推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

四大名捕討論區

回復 1075# 的帖子

連這裡一向死忠的小小力兄都不見人影,我看四大就早日完結別再死撐了...(笑)

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-9-4 09:08 發表 連這裡一向死忠的小小力兄都不見人影,我看四大就早日完結別再死撐了...(笑)
四大(D係cut喇!)不過一段時間係香港黎!話時話,最近講冷血失心瘋真係拖得太太太太太太過長喇!!好多人cut書都可以理解!!  

計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-9-2 22:39 發表 這裡好似已經好少人討論四大,唔知大家係咪同我一樣覺得近幾期超悶呢?! 暫時來說我都是選擇cut書,等到佢出唐十五打中原我先再追........
這裡一向都好少人討論四大,好多時都得我一人自己講!!但依家連其他討論區都冇人講四大(龍虎門都有人鬧下,四大連提都唔提!!)睇怕等到佢出唐十五,而係要到無線套四大」上先可能好D!

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 多謝支持 2008-9-10 21:01
  • 冰河 威望 +20 多謝支持 2008-9-10 21:01
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2008-9-4 15:09 發表
這裡一向都好少人討論四大,好多時都得我一個人自己講!!但依家連其他討論區都冇人講四大(龍虎門都有人鬧下,四大連提都唔提!!)睇怕唔係等到佢出唐十五,而係要等到無線套「四大」上先可能好D!
唔怕,有我陪你
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 多謝支持 2008-9-10 21:00
  • 冰河 威望 +20 多謝支持 2008-9-10 21:00

引用:
原帖由 阿左 於 2008-9-4 15:14 發表 唔怕,有我陪你
多謝!! 

今期最開心就係見追命一腳踢落殷乘風到,死布條仔拖咁耐搞到我都想發火,隨著追命趕上幫手對付最後兩翼,塞外篇應該都係時候KO...

個神秘女子應該係西夏人,係山岸到咁易救左劍姬,身手都唔差得去邊,佢既出現又代表D乜呢?

引用:
原帖由 阿左 於 2008-9-10 20:51 發表

個神秘女子應該係西夏人,係山岸到咁易救左劍姬,身手都唔差得去邊,佢既出現又代表D乜 ...
個報酬係要劍姬收佢為徒,教自然道

今期同一格出咗兩次相同對白

當日布條仔與追命被5兵衛圍一役真的可與今期成對比,如今追命一心覺得是布條仔擄走公主,布條仔又唔會放心俾追命搵到公主,昔日的好友下期將會打過你死我活。
個人認為殷乘風的戲份到這裡都差不多會完,會因為救多追命一次而死,胭脂因愛人之死死心地嫁俾狗皇帝。
或者編劇可以玩激d,講追命成「救」走公主,布條仔為奪回所愛投靠唐門/唐敗。 (狂想)

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-9-11 18:04 發表 當日布條仔與追命被5兵衛圍一役真的可與今期成對比,如今追命一心覺得是布條仔擄走公主,布條仔又唔會放心俾追命搵到公主,昔日的好友下期將會打過你死我活。個人認為殷乘風的戲份到這裡都差不多會完,會因為救多追 ...
布條仔變左第二個人咁,不如消失吧喇!!另外,最後出場既少女又係咩人呢??又同公主有關喎!!

好狗既布條仔,竟然想腰斬追命,你個死仆街丫~

唉,武林四大家主最終都係要為女死,為女亡...............
布條仔唔死今舖可能真係會變奸~

布條仔...............唉!!死左好過!!

布條仔曾經係我第二最欣賞既角色,真係估唔到佢會變成咁...

有掌競猜遊戲時間,究竟諸葛生個「仔」係何方神聖?
我覺得會是個經已出場的角色..............

布條仔雖然可惡,但睇港漫鮮有這種手足相殘的情節,為情人或是為道義的兩難式,希望編劇可以好好發揮。

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-9-23 19:24 發表
有掌競猜遊戲時間,究竟諸葛生個「仔」係何方神聖?
我覺得會是個經已出場的角色..............

布條仔雖然可惡,但睇港漫鮮有這種手足相殘的情節,為情人或是為道義的兩難式,希望編劇可以好好發揮。
我都有諗過,會唔會係三個孤軍之一?

布條仔對追命個組合的確係最好,算係近期可以吸引到人既情節...

諸葛生個「仔」我覺得係冷血
你睇劍姬為咗要佢清醒返可以連命都唔要

引用:
原帖由 oqq2 於 2008-10-2 08:19 發表
諸葛生個「仔」我覺得係冷血
你睇劍姬為咗要佢清醒返可以連命都唔要h:" />
少年冷血好似有交代過冷血既身世,佢唔會係諸葛先生個仔...

如果照正常計.....諸葛先生果仔應該都有三十幾四十歲....會唔會係西夏度呢....而且果個雨兒個師尊又係姓歐陽,分分鐘果個先可能係劍姬同諸葛先生果仔喎....

引用:
原帖由 阿左 於 2008-10-2 21:15 發表

少年冷血好似有交代過冷血既身世,佢唔會係諸葛先生個仔...
年代久遠唔記得囉

今期開始個故事又去返唐門度
佢開咁多支線搞到個故事好散

引用:
原帖由 急電 於 2008-10-3 00:11 發表
如果照正常計.....諸葛先生果仔應該都有三十幾四十歲....會唔會係西夏度呢....而且果個雨兒個師尊又係姓歐陽,分分鐘果個先可能係劍姬同諸葛先生果仔喎....
我都覺得有d似,不過又會唔會咁簡單呢

引用:
原帖由 oqq2 於 2008-10-3 10:02 發表
年代久遠唔記得囉

今期開始個故事又去返唐門度
佢開咁多支線搞到個故事好散
覺得唐門好似曱甴一樣,殺極都仲有

元顏決去搵唐十五出埋最後果招先死?

引用:
原帖由 oqq2 於 2008-10-8 15:02 發表
元顏決去搵唐十五出埋最後果招先死?
始終都係冇得睇元顏決同唐十五隻抽...

引用:
原帖由 oqq2 於 2008-10-8 15:02 發表 元顏決去搵唐十五出埋最後果招先死?
出埋俾我睇,地死心?依家咁既狀態,唉!!算吧喇!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。