推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

四大名捕討論區

引用:
原帖由 小小力 於 2008-2-22 00:08 發表

如果係咁,我估周白宇可能要死喇!!
周白宇人氣正旺,不像短命之人.

我都好期待周白宇vs元顏決
周白宇岩岩先升完lv,唔想佢咁快死,反而想元顏決死

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-2-22 04:19 發表

周白宇人氣正旺,不像短命之人.
難講,一個重傷半死的人一時間功力突飛猛進,可能係迴光返照......

今期,周白宇係偷聽到二月紫氤同殷乘風既對話先知真相!!連諸葛先生都睇唔出!!元顏決既失敗只可以話係天意!!
但,元顏決點解會殺錯公主呢??
假公主相信係十一翼之一,但乜都未講已經被周白宇制服!!
飛天想發難先制服諸葛先生,但又被周白宇擊退!!
最後,元顏決發難襲擊諸葛先生,無情周白宇一齊出手迫退元顏決!!
元顏決發火,要單挑周白宇!!
大戰即將爆發!!
周白宇:「今天之後,最強稱號將要易主!!」
另一邊廂,
孤男寡女,共處一室,殷乘風對公主話出一個大祕密:「我愛你!!」
仲黎個深情一吻.....
下期『永遠忘不了這一天』... 金帝永遠忘不了這一天,元顏決也永遠忘不了這一天,周白宇都係...
難度殷乘風可以??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

睇左咁耐名捕,依家先知諸葛先生全名叫諸葛正我

引用:
原帖由 小小力 於 2008-2-22 00:12 發表

咁招「驅虎吞狼」呢??
之前唐恨佢地戰大觀園時味係囉,唐十五呢招好高呀

引用:
原帖由 skyED 於 2008-2-29 00:51 發表
睇左咁耐名捕,依家先知諸葛先生全名叫諸葛正我
不是叫小花吗??????
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

今期,冇咩好講!!
金帝早知元顏決計劃,但都唔踢爆佢,係因為想真真正正贏佢一次。但靠咩佢可以呢??
元顏決衰左,估唔到飛天不離不棄咁,忠心!! 元顏決叫走兵馬同影子!! 費事咁多人睇住自己衰!! 獨力應戰周白宇!!
周白宇強到呢,第一回合竟然壓到元顏決!!
下期『絕寒鬥絕寒』... 周白宇真係可以贏元顏決咩??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-4 16:26 發表
周白宇強到呢,第一回合竟然壓到元顏決!!
下期『絕寒鬥絕寒』... 周白宇真係可以贏元顏決咩??
元顏決vs周白宇,周白宇先佔上風,元顏決將要使出全力,並說以對方之最強(寒)來擊敗他...

今期唔駛睇都得
你有睇過上期預告都知道今期講咩...版版拉頁

引用:
原帖由 skyED 於 2008-3-5 18:18 發表
今期唔駛睇都得
你有睇過上期預告都知道今期講咩...版版拉頁
所以話冇咩好講!!

今期,又係冇咩好講!!
回憶番金帝點解睇住佢老豆俾唐十五殺都見死不救!!...對不局又好似冇乜影響!!
唐冰冰呢個時候離開左金帝,.. ..去救元顏決??
元顏決vs周白宇,論寒氣當然周白宇佔先,但整體實力相信元顏決仍然高D!!!
但大家都冇乜特別招式,係咁衝埋去....有D悶!!
無情準備好保護諸葛先生,因為諸葛先生連三成功力都冇!!
飛天戰鐵手追命,十一翼既老二,應該可以壓過鐵手追命,兩捕有咩方法扭轉劣勢呢??
殷乘風俾皇帝帶綠帽,決定私奔!!
下期『無中生有的劍』... 繼續周白宇!!

諸葛先生認為,今日的周白宇,實力足可列入當世五強....
元顏決,唐十五,諸葛先生,第三,唐敗....邊個要被踢出五強呢??

題外話,大家覺唔覺近呢兩期本書掲兩掲就散!!

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-11 17:21 發表
元顏決,唐十五,諸葛先生,第三,唐敗....邊個要被踢出五強呢??
諸葛先生,皆因佢性格咁謙,可能佢從來都唔當自己係五強

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-11 17:26 發表
題外話,大家覺唔覺近呢兩期本書掲兩掲就散!!
同感﹗....其實唔只呢兩期,小弟覺得自從塞外篇開始,每期既跨頁或者全版都好鬼多,雖然D畫係好靚,但變相令每期講既野都好少,話咁快又完左一期。

另外,近呢幾期有D位都唔連戲得好明顯,好似殷乘風咁耐無衫著都唔緊要(奇在今期闖左禍之後又有....),但佢有時有包繃帶,有時又無,呢D位雖然對劇情冇咩影響,不過唔多唔少都令人扣減D印象分。

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-11 17:14 發表
今期,又係冇咩好講!!
回憶番金帝點解睇住佢老豆俾唐十五殺都見死不救!!...對不局又好似冇乜影響!!
唐冰冰呢個時候離開左金帝,.. ..去救元顏決??
元顏決vs周白宇,論寒氣當然周白宇佔先,但整體實力相信元顏 ...
今期本來對周白宇同元顏決之戰都有好大期望,但睇完之後都有少少差強人意,同早期四大家內戰及伐唐時既單挑場面都有D距離,戰果方面,我估周白宇會輸,因為佢唔輸無情就無得出手....而且元顏決仲有幾招霸拳未出,論實力應該高少少。

我估唐冰冰都會救走元顏決,然後塞外篇就當完左,去下一章.....結果係第三、元顏決同唐十五呢D反派打極都唔死.......(希望我估唔中).....

另外,我覺得殷乘風同胭脂公主呢段都發展得突兀左D(可能因為講既篇幅太少LA)....雖然話共過患難,但邊有咁快就會發展到生死相許....明明之前都仲講緊話要分道揚鑣,殷乘風講到點都要救諸葛先生,而家又明知諸葛先生會賴野都要同公主私奔,都幾矛盾喎。

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-11 17:21 發表
講真,呢5個都有超強實力,好難話踢出邊個.

引用:
原帖由 急電 於 2008-3-12 12:41 AM 發表

今期本來對周白宇同元顏決之戰都有好大期望,但睇完之後都有少少差強人意,同早期四大家內戰及伐唐時既單挑場面都有D距離,戰果方面,我估周白宇會輸,因為佢唔輸無情就無得出手....而且元顏決仲有幾招霸拳未 ...
我估,
周白宇會胜出, 编辑往往都会有出人意表的剧情,

我在估,
下期书名叫"没中生有的剑",
分分钟下期最后一页周白宇的无知边到出冰剑将元顏決刺穿,
连元顏決都估唔到剑在边到来(最近他整日估错野)

(希望我估错啦, 如果不是就唔好睇了)

照咁睇,除了黃天星,武林四大家家主都會俾女人害到雞無鴨血∼

估唔到諸葛生只係得3成戰力,仲以為他和元顏決可以延續當日神侯府之踐。期待最後周白宇戰敗後(多數)冷血會走來幫拖,當自己是一隻狼向獅子報仇。

引用:
原帖由 急電 於 2008-3-12 00:41 發表

另外,我覺得殷乘風同胭脂公主呢段都發展得突兀左D(可能因為講既篇幅太少LA)....雖然話共過患難,但邊有咁快就會發展到生死相許....明明之前都仲講緊話要分道揚鑣,殷乘風講到點都要救諸葛先生,而家又明知諸葛先生會賴野都要同公主私奔,都幾矛盾喎。
我都覺得太過簡單,大家都冇經歷過D乜就生死相許....

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-3-12 10:11 發表
照咁睇,除了黃天星,武林四大家家主都會俾女人害到雞無鴨血∼

估唔到諸葛生只係得3成戰力,仲以為他和元顏決可以延續當日神侯府之踐。期待最後周白宇戰敗後(多數)冷血會走來幫拖,當自己是一隻狼向獅子報仇。
我估周白宇戰敗,元顏決被救走!!
冷血唔會出現!!

講得好啱,最近名捕d打鬥場面剩係識拉頁,節奏慢,招式又毫無特別之處,搞到我好想佢個塞外篇快d完~

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-12 11:56 發表

我估周白宇戰敗,元顏決被救走!!
冷血唔會出現!!
同感....因為呢條橋幾乎係必然....希望估錯有返d新意....

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-12 11:54 發表

我都覺得太過簡單,大家都冇經歷過D乜就生死相許....
我看完呢段劇情反而有殷乘風因為知道二月紫氤係公主先溝佢既感覺....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。