推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

四大名捕討論區

引用:
原帖由 急電 於 2007-1-30 03:20 發表

我諗應該未有咁快再講周白宇的,點都會講到佢趕到返神候府先....
中左,今期係冇講周白宇!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

點樣為之一流既心呢??唔通真係由冷血打贏唐十五??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-1-30 23:47 發表
點樣為之一流既心呢??唔通真係由冷血打贏唐十五??
我諗冇咁簡單,因為唐瀟雨仲未出手,一定有佢既戲份....隨時蘇夢枕會出左手救唐十五先....

今期話下期會有奇蹟,唔通周白宇唔洗死??
另外,唐冰冰係唔係會去搵完顏決去組成最強組合呢??

下期唐十五應該玩完,但唐瀟雨,蘇夢枕仲未出手,...會唔會唐瀟雨既目的根本唔係報仇?而蘇夢枕既真正計劃就帶出下一個故事呢??

引用:
原帖由 小小力 於 2007-2-7 09:08 發表
今期話下期會有奇蹟,唔通周白宇唔洗死??
另外,唐冰冰係唔係會去搵完顏決去組成最強組合呢??
我估周白宇多數唔使死了....但我覺得可能佢就咁死左個故事會好睇d....
我諗唐冰冰應該係去找元顏決重修舊好,以完成唐妞既遺願....

引用:
原帖由 小小力 於 2007-2-7 09:13 發表
下期唐十五應該玩完,但唐瀟雨,蘇夢枕仲未出手,...會唔會唐瀟雨既目的根本唔係報仇?而蘇夢枕既真正計劃就帶出下一個故事呢??
唐十五他八倍界王拳未出,後著亦未動用...加上你講的...所以我估只係玩完一個Round吧...

唐十五最終都冇出八倍界王拳,反而蘇夢枕出手救左佢,祕密交易係咪指蘇夢枕將唐十五交俾唐瀟雨,等佢折磨唐十五,令唐十五俾死更難受?? 而蘇夢枕要既,就係唐門既財寶??

無情最後係咪接住左唐十五既暗器黎反擊唐十五呢?? 如果唐十五最後係用殺器對付冷血,唐十五係咪已經贏左呢??

引用:
原帖由 小小力 於 2007-2-14 10:32 發表
唐十五最終都冇出八倍界王拳,反而蘇夢枕出手救左佢,祕密交易係咪指蘇夢枕將唐十五交俾唐瀟雨,等佢折磨唐十五,令唐十五俾死更難受?? 而蘇夢枕要既,就係唐門既財寶??
唐十五需要改名做白次男嗎?

睇預告...覺得下個死的唐門中人應該係唐冰冰嗎?

元顏決真係咁快可以東山再起?以他老哥一個鬼佬身份,加上莫財...就算小草為他賣身加上日做夜做都杯水車薪吧...除非回老家,但阿骨打應該唔能夠死的...點好呢?

引用:
原帖由 小小力 於 2007-2-14 10:37 發表
無情最後係咪接住左唐十五既暗器黎反擊唐十五呢?? 如果唐十五最後係用殺器對付冷血,唐十五係咪已經贏左呢??
殺器的根本係令唐門其餘三大器(劍/毒/暗)威力倍增的技術,唐十五就算有思考的空間都唔會用...大概他的體力仲有平常狀態的三至五招左右,出殺器可能令自己無力再應付立場不明的蘇生(他...應該話兩方都肯定知蘇生在扮死的.)和不知所蹤但肯定在虎視中的唐灑雨...不過想唔到無情來招暗器太極...不過如果係我都唔除最後一隻手襪了,除了以自己體力明顯作用唔大...

今期,唐刃竟然會出現o係船上...唔通佢都要殺唐十五??但佢點知蘇夢枕既逃走路線呢?
另外,大頭佛應該好快可以K.O.八大刀王,但點解仲未追上黎呢??
會唔會大頭佛同唐刃先係有祕密交易呢??

引用:
原帖由 小小力 於 2007-2-28 09:19 發表
今期,唐刃竟然會出現o係船上...唔通佢都要殺唐十五??但佢點知蘇夢枕既逃走路線呢?
另外,大頭佛應該好快可以K.O.八大刀王,但點解仲未追上黎呢??
會唔會大頭佛同唐刃先係有祕密交易呢??
的確,唐刃的出現十分意外,令人驚喜。可能如你所猜,大頭佛跟唐刃又有關聯。
得之我幸,失之我命。

引用:
原帖由 酒徒 於 2007-2-28 11:48 發表

的確,唐刃的出現十分意外,令人驚喜。可能如你所猜,大頭佛跟唐刃又有關聯。
何止聯系?我懷疑擋路的大路佛(大頭佛唔止一個人.)根本係唐刃...
1-氣勁的表達~元陽無限係燈紅色條狀,元陰無限係紫黑色條狀...擋路的大頭佛發出的惡鬼氣勁就係紫黑色條狀組成...
2-唐刃身上的創傷~唐不何用的指勁,理論上受創部位係深凹的點狀,而「這刻」唐刃兩臂的創傷係長而淺...船上的水手可以在瞬間被殺,明顯實力係連蛋散都不如,點傷到咁多?應該話有什麼資格傷到唐刃呢?最近期恐怕只有八大刀王之其五這類成名的蕃薯級高手就應該有實力令唐刃這程度的輕創了...
3-正如小力兄所講~點知逃生路線?世界上咁多船偏偏可以揀到這艘嗎?

引用:
原帖由 my709394 於 2007-2-28 23:32 發表

何止聯系?我懷疑擋路的大路佛(大頭佛唔止一個人.)根本係唐刃...
1-氣勁的表達~元陽無限係燈紅色條狀,元陰無限係紫黑色條狀...擋路的大頭佛發出的惡鬼氣勁就係紫黑色條狀組成...
2-唐刃身上的創傷~唐不何用的指 ...
但書話大頭佛係用阿鼻道架喎!!所以我估唐刃同大頭佛係兩個人!!

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-3-1 02:26 發表
"最忠心的叛徒"大概就是要讓唐十五高興一瞬間的唐刃吧!
遲唔出來早唔出來,唐十五大概應該估到吧...

巧合?才不信唐刃的廢話呢...
咁大隻船咁細個倉塞個大隻佬落去可以冇人知?有可能嗎?

嗯~元陰無限唔係唐刃父母的遺物嗎?

巧合...如果真係巧合,未免太勉強了吧!!
如果係巧合,咁,大頭佛今期又話唔會殺唐十五,但大頭佛又唔出黎「收貨」..
咁,我想問蘇夢枕到底要帶唐十五去邊呢??

引用:
原帖由 my709394 於 2007-3-7 02:04 發表
巧合?才不信唐刃的廢話呢...
咁大隻船咁細個倉塞個大隻佬落去可以冇人知?有可能嗎?

嗯~元陰無限唔係唐刃父母的遺物嗎?
可能唐刃父鍊純陽無極,母鍊元陰無限!
但唐門規定每個人只可以鍊一樣絕藝..所以佢去偷番母親既遺物喇!!

但,..如果係咁,..冇理由唔懷疑唐刃架!!
即使冇證據,唐十五都會對佢有介心喇!!

陰陽交泰,令唐刃對蘇夢枕好似大人打細路咁,...
到底唐刃強,定大頭佛強呢?

另外,唐十五今次都應該玩完喇!!

想問,今期第一格,樹後那個人係邊個黎呢?

周白宇會唔會唔洗死呢?? 但呢個角色都冇乜野好講喇...
又另外,金劍,銀劍同追命都仲未番到黎既?

周白宇爬都爬到番黎啦!!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-7 09:49 發表
想問,今期第一格,樹後那個人係邊個黎呢?
這個問題問得好,我都想知道答案。
得之我幸,失之我命。

引用:
原帖由 酒徒 於 2007-3-7 14:31 發表

這個問題問得好,我都想知道答案。
豔兒?她和那個人都是白色衫的。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。