunchunchun 於 2008-1-24 01:27 發表
睇完今期, 我覺得第三戰元顏決的機會好大, 但當然唔係咁快會打啦 ~
因為咁強既第三, 我諗唔倒理由佢地三個可以打得嬴佢囉,
但係又諗唔倒, 佢地三個捕快點可以全身而退 ??
如果無情困得住第三,鐵手同追命就可以全身而退喇!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

原來「塞外篇」已經接近尾聲囉喎!! 下個故事又係咩呢??

引用:
原帖由 小小力 於 2008-1-24 09:08 發表
原來「塞外篇」已經接近尾聲囉喎!! 下個故事又係咩呢??

西夏篇?再戰唐門篇?

引用:
原帖由 小小力 於 2008-1-23 00:24 發表
元顏決既計劃到底係咩呢??引宋兵打金帝??引開守關宋兵進攻中原?? 元顏決擔心魚姬可以壞大件,..唔通同諸葛先生有關??佢點解又唔殺諸葛先生呢?? 影子一聲令下魚姬就會逃跑,元顏決擔心魚姬會做D咩呢??魚姬逃跑左就冇 ...
屈諸葛先生捉左西夏公主,再引宋兵捉諸葛先生?

我覺得首先魚姬走佬對元顏決有咩好處???因為佢話魚姬唔走佬就會破壞整個計劃...
我估佢引宋軍搵諸葛叔,之後圍剿,因為小草話守關的宋軍全體出動
如果呢個時候突襲大宋,係最好時機

引用:
原帖由 小小力 於 2008-1-24 09:02 發表

我見有一格畫個天同峭壁有D碎石仔跌落黎,所以估係用地形,炸山壓死第三囉!! 至於問鐵手同追命仲有幾多內力,我估無情唔夠力爆石掛....
有可能wor!!

個個都侑唔同個優勢,好難講邊個特別好,
不過無情爆髮力,必殺夠好

今期,鐵手同追命同時將內力注入無情體內,令無情三發明器同出,打出究極一擊,第三飲恨魔經十成功力亦被擊倒重創。無情仲有可能有番內力....(唉 !!追命真係)。三捕得到臨死既飛天指示去尋找諸葛先生,但當三捕離去,飛天竟然再站起來,原來飛天一直在扮死避免同第三硬併。站起來既飛天仲驚第三唔死,補多一招後離去。睇黎飛天既造反係另有目的,但飛天應該...估唔到補多一招...第三都未死!!
三捕趕到河邊,人去留空,此時,元顏決亦趕到。原來十一翼既影子亦一直跟隨諸葛先生一伙人,影子講出諸葛先生大戰周白宇,諸葛先生戰勝,之後宋軍趕到救走一伙人番宋,這亦係元顏決既策略,因為....被諸葛先生帶走既西夏公主係假( 咁,相信假西夏公主就係最後既十一翼,而二月紫氤應該係真既西夏公主!!)
三捕知道真相要突圍通知諸葛先生,鐵手同洗出足球小將內立花兄弟既絕招(不過鐵手用手!!)將追命彈上半空,到底追命能唔能夠突圍呢?
另一方面,金帝同兒子及使者亦趕到第三戰死現場,金帝同兒子講第三連狗都不如,
番救都冇用就死左就算喇!!估唔到...第三再一次站起來!!
下期「不求生,只想死! 不能退,只有衝!」

引用:
原帖由 小小力 於 2008-1-29 19:02 發表
今期,鐵手同追命同時將內力注入無情體內,令無情三發明器同出,打出究極一擊,第三飲恨魔經十成功力亦被擊倒重創。無情仲有可能有番內力....(唉 !!追命真係)。三捕得到臨死既飛天指示去尋找諸葛先生,但當三捕離 ...
今日一氣呵成睇晒兩期,感覺真係好正...特別係d計謀又出返來,真係估唔到..特別係飛天呢個奸鬼,原來佢先係元顏決既真正卧底,唔怪得會有博父既索魂引啦﹗至於睇完今期,我諗唔少兄弟都會同意最後一個十一翼係扮西夏公主,而二月紫氤就係真既公主(咁殷乘風咪冇行lor.....)。

胭脂公主
胭脂可以拆成2個月+旨+因=二月紫氤
原來如此!!

引用:
原帖由 劍守 於 2008-1-30 08:50 發表
胭脂公主
胭脂可以拆成2個月+旨+因=二月紫氤
原來如此!!

仲以為因為塞外篇的完結,飛天先會俾第三快速秒殺,原來仲有下文~

引用:
原帖由 急電 於 2008-1-29 23:58 發表

今日一氣呵成睇晒兩期,感覺真係好正...特別係d計謀又出返來,真係估唔到..特別係飛天呢個奸鬼,原來佢先係元顏決既真正楨部A唔怪得會有博父既索魂引啦﹗至於睇完今期,我諗唔少兄弟都會同意最後一個 ...
飛天係唔係元顏決既楨釧O?? 我又覺得未必喎!!

根據影子既描述,話諸多先生無端端反敗為勝,咁又假定周白宇同殷乘風知道二月紫氤係西夏公主,咁周白宇好有可能都係同諸葛先生做緊戲,然後設個局裝返果個假既西夏公主喎,咁即係話周白宇應該顛唔晒....

估唔到會第三戰金帝.....
不過就算戰,結果都係金帝win,第三傷得咁重

引用:
原帖由 急電 於 2008-1-30 23:55 發表
根據影子既描述,話諸多先生無端端反敗為勝,咁又假定周白宇同殷乘風知道二月紫氤係西夏公主,咁周白宇好有可能都係同諸葛先生做緊戲,然後設個局裝返果個假既西夏公主喎,咁即係話周白宇應該顛唔晒....
同意!!! 周白宇可能同諸葛先生做緊戲!!

引用:
原帖由 國慶仔 於 2008-1-31 19:56 發表
估唔到會第三戰金帝.....
不過就算戰,結果都係金帝win,第三傷得咁重
或者係唐冰冰戰第三呢!!

今期三捕突圍的方式真係好熱血,完全表現到他們是為保江山而將生死置之度外。

另外,第三的功力話哂可以同元顏決看齊,爛船總有一粒釘,就算反咬唔到阿骨打,最後大概可以同身邊其中一個人同歸於盡......尤其是阿骨打仔仔(總覺得他太靚仔,命不長)。

天上身邊的女人....是唐冰冰麼?

引用:
原帖由 小小力 於 2008-1-31 22:39 發表

或者係唐冰冰戰第三呢!!
第三咁狀態就算戰邊個都唔好睇
始終覺得武俠漫畫硬碰硬,十成vs十成先正

引用:
原帖由 國慶仔 於 2008-2-1 19:47 發表

第三咁狀態就算戰邊個都唔好睇
始終覺得武俠漫畫硬碰硬,十成vs十成先正
同意
第三比人打到半死,唐冰冰呢種一級高手實打得死佢,冇咩好睇

但如果第三唔係半死,真係金帝都打佢唔過....

今期,大家都估錯,唐冰冰連受重傷既第三都打唔死,要金帝出手!!天地帝皇刀殺唔殺到第三呢?
追命突圍失敗,被飛天截回!!更壞既消息係胭脂公主原來一早 已經死左,就係鐵手以為係小珍既人頭!咁二月紫氤又係咩人呢?? 定係元顏決都被二月紫氤(胭脂公主)騙到呢?
下期「 享受你的絕望!」,元顏決形勢大好反而絕望,唔通胭脂公主真係未死?

引用:
原帖由 小小力 於 2008-2-12 17:28 發表
今期,大家都估錯,唐冰冰連受重傷既第三都打唔死,要金帝出手!!天地帝皇刀殺唔殺到第三呢?
追命突圍失敗,被飛天截回!!更壞既消息係胭脂公主原來一早 已經死左,就係鐵手以為係小珍既人頭!咁二月紫氤又係 ...
唔通又係一個刁蠻公主唔想嫁,貪玩搵個妹仔扮自己,點知做左佢替死鬼?
係的話元顏生一定

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。