推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

四大名捕討論區

引用:
原帖由 小小力 於 2006-12-13 09:49 AM 發表

唐刃真正目的...
我相信會帶落下一個故事先再講喇...
但我想知,咩野係元陰無限???係唔係似多圖種武功咁,用生命換功力?

引用:
原帖由 ncnd 於 2006-12-11 09:39 PM 發表
唐門好似話玩完喎  咁四大係咪完呀....希望完啦 唔完真係悶q死.....
個故事好悶??
得之我幸,失之我命。

引用:
原帖由 風中之神 於 2006-12-20 10:02 發表

結果是銀劍再見啦!下一期:最後一擊。
銀劍真係「收工」?我唔信...各位不知有冇留意~金劍的嘴唇在最後突然變成鮮豔的紅色?莫非金劍係女?會唔會由金劍咬破嘴唇來個嘴對嘴引血解毒?這方法在「隔離台」龍虎門一早就試過了...

劍橋莫非忘了唐十五的後著?又忘掉了唐灑雨?

中原人士一方只係暫時聚集在一起

八大刀王,九宮白虎有冇內奸就應該睇這兩三隻了...

引用:
原帖由 bbhit1 於 2006-12-21 09:16 PM 發表
八大刀王,九宮白虎有冇內奸就應該睇這兩三隻了...
八大刀王,九宮白虎已經差唔多死哂喇喎!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 maomaolong 於 2006-12-21 06:08 PM 發表
中原人士一方只係暫時聚集在一起
其實少林既代表應該幫到下手,但好似行行企企咁!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 my709394 於 2006-12-21 12:00 AM 發表

銀劍真係「收工」?我唔信...各位不知有冇留意~金劍的嘴唇在最後突然變成鮮豔的紅色?莫非金劍係女?會唔會由金劍咬破嘴唇來個嘴對嘴引血解毒?這方法在「隔離台」龍虎門一早就試過了...

劍橋莫非忘了唐 ...
我都有感覺銀劍唔係真係死(我都希望佢唔死!)
and,唐十五都未出八倍界王拳,應該未死得既!!

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2006-12-13 02:46 PM 發表

但我想知,咩野係元陰無限???係唔係似多圖種武功咁,用生命換功力?
應該唔係喎,似係陰陽雙收(純陽無極+元陰無限)武功,發出1+1>2既效果!!

引用:
原帖由 小小力 於 2006-12-24 11:14 AM 發表

我都覺得銀劍唔係真係死。
好似甄乘風同追名被至尊府個段,個個以爲甄乘風死硬,到宜傢咩又重未死?

大家仲記唔記得...唐門仲有咩人 ?
我數一數先.
1...唐刃 ....我覺得佢會出黎打唐十五, 因為我覺得佢既"元陰無限"一定係做過D衰野(因為佢話過要還我本色)
2.唐潇雨....因為我覺得下期...無情最後的明器應該會MISS, 但我諗應該打完唐刃,唐潇雨先同佢同歸於盡
3.五個元老二五仔.....真係唔知佢地仲會唔會出場 ~
4..唐十五....我覺得佢應該會係除埋第三隻戒指之後...谷盡自己而死....

大家不妨交流下 ~

引用:
原帖由 小小力 於 2006-12-24 11:14 AM 發表

多謝分享

今期兩個故事互相穿插,一個主題,唔錯喎!
鐵手終於有表演既機會,但唐十五都仲未出八倍界王拳喎!
睇怕都係等「奇兵」黎收十殘局喇..
會唔會係唐敗呢?

引用:
原帖由 chunchunchun 於 2006-12-25 02:56 AM 發表
大家仲記唔記得...唐門仲有咩人 ?
我數一數先.
1...唐刃 ....我覺得佢會出黎打唐十五, 因為我覺得佢既"元陰無限"一定係做過D衰野(因為佢話過要還我本色)
2.唐瀟雨....因為我覺得下期...無情最 ...
我估唐刃呢個故事都唔會再出!!

你地覺唔覺唐十五印堂既傷,...時有時冇?

少林既和尚會唔會救左不柯呢?(書尾話不柯哀中有喜喎!)

引用:
原帖由 小小力 於 2006-12-27 11:09 PM 發表
你地覺唔覺唐十五印堂既傷,...時有時冇?
你講得無錯,我認為係畫畫既太懶!
得之我幸,失之我命。

引用:
原帖由 小小力 於 2006-12-27 11:03 PM 發表
今期兩個故事互相穿插,一個主題,唔錯喎!
鐵手終於有表演既機會,但唐十五都仲未出八倍界王拳喎!
睇怕都係等「奇兵」黎收十殘局喇..
會唔會係唐敗呢?
唐瀟雨應該會出場吧!
得之我幸,失之我命。

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2006-11-25 07:14 PM 發表
um....不如我自己試下先啦,我記得少少既,有漏既請各位高手補充

唐門八十一絕技﹕
1.赤日藍月爪
2.陰陽轟雷手
3.純陽無極功
4.烽火烈拳
5.大路蠻拳
6.諸邪鐮刀
7.乾坤劍甲
8.唐屍三百手
9.紫焰七煞
...
唐門八十一絕技:天心神眼!

無情又無情情分心,已經唔係第一次!!仲要次次都係重要關頭,搵佢做leader真係死得人!!

引用:
原帖由 酒徒 於 2006-12-28 12:35 AM 發表

唐瀟雨應該會出場吧!
如果以唐瀟雨既實力最後出場,加上正邪雙方都元氣大傷,佢真係可以一統天下!!

引用:
原帖由 小小力 於 2006-12-28 09:41 AM 發表
無情又無情情分心,已經唔係第一次!!仲要次次都係重要關頭,搵佢做leader真係死得人!!
無情都係人,有分心在所難免。以前係因為艷兒:面對唐十五而想到艷兒,不難理解;今次因為銀劍:無情跟四劍僮感情非比尋,是主僕,也是父子,是師徒,也是兄弟,銀劍的死令無情心緒不靈,感應是也!做領袖不是完美人,不可能無錯失。

另外,我想銀劍真的要死吧!?雖然個人意願就不希望他死,但如果人人在重傷之下都可以不死,這個編劇也真的不要得;小的不希望四大名捕似某些名漫畫,正派人物怎也死不了,或甚得重生/復活。

小的之前也說過:不希望不阿死,只是估計他要死了。看看故事會怎樣發展吧!
得之我幸,失之我命。

引用:
原帖由 酒徒 於 2006-12-29 08:02 AM 發表

無情都係人,有分心在所難免。以前係因為艷兒:面對唐十五而想到艷兒,不難理解;今次因為銀劍:無情跟四劍僮感情非比尋,是主僕,也是父子,是師徒,也是兄弟,銀劍的死令無情心緒不靈,感應是也!做領袖不是 ...
我當然明白領袖都是人,人就是不完美的理由!但每次都在關健時刻分心就大問題,要知道作為領袖在關健時刻作決定就是領袖的責任,如果每次大家信賴/依靠你既時間你都做唔到野,我會認為係呢個領袖承受唔到壓力喎!!

這相信就是領袖和普遍人既別!

另外,我都唔希望四大名捕似某漫畫,正派人物點都死唔去,但真係感覺銀劍唔會死喎!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。