推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

四大名捕討論區

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-3-12 10:11 發表
照咁睇,除了黃天星,武林四大家家主都會俾女人害到雞無鴨血∼

估唔到諸葛生只係得3成戰力,仲以為他和元顏決可以延續當日神侯府之踐。期待最後周白宇戰敗後(多數)冷血會走來幫拖,當自己是一隻狼向獅子報仇。
大家都死左老婆,但殷乘風比起周白宇同藍元山都算放得低,所以編劇而家要出多個二月紫氤黎跣佢。

不過我覺得殷乘風冇周白宇同藍元山咁受歡迎亦都係因為呢個原因,再加上戲份少...所以今次加段野比佢我都覺得係好事,可惜到頭來都係用得勁少篇幅交待...武功又冇咩突破,唉.......

卻原來,二月根本就唔係真正的西夏公主,而是金帝派來的卧卧底,藉著勾搭殷乘風陪佢私奔令到諸葛生背黑鑊。
又卻原來,當日二月同諸葛生表明身分時諗的一首詩講漏左隻字,身份早被識破,於是乎諸葛生就將計就計叫殷乘風刺探其底蘊。
諸葛生:「殷寨主,今趟真是要委屈你。
殷乘風:「為了大宋江山,少少犧牲又如何呢.....

計中計中計中計~

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-3-13 12:13 發表
卻原來,二月根本就唔係真正的西夏公主,而是金帝派來的卧卧底,藉著勾搭殷乘風陪佢私奔令到諸葛生背黑鑊。
又卻原來,當日二月同諸葛生表明身分時諗的一首詩講漏左隻字,身份早被識破,於是乎諸葛生 ...
學火鳳玩????
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

今期,假扮公主既十一翼逃脫
飛天竟然係九兵衛博父個仔,自小加入十一翼亦係博父既意思,以防兄弟反目,呢一著好有先見。
鐵手追命戰飛天,飛天形勢佔優,但手追命已經已經破敵之法。
元顏決vs周白宇,周白宇竟然可「禦劍飛兵」,飛無數冰劍破左「日月變」。周白宇乘勝追擊,冇想到元顏決並未失去戰鬥力,近距離一招「震紅塵」震得周白宇內傷,到元顏決亦乘勝追擊,正想俾周白宇至命一擊之際,無中生有既冰劍一劍刺穿元顏決腹部,劍從那裡來??
下期『此情可待成追憶』...  元顏決戰敗…無中生有既冰劍應該係周白宇既血!!
公主應該唔會同殷乘風私奔,咁….只有死…

計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

大家有冇留意周城主出御劍飛兵前爆出了一條水柱,到底是他搵到地下水源出這招,還是已經達到唐十五出無形暗器的境界?
今期後頁已經講明霸王將死,元顏決仲有2-3式天地霸拳未出,死前番多一次好喎~!

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-3-19 02:42 發表
大家有冇留意周城主出御劍飛兵前爆出了一條水柱,到底是他搵到地下水源出這招,還是已經達到唐十五出無形暗器的境界?
今期後頁已經講明霸王將死,元顏決仲有2-3式天地霸拳未出,死前番多一次好喎~!
條水柱應該係黎自懸崖下面條河...
元顏決現時既狀態,相信出唔到最後兩式天地霸拳....
因為第八式「星宿滅」都耗力極大,最後兩式更難想像...可能好似唐十五咁,最後一隻指套永遠都唔會除!!
況且,元顏決戰敗,但未必會死,來日方長呀......
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

咁都唔死????
到底有D咩大佬級人物會死呢?????
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-18 16:23 發表
元顏決vs周白宇,周白宇竟然可「禦劍飛兵」,飛無數冰劍破左「日月變」。
"御劍飛兵"這招有型,不知冷血有無能力辦到?

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-3-12 10:11 發表
照咁睇,除了黃天星,武林四大家家主都會俾女人害到雞無鴨血∼

估唔到諸葛生只係得3成戰力,仲以為他和元顏決可以延續當日神侯府之踐。期待最後周白宇戰敗後(多數)冷血會走來幫拖,當自己是一隻狼向獅子報仇。
黃天星好似都係娶老婆出事

周白宇招禦劍飛兵有d似"說英雄"中關七招破體劍氣,都係出自溫爺手筆

完顏決稍勝十五半籌,如果周白宇win到完顏決,豈不是天下第一...

諸葛先生真係老...郁d又話有傷,又話得返3成力
睇住兩個徒弟俾人打都唔幫手,3捕有邊個何嘗唔係舟車勞頓,得返3成力都死撐

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-19 09:07 發表

條水柱應該係黎自懸崖下面條河...
元顏決現時既狀態,相信出唔到最後兩式天地霸拳....
因為第八式「星宿滅」都耗力極大,最後兩式更難想像...可能好似唐十五咁,最後一隻指套永遠都唔會除!!
況且,元顏決戰 ...
戰鬥既場地好似係係條河既岸邊,所以周白宇一運氣就可以引到河流d水爆上來。

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-3-19 02:42 發表
雖然書尾講明霸王將死,但又未交待元顏決當初點解派飛天佢地救唐十五喎,但我都係想元顏決快d死。

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-18 16:23 發表
今期,假扮公主既十一翼逃脫
飛天竟然係九兵衛博父個仔,自小加入十一翼亦係博父既意思,以防兄弟反目,呢一著好有先見。
鐵手追命戰飛天,飛天形勢佔優,但手追命已經已經破敵之法。
元顏決vs周白宇,周白宇竟 ...
公主未必死既....可能俾色空打到重傷,一定要送返中原醫,同殷乘風私奔唔到,所以下期書名先叫「此情可待成追憶」,畢竟諸葛先生同公主既關係都未交待,我估公主唔會咁快死掛,唔係四大家主都真係全部尅妻命。

引用:
原帖由 急電 於 2008-3-20 01:03 發表

公主未必死既....可能俾色空打到重傷,一定要送返中原醫,同殷乘風私奔唔到,所以下期書名先叫「此情可待成追憶」,畢竟諸葛先生同公主既關係都未交待,我估公主唔會咁快死掛,唔係四大家主都真係全部啀d命。
諸葛先生同公主既關係,可以在公主死後由諸葛先生講番出黎!!
此情可待成追憶....只可以「追憶」,感覺有一個要死,咁,我估殷乘風又唔會死...
不過,色空都係一個變數...
但如果公主死於色空手上,保護公主不力,諸葛先生都幾煩惱....

引用:
原帖由 急電 於 2008-3-20 00:59 發表

雖然書尾講明霸王將死,但又未交待元顏決當初點解派飛天佢地救唐十五喎,但我都係想元顏決快d死。
飛天係心腹,派佢去都好正常,但點解要救唐十五呢??
元顏決會唔會有後著呢??
世上冇永遠既敵人,唐十五同元顏決會唔會合作,兩分天下呢??

引用:
原帖由 國慶仔 於 2008-3-19 20:45 發表
完顏決稍勝十五半籌,如果周白宇win到完顏決,豈不是天下第一...
咁又係喎!!

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-20 09:26 發表

諸葛生都應該有後著,冇理由得三成功力都只係帶周白宇救三捕。

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-3-21 18:58 發表

諸葛生都應該有後著,冇理由得三成功力都只係帶周白宇救三捕。
時間緊迫,就算冇後著諸葛先生都要上喇!!

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-20 08:56 發表

諸葛先生同公主既關係,可以在公主死後由諸葛先生講番出黎!!
此情可待成追憶....只可以「追憶」,感覺有一個要死,咁,我估殷乘風又唔會死...
不過,色空都係一個變數...
但如果公主死於色空手上,保護公主 ...
其實兩個人唔一定要死先算係分開既,唔可以一齊已經可以成為追憶,所以我估未必有人要死。

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-20 09:26 發表

我估飛天都會比鐵手追命埋單多....

今期,鐵手追命鴾隤k係令周圍塵土飛掦,咁飛天齔磢聾b劃過塵土就變得有跡可尋。鐵手捉住金線,飛天變左唔識飛,連中追命鐵手重擊,一個恩義兩難存麰舅拲a著遺憾死去…
元顏決vs周白宇,無中生有既冰劍原來係無中生有既「冰手」,周白宇竟然可以化冰為可以活動既手,元顏決冰劍破腹仍然可以還擊,請周白宇食「兜鎚鍋面」。元顏決用火勁「焊」埋個傷口,打算用餘下三式天地霸拳再戰周白宇,但周白宇已經不支倒地。無情見周白宇戰敗,心急補上,咁就出事喇….元顏決避過無情一擊,直樸諸葛先生。
公主拒絕同殷乘風私奔,只求深情一吻,要殷乘風記著這一刻。化身成趙午將軍鵀滫酈眸ヴ灡妍褐妙麰憮楚A殷乘風反擊不成,公主落入色空手中。
下期『詭相逢,痛分離,強對決』...  相信公主難免一死,…故事又去番講第三!!

引用:
原帖由 急電 於 2008-3-23 15:55 發表

我估飛天都會比鐵手追命埋單多....
估中呀!!

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-25 15:01 發表
今期,鐵手追命鴾隤k係令周圍塵土飛掦,咁飛天齔磢聾b劃過塵土就變得有跡可尋。鐵手捉住金線,飛天變左唔識飛,連中追命鐵手重擊,一個恩義兩難存麰舅拲a著遺憾死去…
元顏決vs周白宇,無中生有既冰劍原 ...
下期第三唔知會遇到邊個呢?照時間計無理由係唐冰冰架,莫非係唐十五既人?
殷乘風今期兩野就比色空ko....但照計色空比人審問都受左傷,唔係無得打既。
我都係估公主唔使死,分分鐘殷乘風救返佢令佢地下定決心私奔....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。